Breaking News

25 χρόνια Alexander College στην πόλη μας


Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Απριλίου, η τιμητική εκδήλωση εορτασμού των 25 χρόνων λειτουργίας του εκπαιδευτικού ιδρύματος Alexander College(AC), καθώς και τα εγκαίνια της έκθεσης έργων τέχνης με θέμα την Ισότητα. Τα εγκαίνια τέλεσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης.

Επίσημοι προσκεκλημένοι, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και της πολιτικής ηγεσίας, άνθρωποι των τεχνών, αλλά και μέλη του διοικητικού και ακαδημαϊκού προσωπικού του Alexander College/University of the West of England Bristol, τίμησαν με την παρουσία τους τη βραδιά, που αδιαμφισβήτητα θα αποτελεί σημείο αναφοράς για το εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Προς τιμή της επετείου αυτής, το έτος 2017 κηρύχθηκε από το εκπαιδευτικό ίδρυμα ως έτος αφιερωμένο στην Ισότητα, την ισότητα ευκαιριών στη ζωή και στη μόρφωση, ισότητα των φύλων, σεβασμό στην καταγωγή και στον πολιτισμό, καθώς και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μια σειρά από δράσεις του ακαδημαϊκού προσωπικού και των φοιτητών θα αναδείξουν την έμφαση στον σκοπό της Ισότητας.

Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου κ. Δημήτρης Συλλούρης, στην ομιλία του ανέφερε ότι «το εκπαιδευτικό αυτό ίδρυμα, αποτελεί πόλο έλξης φοιτητών, τόσο από την Ευρώπη όσο και από τόσες άλλες χώρες, δημιουργώντας έτσι ένα μωσαϊκό εθνοτήτων κι ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον. Η συνεργασία με έγκριτα πανεπιστήμια του εξωτερικού, όπως το Βρετανικό Πανεπιστήμιο «University of the West of England», σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, προσφέρει μία σιγουριά και εμπειρία ακαδημαϊκών προγραμμάτων εξωτερικού, η οποία σίγουρα προσμετρά θετικά στο μέλλον κάθε αποφοίτου.»

Το βήμα φιλοξένησε επίσης, το Δημάρχο Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα και Αραδίππου κ. Ευάγγελο Ευαγγελίδη. Ο κ. Βύρας τόνισε ότι «το Alexander College αποτελεί ένα Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της χώρας μας, το οποίο, με το κύρος και την αξιοπιστία του, έχει εδραιωθεί σε τοπικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο και έχει να επιδείξει ποιοτικό έργο, τόσο σε θέματα εκπαίδευσης, όσο και σε θέματα έρευνας, καθώς και κοινωνικής προσφοράς.»

Στη συνέχεια, ο κ. Ευαγγελίδης, Δήμαρχος Αραδίππου, τόνισε ότι το AC «ξεχωρίζει για την άρτια υποδομή του και για την παροχή υψηλού επιπέδου μόρφωσης στους φοιτητές του, με επιστημονική κατάρτιση και επαγγελματική σταδιοδρομία, στην Κύπρο και στο εξωτερικό», ενώ ευχήθηκε «ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις και σημαντικά βήματα προόδου σε όλους τους τομείς της εξελικτικής του πορείας.»

Ο Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Alexander, κ. Κώστας Χριστοδουλίδης, στην ομιλία του συνέδεσε την έννοια της Ισότητας με την έκθεση έργων τέχνης των φοιτητών, που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι παρευρισκόμενοι. Σημείωσε ότι «φοιτητές υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους παιδεύουν εαυτό και κοινωνία, μέσα από εκθέσεις, ενώ διαλέξεις και συζητήσεις διοργανώνονται με εξέχουσες προσωπικότητες για τις διάφορες πτυχές της Ισότητας[…]Το επόμενο διάστημα και μέχρι την ολοκλήρωση του 2017, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει και να συμμετέχει σε έκθεση του κλάδου Φωτογραφίας για τις διαφορές στην ανάπτυξη στις συνοικίες της Λάρνακας, ενώ διαλέξεις και projects για την Ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα οργανώνονται από τον κλάδο Νομικής, Διοίκησης Επιχειρήσεων και Εγκληματολογίας. To AC, μέσα στο 2017 μετατρέπεται σε εργαστήριο πολιτισμού και δημιουργίας, λόγου και έργων, ανοικτού στην κοινωνία προς τιμή των 25 χρόνων ίδρυσης του και της ανακήρυξης του έτους, ως έτους Ισότητας.»

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν επίσης, ο Ανώτερος Λειτουργός της Διεύθυνσης Ανώτερης και Ανώτατης, Δρ Πανίκος Γιωργούδη, ο Διευθυντής του AC, κ. Άντης Λόππας, καθώς και πρώην και νυν μέλη της φοιτητικής κοινότητας του εκπαιδευτικού ιδρύματος, ο απόφοιτος κ. Νίκος Ιεροδιακόνου, Γραφίστας και ο Πρόεδρος της φοιτητικής ένωσης του AC κ. Ανδρέας Προδρόμου.

Ευχαριστούμε τη φοιτήτρια Φωτογραφίας, Αντώνια Βρόντη για το φωτογραφικό υλικό.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »