ANCORIA – Η πρώτη startup εμπορική τράπεζα στην Κύπρο


Ως την πρώτη start-up εμπορική, κυπριακή τράπεζα που σχεδιάστηκε και στήθηκε από το μηδέν εν μέσω της πιο σοβαρής οικονομικής κρίσης που βίωσε ο τόπος, χαρακτήρισε την Ancoria Bank o Γιώργος Παγλάς, Διευθυντής Banking Centre Λευκωσίας.

Μιλώντας στο Ευρωκέρδος τόνισε πως η ανάγκη του Κύπριου να έχει τη δική του στέγη εξακολουθεί να είναι στις προτεραιότητες του, ενώ επανέρχεται δειλά-δειλά και το ενδιαφέρον για καταναλωτικά δάνεια.

 

Πότε ξεκίνησε η Ancoria Bank την δραστηριοποίηση της στην κυπριακή αγορά. Ο αριθμός καταστημάτων και οι στόχοι που έχουν τεθεί όσον αφορά το μερίδιο αγοράς και τα μελλοντικά σχέδια ανάπτυξης;

Ξεκινήσαμε να εξυπηρετούμε τους πρώτους πελάτες μας τον Οκτώβριο του 2015 και από τότε, προσφέρουμε όλο το φάσμα των σύγχρονων τραπεζικών εργασιών τόσο στον τομέα των ιδιωτών αλλά και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.

Τα κεντρικά γραφεία μας βρίσκονται στη Λευκωσία στο δρόμο του Προεδρικού Μεγάρου όπου βρίσκεται και το πρώτο μας Banking Centre. Το δεύτερο Banking Centre βρίσκεται στη γωνία Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ και Αγίας Φυλάξεως στο κέντρο της Λεμεσού και το τρίτο στη Λεωφόρο Φανερωμένης στη Λάρνακα.

Είμαστε αφοσιωμένοι στην υλοποίηση των μακροχρόνιων στόχων όπως αυτοί τέθηκαν από τον ιδρυτή και κύριο μέτοχο της Ancoria Bank, Sievert Larsson, το Διοικητικό Συμβούλιο και τη Γενική Διεύθυνση της τράπεζας.

Θα ήθελα να αναφέρω ότι δεν υπάρχουν πλάνα για δραματική γεωγραφική επέκταση του δικτύου σημείων εξυπηρέτησης, αφού το μοντέλο αυτό έχει κλείσει τον κύκλο του σε όλες τις ανεπτυγμένες αγορές. Οι προσπάθειες μας εστιάζονται στο να προσφέρουμε αναβαθμισμένες υπηρεσίες μέσω ενός μπουκέτου καναλιών πρόσβασης αξιοποιώντας, κατά κύριο λόγο, την τεχνολογία.

Συγκεκριμένα επιδιώκουμε στη σταθερή ανάπτυξη με ιδιαίτερη έμφαση στην παροχή προσωπικής εξυπηρέτησης. Να σημειώσω ότι το μερίδιο αγοράς που στοχεύουμε μας επιτρέπει να επεκτεινόμαστε και κυρίως να εξελισσόμαστε με προσοχή και σύνεση χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο τους πελάτες και τους μετόχους μας για χάρη του γρήγορου κέρδους.

Η Ancoria Bank είναι η πρώτη τράπεζα στην Κύπρο που έχει επενδύσει στην τεχνολογία  Teller Cash Recyclers και στα Self-Service Kiosks

Που καινοτομεί η Ancoria Bank;

Διαβάστε τη συνέχεια της συνέντευξης στο eurokerdos.com 



Κύριες Ειδήσεις





Translate »