Breaking News

ΑΗΚ: Άμεσα ξεκινά η επιδιόρθωση της μονάδας στο Βασιλικό


Πυροσβεστικός σταθμός στην περιοχή τέλος του 2018

Εμπειρογνώμονας αναμένεται να κληθεί προκειμένου να εκτιμηθούν οι ζημιές και να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες επιδιόρθωσης της μονάδας αποθείωσης στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό στο Βασιλικό.

Όπως δήλωσε στο Τρίτο, ο πρόεδρος του ΔΣ της ΑΗΚ, Ανδρέας Μαραγκός θα χρειαστεί κάποιο χρόνο προκειμένου να τεθεί ξανά σε λειτουργία η μονάδα 3.

«Οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για την καλοκαιρινή περίοδο», ανέφερε σχετικά.

Παράλληλα, είπε ότι στο Βασιλικό υπάρχουν 5 ανεξάρτητες μονάδες παραγωγής, ενώ η μονάδα 3 βρισκόταν ούτως ή άλλως εκτός λειτουργίας για σκοπούς συντήρησης, προσθέτοντας επίσης ότι οι εγκαταστάσεις της ΑΗΚ έχουν ασφαλιστική κάλυψη.

Σύμφωνα με τον κ. Μαραγκό, από την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου έχει τεθεί επίσημα σε εφαρμογή ο λογιστικός και λειτουργικός διαχωρισμός της ΑΗΚ, τονίζοντας ότι η Αρχή βρίσκεται στη διάθεση της ΡΑΕΚ.

Από την πλευρά του ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας ανέφερε ότι η ανάγκαη για ανέγερση πυροσβεστικού σταθμού στην περιοχή Βασιλικού κρίθηκε απαραίτητη μετά την υποβολή του σχεδίου μετακίνησης των πετρελαιοειδών και άλλων ενεργειακών εγκαταστάσεων στην περιοχή.

Όπως εξήγησε, έχει ήδη τροχιοδρομηθεί η διαδικασία, ενώ έχει εκχωρηθεί τεμάχιο γης παρά το Μαρί, στο οποίο θα αναγερθεί ο πυροσβεστικός σταθμός.

Σύμφωνα με τον κ. Τράγκολα, στις αρχές του 2017 το Τμήμα Δημοσίων Έργων προχωρά στην προκήρυξη προσφορών, προκειμένου στα μέσα του 2017 να ξεκινήσει η ανέγερση και στο τέλος 2018 θα τεθεί σε λειτουργία ο πυροσβεστικός σταθμός του Βασικλικού.

Ο σταθμός θα στελεχώνεται με 56 άτομα και θα καλύπτει αποκλειστικά τις ανάγκες των εγκαταστάσεων που βρίσκονται στην περιοχή.

digital



Κύριες Ειδήσεις





Translate »