Breaking News

Ο Παναγιώτης Ολύμπιος νέος Γενικός Διευθυντής της ΑΗΚ


Σε συνέχεια της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ, στις 13 Μαρτίου 2018 και την επικύρωση από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 28 Μαρτίου 2018, ο κ. Παναγιώτης Ολύμπιος αναλαμβάνει από τις 2 Απριλίου 2018 τα καθήκοντά του ως νέος Γενικός Διευθυντής της ΑΗΚ.

Ο κ. Ολύμπιος αναλαμβάνει, σε μια κομβική περίοδο, τη διεύθυνση του Οργανισμού που καλείται να αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις. Αυτές περιλαμβάνουν το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρισμού, την υλοποίηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων και την ολοκλήρωση του λειτουργικού και λογιστικού διαχωρισμού.

Ο Παναγιώτης Ολύμπιος γεννήθηκε στη Λάρνακα στις 20 Φεβρουαρίου 1960. Το 1983 απέκτησε πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Πανεπιστήμιο του Salford στο Manchester  και το 1985 ολοκλήρωσε τις σπουδές του με πτυχίο Master of Science στο Πανεπιστήμιο UMIST στο Manchester, σε θέματα Μεταφοράς και Διανομής της Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Είναι Μέλος του ΕΤΕΚ και του Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Ηνωμένου Βασιλείου ΙΕΤ.

Μετά από μια πενταετή πορεία στον ιδιωτικό τομέα, από το 1989 εργάζεται στην ΑΗΚ υπηρετώντας τον Οργανισμό από διάφορες θέσεις. Πριν τον διορισμό του ως Γενικός Διευθυντής της ΑΗΚ ο κ. Ολύμπιος ήταν Διευθυντής Δικτύων του Περιφερειακού Γραφείου Αμμοχώστου-Λάρνακας.

Έχει αναπτύξει έντονη κοινωνική δράση σε Οργανώσεις και Συνδέσμους. Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Ολυμπίου και έχουν αποκτήσει δύο θυγατέρες.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »