ΟΑΥ: Πέραν των προσδοκιών η εγγραφή γιατρών στους καταλόγους του ΓεΣΥ


Η εγγραφή των γιατρών στους καταλόγους για το ΓεΣΥ εξελίσσεται με πολύ καλό ρυθμό, «πέραν των προσδοκιών μας», είπε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) Θωμάς Αντωνίου, σε σημερινές του δηλώσεις.
Αντιπροσωπεία του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας είχε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία της Συμμαχίας Πολιτών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της, Γιώργο Λιλλήκα.
Ο Γιώργος Λιλλήκας, επαναλαμβάνοντας τη στήριξη στους γιατρούς του ΓεΣΥ, δήλωσε με το πέρας της συνάντησης ότι η δύναμη του πολίτη είναι η ισχυρότερη που υπάρχει και κάλεσε τους πολίτες να ασκήσουν αυτή τη δύναμη.
Ευχαριστώντας τον Πρόεδρο και τον Γενικό Διευθυντή του ΟΑΥ χαρακτήρισε κρίσιμη τη φάση, κατά την οποία ολοκληρώνεται η εγγραφή οικογενειακών γιατρών και εξέφρασε ικανοποίηση γιατί μέχρι στιγμής έχει εγγραφεί μεγάλος αριθμός γιατρών στο ΓεΣΥ.
Ο κ. Λιλλήκας ευχήθηκε όπως οι γιατροί των ειδικοτήτων να ακολουθήσουν το παράδειγμα των ειδικών παθολόγων και σημείωσε ότι δεν θα αφήσουν (ως Συμμαχία Πολιτών) κανένα να μπει εμπόδιο στην πορεία του ΓεΣΥ και δεν θα δεχθούν καμία αναβολή.
«Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας ταυτόχρονα και για ενημέρωση των πολιτών αλλά και των γιατρών με ημερίδες. Ήδη, αυτή την εβδομάδα, έχουμε την πρώτη συγκέντρωση με γιατρούς όπου με ένα συνεργάτη μας γιατρό και ακαδημαϊκό θα φροντίσουμε να ενημερωθούν οι γιατροί για τις λεπτομέρειες του ΓεΣΥ. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι γιατροί στη μεγάλη τους πλειοψηφία είναι θύματα παραπληροφόρησης από την ηγεσία του ΠΙΣ. Αυτό διαφαίνεται πλέον και από την παραίτηση που είχαμε από την ηγεσία του ΠΙΣ και είναι προς τιμή του γιατρού που δημόσια εξέφρασε το αυτονόητο: ότι είναι υποχρέωση των γιατρών που έδωσαν τον όρκο του Ιπποκράτη να υπηρετούν την υγεία του πολίτη» είπε.
Εξέφρασε ταυτόχρονα αισιοδοξία, μετά τη σημερινή παραίτηση από την ηγεσία του ΠΙΣ, «για το ήθος και την κοινωνική ευαισθησία που χαρακτηρίζει τη μεγάλη μερίδα των γιατρών μας».
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας χαρακτήρισε διεξοδική τη συζήτηση που έγινε σήμερα για την πορεία της εφαρμογής του ΓεΣΥ.
«Το σύστημα υγείας που χτίζεται είναι ένα συλλογικό στοίχημα της κοινωνίας. Προσπάθεια μας είναι να χτιστεί αυτός ο θεσμός για τα επόμενα πενήντα χρόνια. Δεν είναι για τους επόμενους τρεις μήνες. Σε αυτή την προσπάθεια η στήριξη των κομμάτων πρέπει να είναι δεδομένη. Η στήριξη της πολιτικής ηγεσίας είναι απόρροια της κοινωνικής αναγκαιότητας», δήλωσε.
Κατέληξε σημειώνοντας ότι υποσχέθηκε στον Πρόεδρο και την αντιπροσωπεία της Συμμαχίας Πολιτών ότι με συνέπεια θα υλοποιήσουν τις πολιτικές αποφάσεις και τους σχεδιασμούς όπως έχουν ομόφωνα αποφασιστεί.


Κύριες Ειδήσεις





Translate »