Breaking News

Θέμα χρόνου είναι η “κατάργηση” της χρήσης των πλαστικών γαντιών από εργαζόμενους που εξυπηρετούν κοινό.


Πηγή: alphanews.live

Θέμα χρόνου είναι η “κατάργηση” της χρήσης των πλαστικών γαντιών από εργαζόμενους που εξυπηρετούν κοινό.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, η Διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, Ελισάβετ Κωνσταντίνου «επειδή δεν έχουμε μετάδοση της νόσου εντός της κοινότητας, αυτό μας επιτρέπει να αφήσουμε τα γάντια εκεί όπου ήταν πριν σε χρήση και εφαρμογή πριν την εμφάνιση της πανδημίας.»

Όπως εξήγησε τα άτομα που εξυπηρετούν κοινό δεν είναι απαραίτητο πλέον να φοράνε γάντια. Η απόφαση αυτή θα ληφθεί και θα ανακοινωθεί όπως είπε η κ. Κωνσταντίνου, εντός των επόμενων ωρών.

«Έχουμε παρατηρήσει πως δεν γίνεται σωστή χρήση των γαντιών. Δεν γινόταν αλλαγή και τα φορούσαν αρκετές ώρες, οπότε ήταν εστία μικροβίων» υπογράμμισε η κ. Κωνσταντίνου.

Εκτός αυτού, υπήρχαν εργαζόμενοι που είχαν αλλεργικές αντιδράσεις, «καθώς είναι πολλές ώρες που τα φοράνε και παρατηρήθηκαν δερματίτιδες.»

Επαναξιολογείται η χρήση της μάσκας

Με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα στην χώρα μας, καθώς δεν υπάρχει εγχώρια μετάδοση του κορωνοϊού και για αυτό το λόγω θα μειωθούν οι εργαζόμενοι που θα πρέπει να φορούν την μάσκα «Δεν θα καταργηθεί η μάσκα σε όλους τους εργαζόμενους και ακόμα δεν έχουμε καταλήξει σε συμπεράσματα»



Κύριες Ειδήσεις





Translate »