24 κρουαζιερόπλοια αναμένει φέτος η Λάρνακα: Οικονομική “ανάσα” στην πόλη (VID)


Πηγή: alphanews.live

Υπό τους ήχους παραδοσιακών τραγουδιών και μετά ζιβανίας – κουμανταρίας και παραδοσιακών εδεσμάτων, η Λάρνακα επεφύλαξε θερμή υποδοχή στους 915 επιβάτες του Crown Iris, σηματοδοτώντας την έναρξη της φετινής τουριστικής σεζόν.

“Έρχεται κόσμος από Αίγυπτο και Ισραήλ σε αυτό το πλοίο. Έχουν οργανώσει οι πράκτορες του πλοίου, εκδρομές σε διάφορες περιοχές και χωριά της Λάρνακας, ενώ υπάρχουν και αρκετοί επιβάτες του πλοίου οι οποίοι θα μείνουν εντός της πόλης της Λάρνακας για ψώνια, βόλτες, φαγητό”, δήλωσε ο ιδρυτής του Kition Ocean Holdings, Πάνος Αλεξάνδρου

Το υπό σημαία Παναμά κρουαζιερόπλοιο, έριξε άγκυρα λίγο πριν από το μεσημέρι στο λιμάνι της πόλης, σηματοδοτώντας την έναρξη της φετινής τουριστικής σεζόν.

Σεζόν η οποία αναμένεται… μακρά, καθώς μέχρι και το φθινόπωρο, συνολικά 24 κρουαζιερόπλοια που θα μεταφέρουν 600 με 800 επιβάτες κάθε φορά, αναμένεται να καταπλεύσουν στην πόλη του Ζήνωνα.

“Έχουμε αρχίσει ήδη συνομιλίες με άλλες εταιρίες μεγάλων κρουαζιεροπλοίων. Ευελπιστούμε ότι του χρόνου θα είμαστε πολύ πιο ενισχυμένη στον τομέα των κρουαζιερόπλοιων εντός της Λάρνακας”

Στη σκιά της συμφωνίας για ακτοπλοϊκή σύνδεση Λεμεσού – Πειραιά, η διαχειρίστρια εταιρία του λιμανιού Kition Ocean Holdings εμφανίζεται αισιόδοξη πως σύντομα και η Λάρνακα θα καταστεί «ορμητήριο»… διακοπών σε γειτονικά μας κράτη.

“Ευελπιστούμε ότι πολύ σύντομα θα αρχίσουν άλλες εταιρίες με τις οποίες μιλούμε να κάνουν το δρομολόγιο Λάρνακα – Ισραήλ, Λάρνακα – Αίγυπτος, Λάρνακα – Λίβανος και πίσω, με τον ίδιο τρόπο”

Αυτά την ώρα που τα κατασκευαστικά έργα στη Μαρίνα Λάρνακας έχουν ήδη αρχίσει, με το κοινό πολύ σύντομα να μπορεί να απολαμβάνει την ανανεωμένη όψη της, στα πλαίσια της επένδυσης – «μαμούθ» εκατοντάδων εκατομμυρίων στην καρδιά της πόλης.

 Κύριες Ειδήσεις

Translate »