Breaking News

Ράλλυ αυξήσεων στα καύσιμα στη σκιά της ρωσικής εισβολής-Τρέχουν κατεχόμενα


Πηγή: reporter.com.cy

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η ανοδική πορεία στις τιμές των καυσίμων, κάτι που φέρνει ιδιαίτερο πονοκέφαλο τόσο στους καταναλωτές, αλλά και στους ίδιους τους πρατηριούχους, οι οποίοι όσο αναγκάζονται να αυξήσουν τις τιμές, τόσο πιο μειωμένα είναι τα έσοδά τους. Την ίδια ώρα που η έκρυθμη κατάσταση στην Ουκρανία από τα πυρά που δέχεται από τη Ρωσία ακόμη συνεχίζεται, οι πρώτες επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία άρχισαν ήδη να φαίνονται. 

Συγκεκριμένα, μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, αναμένεται κατακόρυφη αύξηση στις τιμές των καυσίμων, με τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Πρατηριούχων, Χριστόδουλο Χριστοδούλου, να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε δηλώσεις που παραχώρησε στον REPORTER. Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδούλου, με τις νέες αυξήσεις, τα καύσιμα μπορεί να είναι και 10 σεντς το λίτρο, περισσότερα απ’ ότι στην παρούσα φάση. Μάλιστα, αυτό το γεγονός, φαίνεται ότι διογκώνει και το πρόβλημα με τις ροές προς τα κατεχόμενα, όπου Ελληνοκύπριοι μεταβαίνουν στην άλλη πλευρά για να προμηθευτούν φθηνότερα καύσιμα.

«Να περιμένουμε οπωσδήποτε αύξηση στις τιμές των καυσίμων τις επόμενες ημέρες, γιατί πρώτη φορά άγγιξε τα 100 δολάρια το βαρέλι. Οι τιμές που έχουμε σήμερα είναι με τα 93 περίπου δολάρια, άρα στα επόμενα φορτία που θα παραλάβουν οι εταιρείες, θα είναι με τα 100 δολάρια και έτσι σίγουρα θα έχουμε αύξηση στις τιμές και θα είναι μεγάλες, κάτι που θα δούμε σε μια βδομάδα περίπου. Με την εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία, τα καύσιμα επηρεάζονται στο θέμα των τιμών μέχρι στιγμής. Στο θέμα της κατανάλωσης, το πρόβλημα που υπάρχει και διογκώνεται, είναι η ροή των Ελληνοκυπρίων προς τα κατεχόμενα, λόγω της αύξησης των τιμών στις ελεύθερες περιοχές».

Ταυτόχρονα, όπως εξήγησε ο κ. Χριστοδούλου, όσο αυξάνεται η τιμή των καυσίμων, μειώνονται τα λίτρα σε πωλήσεις των πρατηριούχων στα πρατήρια. «Εμείς επειδή παίρνουμε την προμήθεια μας με το λίτρο, όταν υπάρχουν αυξήσεις τιμών, τότε μειώνονται τα εισοδήματά μας. Φθάσαμε τώρα όλα τα πρατήρια παγκυπρίως, να είμαστε στο δίλημμα εάν είμαστε βιώσιμα ή όχι. Έχει πολλά πρατήρια, που δεν είναι βιώσιμα, δυστυχώς».

Έτσι, όπως συμπλήρωσε ο κ. Χριστοδούλου, «πλέον η εύκολη λύση των Κυπρίων είναι η μετάβασή τους στα κατεχόμενα. Γι’ αυτό και ο Σύνδεσμός μας την Τετάρτη θα κάνει συνεδρία για τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για τις ροές προς τα κατεχόμενα, αφού η Κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα όπως και οι εταιρείες, που είναι κάτι που μας ξενίζει αυτό το γεγονός. Είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου».



Κύριες Ειδήσεις





Translate »