Breaking News

Υποψήφιος για την προεδρία του ΚΕΒΕ ο Σταύρος Σταύρου


Πηγή: alphanews.live

Στον αστερισμό της εκλογικής γενικής συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Δεκεμβρίου στην Λευκωσία στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, εισέρχονται στο Κυπριακό Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο(ΚΕΒΕ), με τον πρόεδρο του ΕΒΕ Λάρνακας, Σταύρο Σταυρού, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο InΒusinessNews, να αποκαλύπτει την πρόθεσή του να διεκδικήσει την προεδρία του Επιμελητηρίου και ουσιαστικά να σέρνει τον χορό των υποψηφιοτήτων.

Η επερχόμενη εκλογική γενική συνέλευση αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον, δεδομένου ότι έπειτα από δύο καθ’ όλα πετυχημένες θητείες ως πρόεδρος του ΚΕΒΕ τα τελευταία έξι χρόνια, ο νυν πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης δεν θα διεκδικήσει επανεκλογή, ως απόρροια του ορίου δύο θητειών που τίθεται από σχετική πρόνοια του Καταστατικού του Επιμελητηρίου, για την προεδρία.

Ως εκ τούτου, γίνεται αντιληπτό πως το φορτίο που θα κληθεί να επωμιστεί ο επόμενος πρόεδρος του ΚΕΒΕ θα είναι ιδιαιτέρως βαρύ, πολύ περισσότερο μάλιστα από την στιγμή που πέραν της παρακαταθήκης την οποία αφήνει ως έργο ο απερχόμενος πρόεδρος Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, ο νέος πρόεδρος θα βρεθεί στο πηδάλιο του Επιμελητηρίου σε μια χρονική συγκυρία γεμάτη από προκλήσεις για τον επιχειρηματικό κόσμο, και βεβαίως ευρύτερα για την οικονομία.

Οι… δελφίνοι

Σε ό,τι αφορά τις υποψηφιότητες, εκτός από τον πρόεδρο του ΕΒΕ Λάρνακας Σταύρο Σταύρου που έχει δημοσίως εξαγγείλει και πρακτικά «κλειδώσει» την υποψηφιότητά του, πληροφορίες του InBusinessNews αναφέρουν πως ακόμη δύο στελέχη του ΚΕΒΕ έχουν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, επιδείξει ενδιαφέρον, χωρίς ωστόσο-τουλάχιστον μέχρι στιγμής- οι υποψηφιότητές τους να θεωρούνται δεδομένες(σ.σ. γι’ αυτό και δεν αναφέρουμε τα ονόματά τους).

Η εκτίμηση που γίνεται συναφώς ενόψει της εκλογικής γενική συνέλευσης του προσεχούς Δεκέμβρη, είναι πως δύναται να υπάρξουν μέχρι και τρεις διεκδικητές της προεδρίας του ΚΕΒΕ, χωρίς να αποκλείεται όμως και το σενάριο να μην χρειαστεί εν τέλει να πραγματοποιηθούν εκλογές…

Αξίζει να σημειωθεί επί της διαδικασίας, πως το εκλεκτορικό σώμα αποτελείται από 105 εκλέκτορες, από τα πέντε τοπικά Επιμελητήρια. Συγκεκριμένα, 24 μέλη από Λευκωσία, 21 από Λεμεσό, 20 από Αμμόχωστο, 20 από Πάφο και 20 από Λάρνακα.

Υπενθυμίζεται πως ο απερχόμενος πρόεδρος Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης βρέθηκε στο πηδάλιο του ΚΕΒΕ το 2017, όταν και εξελέγη για πρώτη φορά πρόεδρος άνευ ανθυποψηφίου, ενώ τον Νοέμβριο του 2020 επανεξελέγη επίσης άνευ ανθυποψηφίου.

«Ο θεσμός του Επιμελητηρίου είναι προαιρετικός και συνεπάγεται πολλή ανιδιοτελής προσφορά προς την πολιτεία, τις επιχειρήσεις, αλλά και τους εργαζόμενους. Είμαι ιδιαίτερα περήφανος για όσα πολλά πετύχαμε ως ΚΕΒΕ», δήλωνε σε συνέντευξή του στο InBusinessNews, που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, ο κ. Αγκαστινιώτης.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »