Breaking News

Πέφτει αυλαία για Κυπριακές Αερογραμμές


Η τελευταία πράξη για τις Κυπριακές Αερογραμμές αναμένεται να παιχτεί την ερχόμενη Τετάρτη (10 Ιανουαρίου) καθώς είναι προγραμματισμένη η Γενική Συνέλευση των πιστωτών κατά τη διάρκεια της οποίας θα διαμοιραστεί το εναπομείναντα ποσό των €11 εκατ. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» περίπου €6,7 εκατ. θα πάρουν οι εργαζόμενοι και €4,3 εκατ. το κράτος.

Οι εκκαθαριστές εκτιμούν πως, εκτός αν προκύψουν απρόβλεπτες αρνητικές εξελίξεις, τα ποσά που θα είναι διαθέσιμα για διανομή στην περίπτωση εγκρίσεως του Σχεδίου Διακανονισμού θα είναι περίπου €11 εκατ. Σε αντίθετη περίπτωση, υπολογίζονται σε περίπου €8 εκατ., λόγω των νομικών και άλλων εξόδων που θα δημιουργηθούν για την εκδίκαση των δικαστικών υποθέσεων και την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκκαθάρισης.

Οι εκκαθαριστές έχουν καταλήξει σε δύο τάξεις πιστωτών. Στην τάξη 1 συμμετέχει το σύνολο των υπαλλήλων της εταιρείας που υπέστηκαν οποιαδήποτε αποκοπή σε οποιοδήποτε μισθό ή άλλο ωφέλημά τους που πρόκυπτε από την εργασιακή τους σχέση με την εταιρεία.

Στην τάξη 2 βρίσκεται η Κυπριακή Δημοκρατία για απλήρωτους φόρους και/ή τέλη και για το ποσό του ελλείμματος του Ταμείου Προνοίας Υπαλλήλων των Κυπριακών Αερογραμμών, το οποίο οφειλόταν από την εταιρεία και πληρώθηκε από το Κράτος στους υπαλλήλους μετά την έναρξη της εκκαθάρισης.

Για τους συνήθεις πιστωτές οι εκκαθαριστές δεν προτείνουν τη δημιουργία τάξης καθώς δεν αναμένεται ότι μετά την πληρωμή των προνομιούχων πιστωτών θα παραμείνει οποιοδήποτε υπόλοιπο για να καταβληθεί σε αυτούς ως μέρισμα.

Πάντως, στην ιστοσελίδα της υπό εκκαθάρισης εταιρείας καταγράφονται τα εναπομείναντα προς πώληση αγαθά. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο Mitsubishi L300 Minibus – 9 θέσεων (πετρελαιοκίνητο 2977cc), γεννήτριες, ψυγεία νερού, πάγκους εργασίας, μουσαμά χρώματος μπλε, σταντ που ζυγίζουν τις βαλίτσες, καλάθους σκουπιδιών, υπολογιστές, ηλεκτρονικά εξαρτήματα, γραφεία, βιβλιοθήκες και καρέκλες. Επίσης, προς πώληση διατίθενται οι στολές των κυπριακών αερογραμμών, μαχαιροπίρουνα, κουτάλια, δοχεία καφέ, δίσκοι φαγητού και μπολ.

Πηγή: 


Κύριες Ειδήσεις





Translate »