Ντίνος Λευκαρίτης: “Η Λάρνακα να αποτελέσει ένα άριστο τουριστικό προορισμό”


Στόχος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Λάρνακας είναι η πόλη να αποτελέσει ένα άριστο τουριστικό προορισμό και προς επίτευξη του στόχου αυτού συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς το έργο όλων των εμπλεκομένων, ανέφερε ο Πρόεδρος της Εταιρείας Ντίνος Λευκαρίτης.

Πρόσθεσε ότι «η ΕΤΑΠ σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, δηλαδή το ΕΒΕΛ, το Υφυπουργείο Τουρισμού, το Δήμο Λάρνακας και τις υπόλοιπες Τοπικές Αρχές της Περιφέρειας και τους τοπικούς ξενοδόχους και ταξιδιωτικούς πράκτορες, συλλογικά διαμορφώνουμε, αναλόγως με τις τάσεις της εποχής, την κατεύθυνση που πρέπει ν’ ακολουθήσουμε, έχοντας πάντοτε ως βάση την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη που δεν είναι απλά σλόγκαν, αλλά αντικατοπτρίζεται σε κάθε μας δράση».

Δεν είναι τυχαίο, συνέχισε, «που η Λάρνακα περιλαμβανόταν ανάμεσα στις τρεις  υποψήφιες πόλεις ως European Destination of Excellence για το 2023. Η έμφαση που έχει δοθεί τα τελευταία χρόνια σε πρακτικές που εστιάζονται σε μια πιο βιώσιμη ανάπτυξη, άρχισαν να αναγνωρίζονται».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Λευκαρίτης είπε πως «είναι πλέον γεγονός ότι η Περιφέρειά Λάρνακας αποτελεί ένα προορισμό που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του επανα-προσδιορισμού του τουρισμού ως πυλώνα βιώσιμης ανάπτυξης. Συνεχίζουμε εντατικά αυτό το έργο ώστε οι στόχοι μας να επιτευχθούν και να μπορέσει η Λάρνακα ν’ αποτελέσει ένα άριστο τουριστικό προορισμό, στηριζόμενοι πάντοτε στη συνεργασία όλων».

Σε άλλη ερώτηση ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ απάντησε ότι «για την Κύπρο ο τουρισμός διαχρονικά αποτελούσε έναν από τους σημαντικότερους τομείς της οικονομίας μας και, ομολογουμένως, έχει διαχρονικά παρατηρηθεί ουσιαστική πρόοδος.  Ωστόσο, στη μετά-πανδημική εποχή, αναδείχθηκε ακόμα πιο έντονα η ανάγκη αναμόρφωσης της τουριστικής βιομηχανίας» είπε και σημείωσε πως «ο τουρισμός είναι ένας από τους ταχύτερα μεταβαλλόμενους τομείς, όπου οι τάσεις αλλάζουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς και ο ανταγωνισμός εντείνεται συνεχώς».

Σήμερα παρά ποτέ, συνέχισε «θα πρέπει ν’ αναγνωρίσουμε ότι δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στις παλιές πρακτικές. Ήρθε η ώρα να σκεφτούμε εκ νέου τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσουμε και προωθούμε τον τουρισμό μας» είπε και πρόσθεσε πως «θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στους ανθρώπους και στο περιβάλλον, σύμφωνα με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού».

Επιπρόσθετα συνέχισε «θα πρέπει να επικεντρωθούν όλοι, τόσο οι προορισμοί όσο και οι επιχειρήσεις, γύρω από ένα κοινό όραμα για ένα πιο βιώσιμο τομέα, χωρίς αποκλεισμούς. Ο τουρισμός είναι ευάλωτος σε εξωγενείς παράγοντες που είναι εκτός του δικού μας ελέγχου, όπως τα πρόσφατα παραδείγματα της πανδημίας και του ρωσο-ουκρανικού πολέμου».

Σύμφωνα με τον κ. Λευκαρίτη, «το ζήτημα είναι, από τη μια πώς διαχειριζόμαστε αυτές τις κρίσεις και από την άλλη πώς κάνουμε τον τομέα μας πιο ανθεκτικό και δεν πρέπει να μένουμε στάσιμοι. Οφείλουμε να επανεξετάσουμε τον τουρισμό μας προσαρμοσμένοι στις σύγχρονες προτιμήσεις του επισκέπτη και υιοθετώντας ψηφιακές αναβαθμίσεις αλλά διαφυλάσσοντας παράλληλα τα ιδιαίτερα μας χαρακτηριστικά».

Ανέφερε επίσης ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό να διατηρήσουμε την αυθεντικότητα του τόπου μας και ν’ αναδείξουμε τις τέχνες, την κουλτούρα και τον πολιτισμό μας κατά τρόπο ποιοτικό».

Πηγή: Insider – ΚΥΠΕ



Κύριες Ειδήσεις





Translate »