Breaking News

Νέος πρόεδρος του ΚΕΒΕ ο Συμπολίτης μας Σταύρος Σταύρου


Ο επιχειρηματίας Σταύρος Σταύρου, τέως πρόεδρος του ΕΒΕ Λάρνακας, είναι ο νέος πρόεδρος του Κυπριακού Εμπορικού, Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ), διαδεχόμενος στην ηγεσία του Επιμελητήριου τον Χριστόδουλο Αγκαστινιώτη, ο οποίος παραδίδει την σκυτάλη έπειτα από έξι συνεχή χρόνια(σ.σ. δύο θητείες) στην προεδρία.

Ο κ. Σταύρου αναλαμβάνει τα ηνία του ΚΕΒΕ για την επόμενη τριετία, καθότι κατά την εκλογική διαδικασία που έλαβε χώρα στο πλαίσιο της 96ης ετήσιας γενικής συνέλευσης του Επιμελητηρίου, επικράτησε του ανθυποψήφιου του, Ανδρέα Δημητριάδη.
Διαβάστε εδώ: Χρ. Αγκαστινιώτης: Αυστηρή κριτική, προτάσεις και τεράστια ανησυχία για τη δυσφήμιση της Κύπρου

Ο νέος πρόεδρος του ΚΕΒΕ διαθέτει έντονη και πολυσχιδή επιχειρηματική δράση που εκτείνεται σε διάφορους τομείς της οικονομίας, συμμετέχοντας σε διοικητικά συμβούλια διαφόρων οργανισμών και εταιρειών, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.
Διαβάστε εδώ:Σταύρος Σταύρου: Απώτερος στόχος μια δυνατή οικονομία μέσω του καλώς νοούμενου επιχειρείν
Οι αντιπρόεδροι

Σε ό,τι αφορά τις πέντε θέσεις αντιπροέδρων, αυτές καταλαμβάνονται από τους πιο κάτω, ως εξής:

Αντιπρόεδρος Εμπορίου: Ζήνωνας Αποστόλου.
Αντιπρόεδρος Βιομηχανίας: Κώστας Ζορπάς.
Αντιπρόεδρος Υπηρεσιών: Αυγουστίνος Παπαθωμάς.
Αντιπρόεδρος Τουρισμού: Κώστας Γαλαταριώτης.
Αντιπρόεδρος Οικονομικών: Ανδρέας Δημητριάδης.

Το who is who του Σταύρου Σταύρου

Ο Σταύρος Σταύρου γεννήθηκε στην Αλάμπρα το 1959. Φοίτησε στην Αγγλική Σχολή Λευκωσίας και αργότερα υπηρέτησε στην Εθνική Φρουρά.
Διαθέτει πτυχίο BA (Hons 1st class) στη Λογιστική και τα Χρηματοοικονομικά από το Middlesex Polytechnic.

Το 1985, ενώ εργαζόταν στην Moore Stephens-Λονδίνο-(1983-1986), έγινε δεκτός ως μέλος του Institute of Chartered Accountants in England and Wales (ICAEW).

Είναι μέλος του Συνδέσμου Ορκωτών Λογιστών Κύπρου και μέλος του Chartered Institute of Internal Auditors (UK and Ireland), ενώ το 2013 του απονεμήθηκε το βραβείο του Non-Executive Director Diploma από τους «Financial Times» του Λονδίνου.

Από το 1987 έως το 2010 υπηρέτησε στον όμιλο εταιρειών International Group of Companies Oilinvest BV (Netherlands με έδρα το Μονακό, όπου κατείχε διάφορα υψηλά αξιώματα, μεταξύ των οποίων εκείνα του οικονομικού διευθυντή του ομίλου (1993-2003) και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου (2003-2010). Ο όμιλος ασχολείται με την διύλιση και εμπορία πετρελαιοειδών.

Στις 23 Αυγούστου 2012, μετά από εισήγηση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο ως πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών.

Το 2013 ο κ. Σταύρου συμμετείχε στη διαπραγματευτική ομάδα της Κυπριακής Δημοκρατίας για τις διαπραγματεύσεις με διεθνείς κοινοπραξίες για την κατανομή των δικαιωμάτων έρευνας υδρογονανθράκων αδειών έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.
Διετέλεσε επίσης πρώτος αντιπρόεδρος της Κυπριακής Κρατική Εταιρείας Υδρογονανθράκων Λτδ (ΚΡΕΤΥΚ).

Η επιχειρηματική δράση

Ο νέος πρόεδρος του ΚΕΒΕ είναι ιδρυτικό μέλος, μέτοχος και πρόεδρος πλοιοκτήτριας εταιρείας που εκμεταλλεύεται αριθμό πλοίων μεταφοράς χύδην φορτίου διαφόρων μεγεθών (Oceanfleet Shipping Ltd).

Είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου διαφόρων άλλων εταιρειών, μεταξύ των οποίων:
Μέλος του διοικητικού συμβουλίου θυγατρικών εταιρειών του αμερικανικού ιδιωτικού επενδυτικού κεφαλαίου Advent Holdings Ltd, που δραστηριοποιείται στην Ινδία και την Κίνα. Οι εν λόγω θυγατρικές δραστηριοποιούνται σε διάφορους κλάδους συμπεριλαμβανομένων των φαρμακευτικών προϊόντων, των υφασμάτων και των τραπεζών.

Μέλος του διοικητικού συμβουλίου των θυγατρικών του βελγικού ομίλου Constructions Group Ghelamco, με δραστηριότητες στην Πολωνία.

Μέλος του διοικητικού συμβουλίου της The London P&I Insurance Company (Europe) Ltd.
Μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Aegean Airlines Cyprus Ltd.

Συμμετέχει ως μέτοχος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου σε διάφορες νεοσύστατες εταιρείες που ειδικεύονται στην τεχνητή νοημοσύνη, στο edutech, στη φιλοξενία και στην ψηφιοποίηση της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Schoeller Holding Ltd (εταιρεία χαρτοφυλακίου της Columbia Group, από 01/01/2024).

Διορίστηκε ως επίσημος διαιτητής από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, από 01/01/2014, σε σχέση με διαφορές στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Είναι μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στη Λευκωσία.

Ο κ. Σταύρου υπηρέτησε στο παρελθόν ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου και πρόεδρος επιτροπών διαφόρων διεθνών εταιρειών στους (ρυθμιζόμενους και μη ρυθμιζόμενους) εξής τομείς:

Καταπιστεύματα, Κύπρος.
Αντασφάλιση: Trust RE (Μπαχρέιν), OMAN RE (Ομάν).
Τράπεζες και επενδύσεις: Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (Κύπρος) Λτδ, EFG Bank (Lux) SACyprus, υποκατάστημα.
Ανάπτυξη λογισμικού και υπηρεσίες-Ciklum Group Holdings Ltd.
Εκπαίδευση- Διεθνές Σχολείο του Μονακό.
Φαρμακευτικά προϊόντα-Augment Investments Ltd.

Ο κ. Σταύρου ομιλεί την ελληνική και την αγγλική γλώσσα. Είναι νυμφευμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Πηγή : InBusiness



Κύριες Ειδήσεις





Translate »