Προς κλείσιμο η «Ζήνων»


Ολοκληρωτική η οικονομική καταστροφή της εταιρείας μετά την χαμένη σύμβαση, λέει ο Πρόεδρος της.

 

Την παρέμβαση τόσο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου, όσο και του Γενικού Ελεγκτή ζήτησε μέσω επιστολών του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας «Λεωφορεία Λάρνακας Ζήνωνας», Παντελής Παντελίδης.

Ο κ. Παντελίδης απέστειλε επιστολή στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου στην οποία ζητά την παρέμβαση της στο θέμα της απόρριψης της προσφοράς τους για νέα σύμβαση τους με το κράτος και την κατοχύρωση της σε άλλη ενδιαφερόμενη εταιρεία. «Μια ύστατη προσπάθεια αποτροπής μια κατάφορης αδικίας που συντελείται εναντίον της εταιρείας μας που την απειλεί με ολοκληρωτική καταστροφή», αναφέρεται στον πρόλογο της εν λόγω επιστολής, ζητώντας τόσο από τον Πρόεδρο, όσο και από τους άλλους βουλευτές να ξαναδούν τα γεγονότα τα οποία οδήγησαν στην απόρριψη της προσφοράς της εταιρείας και ακολούθως την προσφυγή τους στο Διοικητικό Δικαστήριο, ζητώντας παράλληλα όπως ακυρωθεί ο διαγωνισμός και να επαναπροκυρηχθεί με ίσους όρους.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην επιστολή, σε άλλη επαρχία (Αμμοχώστου) η επιτυχούσα κοινοπραξία ακυρώθηκε με δικαστική απόφαση, ενώ αντίθετα δικαιώθηκε στην επαρχία τους (Λάρνακα), παρά το γεγονός ότι η προσφορά της κρίθηκε ότι δεν ικανοποιεί ουσιώδη όρο του Διαγωνισμού.

«Φεύγουμε με χρέος άνω των 5 εκατομμυρίων ευρώ»

Η Brief επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της «Ζήνων», ο οποίος μας ανέφερε πως μετά την απόρριψη της προσφοράς η εταιρεία μένει με χρέος άνω των 5 εκατομμυρίων ευρώ. «Μιλάμε για ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή», ανέφερε χαρακτηριστικά στην Brief ο κ. Παντελίδης, τονίζοντας παράλληλα, πως «αν τελικά η Ζήνων δεν δικαιωθεί θα αναγκαστεί να βάλει λουκέτο».

«Στα 9,5 χρόνια τα έξοδα ήταν περίπου €70 εκατομμύρια ευρώ, η συνεισφορά του κράτους κοντά στα €54,5 εκατομμύρια, υπήρχαν επιπλέον σχεδόν μισό εκατομμύριο άλλα έσοδα και πήραμε ακόμη 10 εκατομμύρια από το κράτος. Άρα μιλάμε για ένα χρέος άνω των 5 εκατομμυρίων ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παντελίδης.

Σε ερώτηση μας γιατί τότε η εταιρεία θέλησε και προχώρησε με νέα προσφορά, αφού αποτέλεσμα στα 9,5 χρόνια η εταιρεία να εμφανίζει ζημιές, ο κ. Παντελίδης ανέφερε πως η νέα προσφορά ήταν διαφορετική από εκείνη της προηγούμενης δεκαετίας.

«Ζητάμε από το κράτος να ακυρώσει και να επαναπροκυρήξει τον διαγωνισμό με δίκαιους όρους, αλλιώς θα μιλάμε για ολοκληρωτική καταστροφή», ανέφερε χαρακτηριστικά στην Brief ο κ. Παντελίδης.

Σε ερώτηση μας για το τι θα πράξει η εταιρεία σε περίπτωση που δεν επαναπροκυρηχθεί ο διαγωνισμός ο κ. Παντελίδης μας ανέφερε πως «Θα πάμε έξω από το Προεδρικό. Θα σταθμεύσουμε τα λεωφορεία και θα φύγουμε να πάμε σπίτι μας».

«Η εταιρεία μας θα ασκήσει Έφεση και θα αναμένει την απόφαση η οποία θα βγει σε 2 ή 3 χρόνια, ωστόσο, αυτό θα σημαίνει και την ολοκληρωτική καταστροφή μας», τόνισε καταληκτικά ο κ. Παντελίδης.
Να σημειώσουμε πως σήμερα η «Ζήνων» έχει στη κατοχή της περίπου 110 λεωφορεία με 150 εργαζομένους.

Πηγή: Brief



Κύριες Ειδήσεις





Translate »