Λάρνακα: Το Μακένζι, η πλατεία και τα προβλήματα του Δήμου (ΒΙΝΤΕΟ)


Τα προβλήματα αλλά και οι προοπτικές του Δήμου Λάρνακας βρέθηκαν στο επίκεντρο συζήτησης στο στούντιο της μεσημβρινής εκπομπής του Alpha, με καλεσμένο τον Δήμαρχο Λάρνακας.

Τ/κ περιουσίες και Μακένζι

Ο Ανδρέας Βύρας παραδέχθηκε ότι το θέμα των τ/κ περιουσιών είναι ένα μεγάλο ζήτημα για την πόλη του Ζήνωνα. Στην περίπτωση του Μακένζι είπε ότι τουλάχιστον σήμερα έχει ξεκαθαρίσει ποιοι είναι οι αρχικοί ενοικιαστές των υποστατικών που σήμερα στεγάζουν τα κέντρα αναψυχής σε ένα από τα εμπορικότερα σημεία της πόλης. Ωστόσο κάποιοι εκ των αρχικών ενοικιαστών δεν έχουν υπογράψει τα αναθεωρημένα συμβόλαια τα οποία είναι προσαρμοσμένα στις σημερινές αξίες, με αποτέλεσμα το κράτος να χάνει αρκετά χρήματα.

Μάλιστα αρκετοί πληρώνουν περίπου 900 ευρώ το χρόνο είπε και στη συνέχεια τα υπενοικιάζουν χωρίς να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για αυτά τα ποσά.

Πιαλέ Πασιά – Αρχίζουν οι καταγγελίες

Σε ότι αφορά την Πιαλέ Πασιά και το πρόβλημα που δημιουργείται με τα αυτοκίνητα που παρκάρουν παράνομα, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι πλέον θα καταγγέλλονται οι οδηγοί που παρκάρουν παράνομα, καθώς δημιουργείται πρόβλημα ασφάλειας λόγω του ότι εμποδίζεται η διέλευση ασθενοφόρων και πυροσβεστικών οχημάτων. Όσοι δεν συμμορφωθούν ο Δήμος θα σηκώνει τα τραπεζάκια και τις όποιες παράνομες επεκτάσεις με φορτηγά, από την ερχόμενη κιόλας βδομάδας και μάλιστα σε ώρες αιχμής. Όσοι δεν συμμορφώνονται είπε, θα υπάρχουν κυρώσεις.

Πλημμύρες στις Καμάρες

Σε ότι αφορά το διαχρονικό πρόβλημα της Λάρνακας η οποία πλημμυρίζει κάθε χρόνο, ο Δήμαρχος Λάρνακας ανέφερε ότι έγιναν κάποια προσωρινά έργα στην περιοχή των Καμάρων προς περιορισμό του φαινομένου. Ωστόσο είπε τα έργα αυτά δεν θα επιλύσουν το πρόβλημα και είναι για αυτό που ο Δήμος αναμένει την μεγάλη μελέτη, η οποία θα καταδείξει όσα πρέπει να γίνουν για να επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα. Πρόκειται είπε για έργο 12 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο θα ολοκληρωθεί σε 2 χρόνια από την ημέρα έναρξης των εργασιών. Πριν το τέλος του χρόνου πρόσθεσε, θα προκηρυχθούν προσφορές.

Πηγή:



Κύριες Ειδήσεις





Translate »