Breaking News

Θεόδωρος Μανιταράς: Από το «επιχειρείν», στην κούρσα των Βουλευτικών Εκλογών


Πηγή: alphanews.live

Με μακρά πορεία στο «επιχειρείν» και αφοσιωμένος από νεαρή ηλικία στα ιδανικά του ΔΗΚΟ, ο Θεόδωρος Μανιταράς ρίχνεται στην «μάχη» των Βουλευτικών Εκλογών της 30ης Μαΐου, θέλοντας να συμβάλει στον εκσυγχρονισμό του κράτους αλλά και την ενίσχυση της οικονομίας.

Γεννημένος στην Λάρνακα και με σπουδές ,μεταξύ άλλων, στην Νομική, την Διοίκηση Επιχειρήσεων και την Εσωτερική Αρχιτεκτονική ο υποψήφιος Βουλευτής ΔΗΚΟ στην επαρχία Λάρνακας είναι ιδρυτής και Διευθυντής του ομίλου εταιρειών «Μανιταράς». Παράλληλα, έδωσε το «παρών» σε κάθε κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση με αποκορύφωμα τη συμμετοχή του στους 100 προτείναντες της υποψηφιότητας Νικόλα Παπαδόπουλου στις Προεδρικές Εκλογές του 2018.

Μιλώντας στο AlphaNews.live ο Θεόδωρος Μανιταράς, καθορίζει τις προτεραιότητές του στο ενδεχόμενο εκλογής του, χαρακτηρίζει την διαφθορά «μάστιγα» της Κύπρου και απαντά στο ερώτημα αν ο ίδιος ή η οικογένειά του έχουν Μη Εξυπηρετούμενο Δάνειο.

 

 

Τι σας ώθησε στην απόφαση να κατέλθετε ως υποψήφιoς;

Καταρχάς θέλω να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δίνετε να επικοινωνήσω με τους αναγνώστες σας και να εκφράσω ενδεχομένως κάποιες απόψεις. Η απόφαση μου να κατέλθω ως υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές είναι μια συνειδητοποιημένη απόφαση ενός νέου ανθρώπου που πραγματικά πιστεύει ότι μπορεί να συνεισφέρει με τις δικές του γνώσεις και εμπειρίες στη διαμόρφωση και βελτίωση ενός σύγχρονου πλαισίου μέσα στο οποίο ζει και εδράζεται η κοινωνία μας.

 

 

Ποιες είναι οι προτεραιότητές σας εφόσον εξασφαλίσετε μια θέση στην Βουλή των Αντιπροσώπων;

Ο στόχος μου, σε περίπτωση που οι πολίτες με τιμήσουν με τη ψήφο τους και εξασφαλίσω μια θέση στη Βουλή των Αντιπροσώπων, είναι να εργαστώ ακούραστα ώστε το κράτος μας να καταστεί σύγχρονο, ισχυρό και πραγματικά ανεξάρτητο. Θέματα που θα ήθελα να ασχοληθώ και κατά τη γνώμη μου χρήζουν άμεσης προσοχής είναι η θωράκιση και ενίσχυση της οικονομίας μας μέσα από τη διαφοροποίηση του υφιστάμενου οικονομικού μας μοντέλου. Αποδείχτηκε εξάλλου πρόσφατα ότι ο τουρισμός και η ανάπτυξη γης είναι τομείς ευάλωτοι, ειδικά σε ένα ημικατεχόμενο κράτος. Συγχρόνως θα ήθελα να ασχοληθώ γενικά με τον εκσυγχρονισμό του κράτους μας, στόχος πολύ μεγάλος και φιλόδοξος καθώς αγγίζει κάθε πτυχή και κάθε τομέα του κρατικού μηχανισμού.

 

 

Στην κοινωνία επικρατεί έντονο κλίμα δυσπιστίας από τους πολίτες προς τα πολιτικά κόμματα. Πώς θα μπορούσε αυτό να ανατραπεί;

Το βρίσκω απολύτως λογικό. Όταν καθημερινά ξεσπούν τερατώδη σκάνδαλα και δεν τιμωρείται κανείς, όταν εκδίδονται αντιφατικά και αναιτιολόγητα διατάγματα που περιορίζουν αναφαίρετα ανθρώπινα δικαιώματα, όταν πολίτες και επιχειρήσεις οδηγούνται στην χρεοκοπία χωρίς ουσιαστική οικονομική στήριξη τι πρέπει να περιμένουμε ακριβώς; Είναι απολύτως κατανοητό και φυσικό οι πολίτες να απαξιώνουν τα κόμματα, τους πολιτικούς και γενικά την πολιτική. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο πρέπει να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις επερχόμενες εκλογές. Για να περάσουν το μήνυμα πως τέτοιες συμπεριφορές και τέτοιες πρακτικές δεν είναι πλέον αποδεκτές. Μόνο αν καταφέρουν οι πολίτες και περάσουν τα ορθά μηνύματα με τη ψήφο τους θα αναγκάσουν ενδεχομένως κόμματα και οργανωμένα σύνολα να αναθεωρήσουν πολιτικές.

 

 

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θεωρούν τη διαφθορά ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της Κύπρου. Πως θα συμβάλετε στην αντιμετώπισή του;

Η διαφθορά είναι όντως το μεγαλύτερο πρόβλημα, κατήντησε μάστιγα και η αντιμετώπιση της είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που θα έχει να αντιμετωπίσει η νέα βουλή. Αν και είναι φαινόμενο βαθιά ριζωμένο στο σύστημά μας, αποδείχτηκε το τελευταίο διάστημα ότι είναι γιγάντιο και ανεξέλεγκτο. Τα κυριότερα μέσα για πάταξη και αντιμετώπιση της είναι η θέσπιση διαφανών διαδικασιών με αυστηρούς και αμερόληπτους εποπτικούς μηχανισμούς ικανούς να εγγυηθούν τον αποτελεσματικό έλεγχο.

Εσείς προσωπικά, η οικογένεια σας, ή εταιρεία σας έχετε μη εξυπηρετούμενο δάνειο;

Αν και η απάντηση είναι όχι, καλό θα ήταν να αναφερθεί ότι το να έχει κάποιος μη εξυπηρετούμενο δάνειο δεν είναι έγκλημα. Σίγουρα αρκετοί πολίτες ίσως να μην υπολόγισαν σωστά τα οικονομικά τους ή ίσως να πέρασαν από κάποια αναποδιά ή ακόμη κάποιοι να έχασαν τις δουλειές και τα εισοδήματα τους. Συνεπώς δεν είναι μεμπτό κάποιος να έχει μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Το μεμπτό είναι κάποιος να μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και να μην το κάνει.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »