Φωνές γυμναστών… «Αδιανόητο να απαγορεύεται το personal και να ανοίγουν κομμωτήρια-κέντρα αισθητικής»


Πηγή: cyprustimes.com

Δυσαρεστημένοι οι γυμναστές μετά την ανακοίνωση της 1ης φάσης χαλάρωσης που αφήνει  κλειστά ξανά τα γυμναστήρια χωρίς προπονήσεις και χωρίς personal προπονήσεις – Έχουν συγκεκριμένα αιτήματα – «Ας πρυτανεύει η λογική να επιτραπούν personal μαθήματα γυμναστικής και προπονήσεις» λένε οι γυμναστές – Η απάντηση που έδωσε ο Υπουργός Υγείας

Την δυσαρέσκεια του κλάδου των γυμναστών εκφράζει μέσω της Cyprus Times ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Αντώνης Αλεξόπουλος, για τις χαλαρώσεις που εξαγγέλθηκαν χθες από το Υπουργείο Υγείας αφήνοντας κλειστά τα γυμναστήρια.

Συγκεκριμένα ο Σύνδεσμος όπως εξηγεί ο κ. Αλεξόπουλος, δεν ζητεί κάτι παράλογο δηλαδή το να ανοίξουν τα μεγάλα γυμναστήρια αμέσως και χωρίς μέτρα με μεγάλο αριθμό ατόμων, αλλά ζητεί να εξαιρεθεί το personal, δηλαδή η άσκηση ένας προς έναν και η προπόνηση ένας προς τρείς.

«Όταν μας ζητήθηκε να δώσουμε τις απόψεις μας για αποκλιμάκωση των μέτρων είχαμε πει ότι ένα λογικό μέτρο ήταν το ένας προς έναν στα γυμναστήρια και το ένας προς τρείς στον αθλητισμό. Η προπόνηση θα ήταν ένα καλό μέτρο να το επαναφέραμε μετά το lockdown» σημείωσε.

«Εννοείται ότι είμαστε λογικά άτομα, μιλάμε για σταδιακή χαλάρωση πάντα με γνώμονα της επιδημιολογική εικόνα» διευκρινίζει.

Αδιανόητο και παράλογο…

Παράλογο και αδιανόητο να ανοίγουν κομμωτήρια με αλυσίδες διασποράς, χωρίς τονίζω να έχουμε οτιδήποτε εναντίον άλλων κλάδων. Με την ίδια λογική θα άνοιγαν και τα γυμναστήρια που δεν είχαν τέτοιες αλυσίδες μετάδοσης, λέει ο Εκπρόσωπος των Γυμναστών.

«Αναμένουμε την διευκρίνιση του Υπουργείου Υγείας, ελπίζουμε να μας δοθεί αυτό που ζητάμε και ελπίζουμε ότι θα πρυτανεύει η λογική».

«Δεν είναι της ώρας να σας αναλύσω… λυπάμαι που τόσους μήνες μετά πρέπει να απαντάμε αυτά τα πράγματα»

Ο Υπουργός Υγείας ερωτήθηκε χθες για το σκεπτικό πίσω από την απόφαση για μη επαναλειτουργία των γυμναστηρίων. Συγκεκριμένα, σε ερώτηση σχετικά με τα γυμναστήρια και τον χώρο του αθλητισμού και απαντώντας στις αναφορές παραγόντων ότι δεν υπήρχαν κρούσματα στους χώρους αυτούς, ο κ. Ιωάννου εξήγησε ότι κρούσματα υπήρχαν και στα γυμναστήρια και στον αθλητισμό και σε πολλούς άλλους χώρους.

«Εν πάση περιπτώσει όμως, υπάρχει αυτή η αξιολόγηση του κινδύνου μετάδοσης και με αυτή την αξιολόγηση προχωρούμε είτε στην κλιμάκωση, είτε στην αποκλιμάκωση των μέτρων. Είναι θέμα καθαρά επιδημιολογικών δεδομένων.

«Δεν είναι της ώρας να σας αναλύσω γιατί σε ένα κατάστημα που κάνεις δέκα λεπτά και φοράς μάσκα δεν είναι το ίδιο από ένα γυμναστήριο που γυμνάζεσαι χωρίς μάσκα, όπου υπάρχει εφίδρωση και αναπνοές και λυπάμαι που τόσους μήνες μετά πρέπει να απαντάμε αυτά τα πράγματα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά»

«Λαμβάνονται αποφάσεις για γυμναστήρια-αθλητισμό στη βάση αντιεπιστημονικών επιχειρημάτων» απαντούν οι γυμναστές

Κληθείς να σχολιάσει την απάντηση του Υπουργού, ο κ. Αλεξόπουλος υπογραμμίζει ότι «αν ο κ. Ιωάννου στην απάντηση που έδωσε, μιλάει για τα μεγάλα γυμναστήρια, ναι συμφωνούμε, αλλά αν είναι για το personal με έναν προς ένα διαφωνούμε».

Την ίδια ώρα εκφράζει την άποψη ότι «είναι ανησυχητικό που υπάρχει μία ένδειξη ότι λαμβάνονται αποφάσεις για τον χώρο των γυμναστηρίων και του αθλητισμού στη βάση αντιεπιστημονικών επιχειρημάτων. Αν αυτά που είπε ο Υπουργός είναι αποτέλεσμα μιας παγιωμένης εικόνας που έχουν στο μυαλό τους η οποία δεν στηρίζεται επιστημονικά, δηλαδή ότι γίνεται μετάδοση από το μπάνιο των γυμναστηρίων κ.α, είναι ανησυχητικό».

Καταλήγοντας, υποδεικνύει ότι θα ήταν καλό και να λαμβάνονται αποφάσεις για τον χώρο των γυμναστηρίων ρωτώντας πρώτα την ακαδημαϊκή κοινότητα στην Κύπρο, γιατί η σελίδα του ECDC που επικαλείται συχνά ο Υπουργός, είναι ανενημέρωτη εδώ και δύο μήνες όσον αφορά τα γυμναστήρια.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »