Θ. Μανιταράς προς Δ.Σ – Ευχή μας για το 2019, να μην αφαιρέσετε και τα Χριστούγεννα


Με ανοιχτή επιστολή προς το Δ.Σ ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Μανιταράς εκφράζει τη δυσαρέσκεια του για τον στολισμό της πλατείας Ερμού η οποία χρόνο με το χρόνο σύμφωνα με την επιστολή έχει χάσει τη Χριστουγεννιάτικη της ταυτότητα.

 

Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή

Ανοικτή επιστολή προς Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας

Αγαπητοί κύριοι/ες,

Με έκπληξη αναγνώσαμε την ανακοίνωση που εκδόθηκε (και φέτος) από το Δήμο Λάρνακας, αναφορικά με την αναζήτηση χορηγών για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην πόλη μας, στο πλαίσιο της ΕΚΥ (Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας) ΜΚΟ, Εταιριών, Ιδιωτών κ.ο.κ.

Αναφορικά να υπενθυμίσω ότι και πέρσι προβήκατε σε αντίστοιχου περιεχομένου δράσεις με τη διαφορά ότι το περσινό σας κάλεσμα αφορούσε και ‘’επικαιροποίηση/αναβάθμιση’’ του Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου που θα κοσμούσε την πόλη μας.

Σε αυτό σας το ‘’καινοτόμο’’ κάλεσμα για ενίσχυση, με γνώμονα πάντα την ΕΚΥ που πρέπει να χαρακτηρίζει κάθε σύγχρονο οργανισμό, ανταποκριθήκαμε άμεσα και με ιδιαίτερη χαρά και συνεισφέραμε συλλογικά με στόχο να πλαισιώσουμε και να ενδυναμώσουμε την προσπάθεια αυτή.

Μετά λύπης όμως, -βεβαίως ανέκπληκτοι- αλλά και με ιδιαίτερη απογοήτευση, διαπιστώσαμε και πάλι, δυστυχώς, ότι ο μέτριος προγραμματισμός και η αναχρονιστική αντιμετώπιση, αντί να ‘’εμπλουτίσει’’ με προοπτικές τη διαχρονικότητα των Χριστουγέννων στη πόλη μας, οδήγησε σε μια ασυντόνιστη, σπάταλη και κυρίως απροσανατόλιστη παρέλαση καλλιτεχνών υψηλών απολαβών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αναποτελεσματικότητας και επιπόλαιης αντιμετώπισης (τουλάχιστο σε ότι αφορά τα Χριστούγεννα) η πλατεία Ερμού. Το 2016 με φωτεινό εναέριο πέπλος και το ψηλότερο Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Το 2017 χωρίς το φωτεινό εναέριο πέπλος, αλλά με το ψηλότερο Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Το 2018 χωρίς το φωτεινό εναέριο πέπλος, χωρίς ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Ευχή μας για το 2019, να μην αφαιρέσετε και τα Χριστούγεννα.

Καλά Χριστούγεννα και καλό νέο έτος.

Υ.Γ. Η απόφαση μετακίνησης του Χριστουγεννιάτικου δέντρου αν ήγειρε οποιοδήποτε θέμα δημόσιας ασφάλειας κατά την πολυπληθή φωταγώγηση του μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους και συνταυτισμένους, η αντικατάσταση του όμως με κάποιο Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο ήταν και είναι επιβεβλημένη.

Θεόδωρος Μανιταράς



Κύριες Ειδήσεις





Translate »