Breaking News

Kλείνουν άλλα 2 καταστήματα της Ελληνικής στη Λάρνακα


Πηγή: philenews.com

Λουκέτο σε άλλα 9 με 10 καταστήματα θα βάλει η Ελληνική Τράπεζα μέχρι τέλος του χρόνου, ενώ ήδη από τις αρχές του 2022 έχουν κλείσει 15 καταστήματα, σε μια προσπάθεια μείωσης του λειτουργικού κόστους και στροφή των πελατών στα εναλλακτικά κανάλια εξυπηρέτησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη δεν έχουν ληφθεί τελεσίδικες αποφάσεις ποια θα είναι τα καταστήματα ανά επαρχία που θα τερματίσουν τη λειτουργία τους. Με βάση τα στοιχεία του λογαριασμού αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου 2022, το δίκτυο της τράπεζας περιλαμβάνει 58 υποκαταστήματα, 6 σημεία ταμειακής εξυπηρέτησης και 3 γραφεία αντιπροσωπείας.

Τα 15 καταστήματα της Ελληνικής που έχουν κλείσει στη Λευκωσία είναι αυτά στο Δάλι, Λατσιά, Κάτω Λακατάμεια, Λεωφόρο Αρχαχέλλου, Παλουριώτισσα, Γέρι και Τσέρι. Στην επαρχία Λεμεσού έκλεισαν τα καταστήματα στον Άγιο Γεώργιο, Τριμίκλινη, Κάψαλο, Άγιο Αθανάσιο.

Στην επαρχία Λάρνακας τα καταστήματα στο Τσιακιλερό και τη Φανερωμένη, στην επαρχία Αμμοχώστου το κατάστημα στο Παραλίμνι και στην επαρχία Πάφου το κατάστημα στο Στρουμπί.

Η μείωση των καταστημάτων και η πολιτική για ψηφιακό μετασχηματισμό oδηγεί αναπόφευκτα και στη μείωση προσωπικού. Θέμα που εξακολουθεί να είναι ανοιχτό από τον Μάιο, καθώς η διεύθυνση της τράπεζας δεν έχει βρει ακόμα κοινά αποδεκτή λύση με την ΕΤΥΚ ως προς το ύψος της αποζημίωσης για την αποχώρηση 300 με 350 εργαζομένων. Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της τράπεζας, Όλιβερ Γκάτζκε, απέφυγε προχθές κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων να δώσει λεπτομέρειες σε ποιο σημείο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις. Η συντεχνία των υπαλλήλων από την αρχή έθεσε στο τραπέζι ως ανώτατο ύψος αποζημίωσης τις €200.000, κάτι με το οποίο, τουλάχιστο αρχικά, διαφωνούσε η διεύθυνση της τράπεζας. Τα έξοδα προσωπικού για την εξαμηνία που έληξε στις 30 Ιουνίου 2022 ανήλθαν σε €77,9 εκατ. και αντιπροσώπευαν το 54% των συνολικών εξόδων του ομίλου (εξαμηνία στις 30 Ιουνίου 2021: 53%). Σε σύγκριση με €67,2 εκατ. την εξαμηνία που έληξε στις 30 Ιουνίου 2021, τα έξοδα προσωπικού για την εξαμηνία που έληξε στις 30 Ιουνίου 2022 σημείωσαν αύξηση ύψους 16%.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »