Υπουργικό: Εγκρίθηκαν οι κανονισμοί για το ΓεΣΥ


Τους κανονισμούς του 2019 για το ΓεΣΥ ενέκρινε σε σημερινή του συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο. Ταυτόχρονα, η Υπουργός Εργασίας επανέλαβε την ετοιμότητά της για ένα άτακτο Brexit.
Σύμφωνα με δήλωση της αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου, Κλέλιας Βασιλείου, ο Υπουργός Υγείας παρουσίασε, κατέθεσε και έλαβε έγκριση για τους Κανονισμούς του 2019 για το ΓεΣΥ.
Η Υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου, επανέλαβε την ετοιμότητα της κυβέρνησης για ένα άτακτο Brexit, ειδικά με τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν σε σχέση με τους Βρετανούς υπηκόους.
Σε άλλο θέμα, εγκρίθηκε πρόταση του Υφυπουργού Τουρισμού για υποβοήθηση της πρόσβασης ξένων υπηκόων στην Κύπρο, κάτι το οποίο θα γίνει σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και τις διπλωματικές αποστολές στο εξωτερικό.
Τέλος, παρουσιάστηκε το σχέδιο δράσης για τους αγνοούμενους και τους πεσόντες του 1974 από τον Υπουργό Εξωτερικών. Το σχέδιο κινείται σε πολιτικούς και διοικητικούς άξονες.
Στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο δεν συζητήθηκε η απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου για τις αποκοπές μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, λόγω απουσίας του Υπουργού Οικονομικών.


Κύριες Ειδήσεις





Translate »