Cablenet: Από Απρίλιο στην κινητή


Στόχος η προσφορά πακέτων pay-as-you-use

Παρά τη δυναμική ανάπτυξή της τα τελευταία χρόνια, με πέραν των 55.000 συνδρομητών και μερίδιο αγοράς περί το 21%, η Cablenet δραστηριοποιείται με γνώμονα το μέτρο και τη σταθερότητα. Χαρακτηριστικά που διαγράφουν μια εξέλιξη που προκύπτει από τα αποτελέσματα, ισχυροποιώντας σταδιακά τη θέση της στην αγορά.

To 2016 ήταν μια χρονιά – ορόσημο για την ίδια. Η μαλτέζικη εταιρεία τηλεπικοινωνιών Go κατέστη επισήμως κύριος μέτοχος της Cablenet, με τελικό ποσοστό 51%, ενώ η Tunisie Telecom απέκτησε μερίδιο πλειοψηφίας στη Go. Έτσι, η Cablenet εισήλθε σε νέα φάση, με τα δεδομένα να αλλάζουν για την ίδια, παίρνοντας ακόμη μεγαλύτερη ώθηση για το μέλλον. Η καινούργια αυτή εποχή σηματοδοτείται το 2017, με την είσοδό της στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας, ως το πρώτο μεγάλο βήμα της για το έτος, όπως επισημαίνει ο κ. Σιακόλας.

 

Πρώτη και καθοριστική δεκαετία

Πώς άρχισε και με ποια στρατηγική πορεύτηκε η Cablenet, για να φθάσει εδώ που είναι σήμερα; 
Δέκα χρόνια, περίπου, προηγουμένως ξεκινούσαμε από μια εταιρεία που ήταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, όταν την αναλάβαμε, αφότου εξαγοράστηκε από τον Όμιλο Εταιρειών C.N. Shiacolas.

Με οργανική πρόοδο και αύξηση στους συνδρομητές και τις εργασίες μας, φτάσαμε σήμερα να έχουμε έναν επιτυχημένο και κερδοφόρο οργανισμό.

H Cablenet ήταν από την αρχή παροχέας σταθερής τηλεφωνίας, ευρυζωνικών υπηρεσιών (internet) και τηλεόρασης. Σήμερα αποτελεί τον βασικό εναλλακτικό παροχέα σταθερών υπηρεσιών τηλεπικοινωνίας, τον μόνο που διατηρεί το εξ ολοκλήρου δικό του δίκτυο στην Κύπρο. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει την ορθότητα των αποφάσεων που πήραμε όσον αφορά την ανάπτυξη του δικτύου μας και την τεχνολογία που επιλέξαμε και δύσκολα θα αλλάξει, καθώς οι επενδύσεις που απαιτούνται είναι ιδιαίτερα ψηλές και πλέον η αγορά έχει καταστεί αρκετά ανταγωνιστική.

 

Deals και δυνατά χαρτιά

Πώς προέκυψε η συμφωνία με την GO; 
Η βασική ανάγκη που είχαμε, πριν από τρία περίπου χρόνια, ήταν η εξεύρεση κεφαλαίων για να συνεχίσει ο δυναμισμός της ανάπτυξης που είχαμε. Μετά τα γεγονότα του 2013 και την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, η χρηματοδότηση της εταιρείας ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. Ένας οργανισμός που μεγαλώνει και επενδύει με τους ρυθμούς που μεγαλώναμε εμείς, έχει ανάγκη από κεφάλαια. Αυτός ήταν ο κύριος λόγος που προχωρήσαμε στη συμφωνία με τη μαλτέζικη εταιρεία τηλεπικοινωνιών Gο.

Στην πορεία, όμως, το γεγονός ότι ο επενδυτής μας δραστηριοποιείται στον τομέα μας έφερε σημαντικά αμφίδρομα οφέλη. Το ότι οι αγορές Κύπρου και Μάλτας είναι παρομοίου μεγέθους και η βασική νοοτροπία των δύο εταιρειών δεν διαφέρει πολύ, είναι στοιχεία που βοηθούν ιδιαίτερα στην εξέλιξη και των δύο.

 

 

Το μεγάλο βήμα της κινητής

Ας περάσουμε τώρα στην επόμενη μεγάλη κίνηση της Cablenet, που είναι η είσοδος στην κινητή τηλεφωνία. Με ποιο τρόπο θα δραστηριοποιηθείτε στην αγορά; 
Εδώ και καιρό όλες οι τεχνικές διαδικασίες που απαιτούνταν, για να μπούμε στην κινητή, ήταν σε μεγάλο βαθμό έτοιμες, ως επίσης και τα συστήματά μας. Απλώς εκκρεμούσαν κάποιες λεπτομέρειες. Τώρα, πλέον, είμαστε έτοιμοι να εισέλθουμε στην αγορά του τομέα αυτού. Θα δραστηριοποιηθούμε αρχικά ως ιδεατός πάροχος – virtual operator – και θα χρησιμοποιούμε το δίκτυο της Cyta, το οποίο είναι πολύ αξιόπιστο και θα μας δώσει, βεβαίως, παγκύπρια κάλυψη.

Τι διαφορετικό θα διακρίνει την Cablenet από τον ανταγωνισμό στην κινητή; 
Προσπάθεια μας είναι και πάλι να δώσουμε αυτό που αναμένει ο καταναλωτής από εμάς. Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε την αξία μιας καλής υπηρεσίας σε πολύ καλή τιμή, πάντοτε, βεβαίως, με την αξιοπιστία που μας διακρίνει.

Ποιο είναι το μερίδιο αγοράς στο οποίο στοχεύετε;
Δεν έχουμε συγκεκριμένο στόχο. Κύριο μέλημα μας στην αρχή είναι να δώσουμε την ευκαιρία στους υφιστάμενους συνδρομητές μας να έχουν όλες τις υπηρεσίες τους από εμάς, δηλαδή, σταθερή, διαδίκτυο, τηλεόραση και τώρα κινητή. Από τις πολλές έρευνες αγοράς, που έχουμε κάνει, όλοι μας οι πελάτες είναι ευχαριστημένοι, άλλωστε γι’ αυτό εξακολουθούν να μας επιλέγουν. Θα τους δώσουμε, λοιπόν, και πάλι κίνητρα για τα οποία θα έχουν κάθε λόγο να μας επιλέξουν και στην κινητή.

Ποιες θα είναι οι επιλογές σύνδεσης;
Πιστεύουμε ότι σήμερα οι υφιστάμενοι παροχείς δεν προσφέρουν στην αγορά μία απλή υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας σε καλή τιμή. Στόχος μας είναι να εισάγουμε μία τέτοια υπηρεσία, όπου ο πελάτης θα μπορεί βασικά να πληρώνει μόνο για κλήσεις, μηνύματα και δεδομένα που καταναλώνει σε συμφέρουσα τέλη, το pay-as-you-use, όπως το αποκαλούμε. Λόγω του ιδιαίτερα έντονου ανταγωνισμού, στον οποίο έχουν εμπλακεί όλοι οι υφιστάμενοι παροχείς και την κούρσα της προσφοράς συσκευών, γενικά τα πακέτα κινητής που προσφέρουν είναι πολύ ακριβά και περιλαμβάνουν υπηρεσίες που ο μέσος πελάτης δεν χρειάζεται, απλώς για να καλύπτεται το κόστος της συσκευής. Σκοπός μας είναι να διαχωρίσουμε τη συσκευή από την υπηρεσία. Θα έχουμε κι εμείς, φυσικά, πακέτα υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, αλλά σε πολύ συμφέρουσα τιμή, με λογικούς όγκους χρήσης.

Cablenet in a minute
Προσωπικό:
245 άτομα
Αριθμός καταστημάτων: Πέντε
Μερίδιο αγοράς: 21%
Ταχύτητες ευρυζωνικών υπηρεσιών:
Για οικιακούς πελάτες:
Ξεκινούν από 50 Mbps και φθάνουν μέχρι τα 150 Mbps.
Για εταιρικούς πελάτες: Δυνατότητα παροχής οποιασδήποτε ταχύτητας, ανάλογα με τις ανάγκες τους, μέχρι 10 Gbps.
Κανάλια που προσφέρονται: Περίπου 100. Εξ αυτών, πάνω από 40 είναι υψηλής ευκρίνειας (HD).
Αριθμός συνδρομητών: Πέραν των 55.000.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ΙΝ Βusiness Μαρτίου που κυκλοφορείΚύριες Ειδήσεις

Translate »