Breaking News

Μ. Πολυβίου: Με ισχυρούς συνεργάτες η Sunnyseeker Hotels


Πριν το τέλος του χρόνου αναμένονται ανακοινώσεις για νέο ξενοδοχείο από την Sunnyseeker Hotels, όπως αποκαλύπτει στο Insider ο CEO της εταιρείας Μάριος Πολυβίου, έχοντας υπόψη πάντα πως η συμφωνία με την Radisson Hotels προνοεί τη δημιουργία τουλάχιστον 5 ξενοδοχείων μέχρι το 2025.
Ο Μάριος Πολυβίου στη συνέντευξη που παραχώρησε, μιλά για τη σημαντικότητα που έχουν αυτές οι συνεργασίες με μεγάλα ονόματα στην ξενοδοχειακή βιομηχανία  όπως η Radisson, η Best Western και η Intercontinental.
Αναλύει επίσης, πως η ανάπτυξη στην περίπτωση της Λάρνακας εμποδίζεται από διάφορους παράγοντες όπως οι εγκαταστάσεις των πετρελαιοειδών και του υγραερίου, η μη αξιοποίηση των χώρων του παλαιού αεροδρομίου και η κατασκευή της τελευταίας φάσης του Δρόμου Λάρνακας-Δεκέλειας. Ωστόσο, το επενδυτικό ενδιαφέρον γίνεται όλο και πιο έντονο τα τελευταία χρόνια στη Λάρνακα τόσο από ντόπιους, αλλά και ξένους επενδυτές κι όπως σημειώνει αυτό επηρεάζει την αγορά ακινήτων.
Στην περιγραφή της εταιρείας αναφέρετε πως «παλεύετε» να αλλάξετε το status quo στον τομέα της φιλοξενίας. Τι εννοείτε ακριβώς;
Στόχος της Sunnyseeker Hotels είναι η συνεχής βελτίωση και ποιοτική αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών στον τομέα της φιλοξενίας. Σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, τόσο εγχώρια όσο και σε διεθνές επίπεδο, ο τομέας μας μπορεί να επιβιώσει αλλά και να αναπτυχθεί μόνο μέσω της συνεχούς επιμόρφωσης των στελεχών μας αλλά και της βελτίωσης των κτηριακών εγκαταστάσεων των ξενοδοχείων μας.
Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της υιοθέτησης πρακτικών εκπαίδευσης προσωπικού αλλά και προγραμμάτων αναβάθμισης και σωστής συντήρησης κτηρίων και εξοπλισμού. Το κυπριακό τουριστικό προϊόν χρήζει αναβάθμισης, κάτι που ξεκίνησε να γίνεται τα τελευταία χρόνια, γιατί απευθυνόμαστε πλέον σε πελάτες που επιμορφώνονται συνεχώς και οι απαιτήσεις είναι αυξανόμενες τόσο από τους Κυπρίους όσο και από τους ξένους.
Έχετε κατορθώσει να αντιστρέψετε την κατάσταση κάποιων ξενοδοχειακών μονάδων των οποίων αναλάβατε τη διαχείριση;
Στόχος μας είναι πάντα η σωστή λειτουργία των μονάδων μας και αυτό διασφαλίζεται μέσα από τη σωστή οργάνωση, στελέχωση, προγραμματισμό και συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού μας. Το κάθε ξενοδοχείο πρέπει να προσφέρει στον επισκέπτη μια μοναδική εμπειρία διαμονής και καλύτερος κριτής πάντα είναι οι βαθμολογίες που δίνουν οι πελάτες. Θεωρούμε ότι όλα μας τα ξενοδοχεία προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και γι’ αυτόν τον λόγο οι βαθμολογίες μας αλλά και η πληρότητά μας είναι ψηλότερες από τον μέσο όρο της αγοράς.
Μέσα από συνεργασίες με μεγάλους κολοσσούς του εξωτερικού όπως η Radisson, η BestWestern και η Intercontinental, φέρνετε στην Κύπρο γνωστά ξενοδοχειακά brands. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα τέτοιων συνεργασιών και ποια τα μειονεκτήματα;
Οι συνεργασίες που έχουμε με διεθνείς ξενοδοχειακές αλυσίδες, μας έχουν βελτιώσει σαν εταιρεία σε όλα τα επίπεδα. Έχουμε πλέον πρόσβαση σε συσσωρευμένη εμπειρία στη διαχείριση χιλιάδων ξενοδοχείων, αναγνωρισιμότητα μέσω του Branding, πρόσβαση σε τεράστια δίκτυα πωλήσεων και εφαρμογή πρωτοκόλλων λειτουργίας με βάση τα αυστηρότερα διεθνή πρότυπα.
Το branding των ξενοδοχείων που διαχειριζόμαστε είναι μια στρατηγική απόφαση και όχι κάτι που απλά προέκυψε στην πορεία, το επιδιώξαμε και προσπαθήσαμε πολύ για να το πετύχουμε και σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά την υπογραφή της πρώτης συμφωνίας μας με την Radisson Hotels, είμαστε μια εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων εγκεκριμένη από την Radisson Hotels, την Intercontinental Hotel Group και την Best Western Hotels. Σαν μειονέκτημα εάν πρέπει να αναφέρω κάποιο, θα ξεχώριζα τη δυσκολία εφαρμογής όλων των απαιτήσεων των brands στην Κύπρο, κυρίως λόγω μεγέθους των μονάδων μας αλλά αυτό είναι κάτι που αντιμετωπίζεται με την ένταξη περισσότερων από ενός ξενοδοχείου κάτω από το ίδιο brand.
Εξηγήστε μας την επιχειρηματική σας σχέση με τον Όμιλο Quality.
Ο Όμιλος Quality μεταξύ άλλων έχει σαν ένα από τους κυρίους πυλώνες δραστηριότητάς του, τον τομέα της φιλοξενίας (Hospitality). Αυτήν τη στιγμή, η Quality είναι η ιδιοκτήτρια του Radisson Blu Larnaca που λειτούργησε τον Αύγουστο του 2018 και των υπό κατασκευή Radisson Beach Resort Larnaca, Indigo Hotel Larnaca, Executive Residency Zenon By Best Western και του Executive Residency Marina By Best Western. Η Sunnyseeker Hotels μέσω μιας αποκλειστικής συμφωνίας με την Quality είναι η εταιρεία διαχείρισης όλων των προαναφερόμενων ξενοδοχειακών μονάδων και σύντομα αναμένονται και κάποιες άλλες ανακοινώσεις.
Σας ενδιαφέρει και η ιδιοκτησία ξενοδοχείων πέραν της διαχείρισης;
Σαν εταιρεία έχουμε εξειδίκευση στη διαχείριση ξενοδοχείων και στην παροχή υπηρεσιών γενικά στον τομέα της φιλοξενίας. Η Sunny Seeker Hotels δεν συμμετέχει στο ιδιοκτησιακό καθεστώς σε ξενοδοχεία.
Πέραν από τη διαχείριση ξενοδοχείων, ποιες άλλες υπηρεσίες παρέχει η Sunny Seekers;
Η Sunny Seeker Hotels προσφέρει όλες τις υπηρεσίες που σχετίζονται με τον ξενοδοχειακό τομέα μέσω διαφόρων τμημάτων της εταιρείας. Παρέχουμε συμβουλευτικές υπηρεσίες, διεξάγουμε μελέτες βιωσιμότητας ξενοδοχείων, προχωρούμε με καταρτισμό προϋπολογισμών λειτουργίας και Branding Ξενοδοχείων.  Επίσης, σε περιπτώσεις Pre/Re Opening Ξενοδοχείων, η εμπλοκή μας ξεκινά στο στάδιο του σχεδιασμού από πλευράς λειτουργικότητας του κτηρίου είτε πρόκειται για κτίσιμο είτε για ανακαίνιση και μετά «τρέχουμε» συνήθως για έξι μήνες πριν το άνοιγμα του ξενοδοχείου όλο τον προγραμματισμό που αφορά την ομαλή περαιτέρω λειτουργία του ξενοδοχείου από την επιλογή και τοποθέτηση συστημάτων, προγραμμάτων λειτουργίας, μέχρι την πρόσληψη και εκπαίδευση προσωπικού.
Παρέχουμε επίσης υπηρεσίες σε σχέση με τις πωλήσεις και διαχείριση εισοδημάτων, τον καθορισμό τιμολογιακής πολιτικής του κάθε ξενοδοχείου, την υπογραφή συμφωνιών με τουριστικούς πράκτορες και διοργανωτές ταξιδιών του εξωτερικού και γενικά εξεύρεση τροπών προώθησης των πωλήσεων των ξενοδοχείων και αύξησης των εισοδημάτων.  Τέλος, οι υπηρεσίες διαχείρισης ξενοδοχείων όπου αναλαμβάνουμε τον καταρτισμό πλάνου λειτουργίας της μονάδας μαζί με τον ιδιοκτήτη και έχουμε την επίβλεψη και την ευθύνη της σωστής συνολικής λειτουργίας του ξενοδοχείου.
Ποιο το προφίλ του τουρίστα στον οποίο απευθύνονται οι ξενοδοχειακές σας μονάδες;
Το κάθε ξενοδοχείο έχει το δικό του προφίλ και τις ιδιαίτερες υπηρεσίες που προσφέρει στους επισκέπτες του. Ανάλογα με τη διαφοροποίηση αυτή, το κάθε ξενοδοχείο απευθύνεται σε διαφορετικό τύπο επισκέπτη. Σε γενικές γραμμές όμως τα ξενοδοχεία μας θα έλεγα ότι χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες, παραθαλάσσια ξενοδοχεία, τα οποία απευθύνονται στον παραδοσιακό τύπο επισκέπτη, που θα έρθει για διακοπές και συνήθως είναι οικογένειες πέραν το δυο ατόμων, τα ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλης, που απευθύνονται στον επιχειρηματία επισκέπτη που ταξιδεύει για μικρό χρονικό διάστημα και μόνος του και τέλος η κατηγορία των boutique ξενοδοχείων, που συνήθως είναι στο κέντρο τις πόλης και απευθύνονται στον επισκέπτη που θέλει μια διαφορετική εμπειρία διαμονής σε ένα πιο μικρό ξενοδοχείο, με πιο εξατομικευμένες υπηρεσίες.
ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ Η ΛΑΡΝΑΚΑ
Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια του Ομίλου; Ετοιμάζετε ξενοδοχεία και εκτός  της επαρχίας Λάρνακας;
Ήδη η εταιρεία μας εδώ και δυο χρόνια δραστηριοποιείται στην επαρχία Αμμοχώστου, με τη διαχείριση των ξενοδοχείων Gaia Sun n Blue στην Αγία Νάπα και του Blue Ivy Hotel and Suites στον Πρωτάρα. Έχουμε όμως υπογράψει μαζί με την Radisson Hotels μια συμφωνία ανάπτυξης στην κυπριακή αγορά, με ορίζοντα υλοποίησης μέχρι το 2025 και αυτή η συμφωνία προνοεί την ένταξη κάτω από τα Brands της Radisson Hotels τουλάχιστον πέντε ξενοδοχείων. Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας έχουμε ήδη ανακοινώσει την υπογραφή συμφωνίας για τη δημιουργία ξενοδοχείου Radisson Blu στη Λευκωσία, ιδιοκτησία της Quality. Σύντομα, πριν το τέλος του χρόνου, πιστεύω ότι θα ανακοινώσουμε ακόμα ένα νέο ξενοδοχείο σε άλλη επαρχία.
Γιατί πιστεύετε η Λάρνακα έχει υποβαθμιστεί τόσο σε σύγκριση με άλλες πόλεις;
Οι λόγοι που επιβραδύνουν την ανάπτυξη της Λάρνακας είναι πάρα πολλοί, αλλά θα ήθελα να σταθώ μόνο σε τέσσερις κύριους, κατά την άποψή μου, λόγους που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την πόλη μας να αναπτυχθεί περισσότερο: η ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας, η μετακίνηση των εγκαταστάσεων των πετρελαιοειδών και του υγραερίου, η αξιοποίηση των χώρων του παλαιού αεροδρομίου και η κατασκευή της τελευταίας φάσης του Δρόμου Λάρνακας Δεκέλειας που συνδέει την τουριστική περιοχή της Λάρνακας με την πόλη. Εάν αυτά τα χρόνια προβλήματα λυθούν και φαίνεται ότι υπάρχει η διάθεση από πλευράς Κυβέρνησης και Δημοτικών αρχών προς αυτή την κατεύθυνση, θα μπορέσει η Λάρνακα να αποκτήσει τις υποδομές που της λείπουν και να αναπτυχθεί ορθολογιστικά.
Ο τουρισμός στη Λάρνακα φαντάζει, συγκριτικά πάντα, πιο φτωχικός. Πώς θα μπορούσε να ενισχυθεί;
Ο τουρισμός στη Λάρνακα έχει όντως μια πτωτική πορεία τις τελευταίες δεκαετίες, κάτι που φαίνεται μέσα από τους αριθμούς αφίξεων στη Λάρνακα αλλά και τη μείωση των ξενοδοχειακών κλινών. Όλα αυτά όμως μέχρι το 2017 όπου ξεκίνησε μια διαφορετική πορεία που ευελπιστώ να συνεχιστεί. Έχουν ανοίξει τα τελευταία χρόνια αρκετά νέα ξενοδοχεία στη Λάρνακα και προγραμματίζεται το άνοιγμα ακόμα αρκετών άλλων τα επόμενα δυο χρόνια.
Η αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες, μέσω των καινούργιων ξενοδοχείων αλλά και την ανακαίνιση των υφιστάμενων, προσθέτει στο τουριστικό προϊόν αλλά από μόνη της αυτή η αναβάθμιση δεν μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά. Η Λάρνακα, όπως και η κάθε επαρχία, πρέπει να διαφοροποιηθεί μέσα από την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της έναντι των υπολοίπων κυπριακών προορισμών ώστε να αποκτήσει δική της ταυτότητα. Αυτή την ταυτότητα και προφίλ θα πρέπει να αναδείξουμε και να προωθήσουμε σαν Λάρνακα. Τέλος, όπως ανέφερα και πιο πάνω χρειαζόμαστε περισσότερες υποδομές, ο επισκέπτης είναι πλέον απαιτητικός και επιμορφωμένος και πρέπει να του προσφέρουμε μια συνολικά σωστή εμπειρία διαμονής για να φύγει ικανοποιημένος και να γίνει ο καλύτερος μας πρεσβευτής.
Έχοντας ως δεδομένο το αεροδρόμιο και τη μεταφορά των δεξαμενών καυσίμων, επενδυτικά η Λάρνακα αποκτά όλο και περισσότερα πλεονεκτήματα. Πώς επηρεάζεται ο τομέας των ακινήτων και των ξενοδοχείων;
Το επενδυτικό ενδιαφέρον γίνεται όλο και πιο έντονο τα τελευταία χρόνια στη Λάρνακα τόσο από ντόπιους αλλά και ξένους επενδυτές. Η Λάρνακα είναι ελκυστικός προορισμός για έναν επενδυτή έχοντας σαν μεγαλύτερο πλεονέκτημα τις χαμηλότερες, συγκριτικά με την υπόλοιπη Κύπρο, τιμές ακινήτων, αποτέλεσμα της πιο αργής ανάπτυξης που είχαμε τα τελευταία χρόνια. Ο τομέας τόσο των ακινήτων όσο και της τουριστικής βιομηχανίας αναπτύσσεται αρκετά ικανοποιητικά αν και υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα για την υλοποίηση ενός έργου που αφορούν κυρίως σε θέματα έκδοσης των διαφόρων αδειών.
Τα τελευταία χρόνια έχουν κτιστεί πάρα πολλά ξενοδοχεία και είναι υπό κατασκευή άλλα τόσα και γενικά βλέπουμε ένα κατασκευαστικό οργασμό και ελπίζουμε οι Αρχές να βοηθήσουν στη διατήρηση της εμπιστοσύνης που δείχνουν οι επενδυτές στην αγορά της Λάρνακας με την επίσπευση των διαδικασιών, αλλά και την προώθηση των προγραμματισμένων έργων υποδομής.


Κύριες Ειδήσεις





Translate »