Breaking News

Λευκαρίτης: Στο τέλος της μέρας είμαστε από τους τυχερούς


Είμαστε από τους τυχερούς, καθώς μπορεί να υποστούμε μία προσωρινή ζημιά, αλλά η ζήτηση για τα δικά μας προϊόντα θα επανέλθει σταδιακά και θα ανακάμψουμε. Υπάρχουν όμως άλλες επιχειρήσεις, που εμπορεύονται μη βασικά προϊόντα, οι οποίες δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν ξανά, σχολιάσει ο εκτελεστικός διευθύνων σύμβουλος της Πετρολίνα, Ντίνος Λευκαρίτης.

 

Μιλώντας στον «Φ», αναφέρει πως η επόμενη μέρα θα είναι πολύ διαφορετική και θα αλλάξει γενικότερα τον τρόπο ζωής των ανθρώπων στην Κύπρο και διεθνώς. Έκανε δε ιδιαίτερη αναφορά σε επιχειρήσεις που συνδέονται με τον τουριστικό κλάδο, για τις οποίες ο αντίκτυπος θα είναι πολύ πιο έντονος.

Όσον αφορά την εγχώρια αγορά καυσίμων, εξηγεί πως η μείωση στην κατανάλωση εξακολουθεί να είναι μεγάλη, ξεπερνώντας το 60% κι αυτό αναπόφευκτα επηρεάζει τις εργασίες και του ομίλου. Ωστόσο, τάσσεται υπέρ των αυστηρών μέτρων που λήφθηκαν για περιορισμό της επιδημίας του κορωνοϊού, αφού προτεραιότητα για τον όμιλο είναι η υγεία τόσο των εργαζομένων όσο και του κοινωνικού συνόλου.

Σ’ αυτά τα πλαίσια, λήφθηκε και η ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας για χορήγηση των καυσίμων που χρησιμοποίησαν αεροσκάφη τα οποία συμμετείχαν στον επαναπατρισμό Κυπρίων που εγκλωβίστηκαν στο εξωτερικό. «Θεωρήσαμε πως ήταν υποχρέωση μας, όπως κι άλλων εταιρειών, να συμβάλουμε στην προσπάθεια που γίνεται για επαναπατρισμό συμπολιτών μας από το εξωτερικό», σχολίασε ο κ. Λευκαρίτης.

Σε σχέση με το φαινόμενο που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες με τις πολύ χαμηλές τιμές του αργού πετρελαίου, εκτιμά πως ενδεχομένως η μείωση να γίνει κατορθωτό να διαφανεί και στην Κύπρο σε κάποιο στάδιο.

Υπενθυμίζεται ότι οι εταιρείες πετρελαιοειδών προμηθεύονται έτοιμα προϊόντα από διυλιστήρια και όχι αργό πετρέλαιο. Σε περιόδους που η κατανάλωση είναι χαμηλή, τότε οι αποθηκευτικοί χώροι τόσο των εταιρειών όσο και των διυλιστηρίων, παραμένουν πλήρεις σε σημαντικό βαθμό με αποτέλεσμα να μην έχουν ανάγκη να αγοράσουν ακατέργαστο πετρέλαιο. Άλλωστε, αυτή είναι και η βασική αιτία πτώσης της τιμής του, η μείωση της ζήτησης.

Ερωτηθείς σχετικά με τον τομέα του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου, σχολίασε χαρακτηριστικά πως παρόλο που είναι γνωστή η αγάπη του για τα αθλήματα, εντούτοις, αυτό που προέχει είναι η υγεία. Ευχήθηκε, ωστόσο, να βρεθεί μία σωστή λύση στο τι μέλλει γενέσθαι, ώστε να μην αδικηθεί κανείς.

Πηγή: Philenews/Insider

 



Κύριες Ειδήσεις





Translate »