Breaking News

Η κ. Έλενα Χα”Γεωργίου μιλά για τον διεθνούς φήμης οργανισμό IAMC και το όραμα του, με κεντρικό προορισμό του αυτή τη στιγμή την πόλη της Λάρνακας


Της Νίκης Μιχαήλ

Το  International Association of Mind Coaches Cyprus ξεκίνησε τη λειτουργία του εδώ και τρία χρόνια περίπου με κεντρική περιοχή την πόλη της Λάρνακας και διοργανώνει αυτή την εβδομάδα στις 17 με 18 Μαρτίου το σεμινάριο “The Happiness Habit” στο Rise Hotel. Ο οργανισμός αυτός είναι διεθνούς εμβέλειας και συνάμα κάτι  πρωτοπόρο για τα δεδομένα της κυπριακής κοινωνίας , καθώς τα προγράμματα που προσφέρει θέλουν να βοηθήσουν με ένα τρόπο διαφορετικό τον κάθε , επιχειρηματία, νέο , γονείς , δασκάλους , γιατρούς και διάφορα άλλα άτομα από όλους τους τομείς, στο να χειριστούν καταστάσεις, αλλά ακόμα και να επιδιώξουν την επίτευξη των ίδιων τους των στόχων με τρόπους που στηρίζονται σε μια απλή και ξεκάθαρη μεθοδολογία μέσω του NLP programming.

Η κ. Έλενα Χα”Γεωργίου συνεκπαικδεύτρια στο IAMC Cyprus μίλησε στην ιστοσελίδα μας για όλη την πορεία και το όραμα του οργανισμού, το πως ακριβώς τα προγράμματα του μπορούν να βοηθήσουν τον καθένα από εμάς να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα στη ζωή του , αλλά και το στόχο του οργανισμού να επεκταθεί στη Μεσόγειο και την Ανατολική Μεσόγειο. Επίσης, μας έδωσε παραδείγματα μεγάλων κολοσσών του εξωτερικού που βασίστηκαν στον οργανισμό και κυρίως στον εκπαιδευτή των προγραμμάτων κ. Brian Colbert και έφεραν τα αποτελέσματα που επιθυμούσαν στις επιχειρήσεις τους.

Αυτή τη στιγμή ο οργανισμός πραγματοποιεί διάφορα σεμινάρια και προγράμματα στην πόλη της Λάρνακας με σκοπό να προσελκύσει άτομα από τις περιοχές που βρίσκονται πολύ κοντά στην Κύπρο, όπως ο Λίβανος , το Ισραήλ, η Ελλάδα και η Αίγυπτος. Οι δραστηριότητες του οργανισμού, αλλά και οι γνώσεις που μπορεί να δώσει στα άτομα που παρακολουθούν τα σεμινάρια αυτά είναι όπως μας ανέφερε η κ. Έλενα πάρα πολύ χρήσιμα και μοναδικά όσον αφορά το είδος τους, καθώς τα άτομα οδηγούνται σε μια μεγαλύτερη αντίληψη των ικανοτήτων τους και αυτών που μπορούν να πετύχουν.

Στην πιο κάτω συνέντευξη που είχαμε μαζί με τη κ. Έλενα, η ίδια μας αναλύει βήμα προς βήμα τους στόχους του οργανισμού , ποιες ακριβώς είναι οι ενέργειες τους και με ποιο τρόπο και μεθοδολογία μπορεί να βοηθήσει τα άτομα, το πως ο οργανισμός επεκτάθηκε στην Κύπρο, αλλά και τα μελλοντικά σχέδια που έχει ο οργανισμός.

Ερώτηση 1

Πότε ιδρύθηκε το International Association of Mind Coaches, τι ακριβώς είναι και ποιος είναι ο σκοπός του ;

Το IAMC είναι ένας διεθνής οργανισμός και δημιουργήθηκε για να μπορέσει να θέσει ,αλλά και να ανεβάσει όσο μπορεί τα standards των εκπαιδεύσεων γύρω από το NLP (neuro-linguistic programming )και το mind coaching. Ιδρύθηκε από τον Brian Colbert , ο οποίος είχε ιδρύσει αρχικά το Ιρλανδικό Ινστιτούτο του NLP (Irish Institute of NLP) , το οποίο λειτουργεί εδώ και 15 χρόνια.

Τα προγράμματα μας είναι όλα αναγνωρισμένα και καταξιωμένα από τα κατάλληλα διεθνή σώματα , δηλαδή , από το society of NLP, τον δημιουργό στην ουσία αυτής της τεχνολογίας. Το NLP είναι καινούργια τεχνολογία μόνο 40 χρονών, οπότε ο οργανισμός αυτός είναι εξειδικευμένος στο να προσφέρει αυτού του είδους εκπαιδεύσεις για όλο το κόσμο.

Ήδη προσφέρονται σε Ιρλανδία, Άμστερνταμ, Ιταλία, Αμερική, Ταΐλάνδη. Τώρα το IAMC Cyprus θεωρείται ο κεντρικός προορισμός όσον αφορά την Μεσόγειο και την Ανατολική Μεσόγειο, άρα ο στόχος μας είναι να είμαστε ένα κέντρο εκπαίδευσης στην περιοχή μας.

 

 

Ερώτηση 2

Όσον αφορά την εκπαίδευση τι σημαίνει και τι είναι ακριβώς το NLP;

Το neuro- linguistic programming  σημαίνει το μυαλό , linguistic ο λόγος και programming που πως ουσιαστικά προγραμματίζουμε εμείς το μυαλό μέσα από το λόγο. ‘Όταν λέμε λόγο εννοούμε  όχι μόνο γραπτό , αλλά και προφορικό ή και χειρονομίες που μπορούμε να κάνουμε για να επηρεάσουμε ή και να αλλοιώσουμε την πραγματικότητα γύρω μας . Το ΝLP είναι μια πάρα πολύ ισχυρή τεχνολογία η οποία έχει εφαρμογές σε κάθε τομέα της ζωής μας και σε κάθε επάγγελμα.

Έτσι εμείς δίνουμε την ευκαιρία σε κάθε επαγγελματία και σε κάθε άτομο να μάθει να αξιοποιεί αυτή την τεχνολογία για να μπορέσει να οδηγηθεί σε μία μεγαλύτερη αντίληψη των δυνατοτήτων του και να οδηγήσει τον εαυτό του και την εταιρεία του προς το maximum των ικανοτήτων του. Πια δεν είναι αρκετό καλό για μας να λέμε ότι μπορούμε να φτάσουμε στο pic performance , τώρα θέλουμε να φτάσουμε στο pic potential, να ανακαλύψουμε, δηλαδή, που μας οδηγούν οι δυνατότητες μας .

Είναι εκπαίδευση του μυαλού το πως εμείς θα χρησιμοποιήσουμε σωστά το μυαλό μας γι’αυτό και ο όρος mind coaching και γι’αυτό εμείς δεν αποκαλούμαστε live coach ή business coach γιατί θεωρούμε ότι δεν θα πούμε κάποιου ατόμου πως να τρέξει την ζωή του, αλλά πως θα είναι το άτομο ικανό με τον τρόπο σκέψης του, τον τρόπο παρακίνησης του εαυτού του, τι θα αποφύγει , πως θα ενθαρρύνει τον εαυτό του καθημερινά, πως θα στοιχειοθετήσει, πως θα διαχειριστεί καταστάσεις και σχέσεις, πώς θα ηγηθεί, πως θα επηρεάσει άλλους ανθρώπους για να μπορέσει να φέρει το αποτέλεσμα που θέλει, είτε στη ζωή του είτε στην επιχείρηση του.

 

 

Ερώτηση 3

Πώς ο οργανισμός επεκτάθηκε στην Κύπρο και για ποιο λόγο επιλέξατε την Λάρνακα ως βάση και όχι κάποια άλλη  πόλη ;

Καταρχήν κατάγομαι από την Λάρνακα, οπότε μένω στη Λάρνακα, αγαπώ τη Λάρνακα και βλέπω πολλές δυνατότητες εδώ και είναι πραγματικά μια πανέμορφη πόλη. Το αεροδρόμιο βρίσκεται πάρα πολύ κοντά , έτσι , επειδή ακριβώς θέλουμε να το επεκτείνουμε και στις γύρω περιοχές, δηλαδή, Λίβανο , Ισραήλ, Αίγυπτο , Ελλάδα , που βρίσκονται τόσο πολύ κοντά και πόσο μέσα από το αεροδρόμιο μπορούν να φτάσουν σε αυτή την πόλη για να εκπαιδευτούν για αυτά τα εξαιρετικά και καινοτόμα θέματα.

Στην Κύπρο επεκτάθηκε, καθώς εγώ εδώ και 15 χρόνια ασχολούμαι με αυτά τα θέματα εκπαιδεύω εγώ η ίδια , έχω την δική μου πρακτική , έχω δημιουργήσει τον δικό μου οργανισμό στην Κύπρο το Pure Color and Mind Coaching , το οποίο εμπλέκεται εκτός από την τεχνολογία του NLP, σε ένα καινοτόμο συνδυασμό του NLP μαζί με την χρωματοθεραπεία. Επίσης, έχω εκπαιδευτεί στο Irish Institute of NLP από τον Brian Colbert και έχουμε συνεχίσει την συνεργασία μας , έτσι όταν είδε ο ίδιος το επίπεδο εξέλιξης , την σοβαρότητα της δουλείας , τα εξαιρετικά αποτελέσματα που είμαι ικανή να φέρω , προχωρήσαμε στην συνεργασία του να ιδρύσουμε IAMC Cyprus. Επομένως σε αυτό τον οργανισμό δεν είμαι μόνο συντονίστρια, αλλά και συνεκπαιδεύτρια.

 

 

Ερώτηση 4

Ποια προγράμματα και σεμινάρια προσφέρει το IAMC και πόσο αυτά είναι χρήσιμα για τα άτομα που τα παρακολουθούν  ;

Στην ουσία όταν σκεφτούμε ότι όλες τις σπουδές ή  όλες τις ικανότητες των ανθρώπων, για παράδειγμα όταν τελειώνει κάποιος νεαρός το Πανεπιστήμιο και έχει πάρα πολλές γνώσεις γύρω από το αντικείμενο του, αλλά ποιος μας έμαθε στη ζωή μας πως να χρησιμοποιούμε τον πλούτο που έχουμε στο μυαλό μας ; Πόσες φορές βλέπομε ανθρώπους να πετυχαίνουν πράγματα και άλλοι να μην τα καταφέρνουν, ενώ έχουν το ίδιο επίπεδο γνώσεων ; Έτσι, εμείς θέλουμε να δώσουμε αυτή την ευκαιρία στο καθένα, ακόμα και σε ένα γονιό για το πως θα εκπαιδεύσει το παιδί του , για το πως θα μπορέσει να διαχειριστεί τις δυσκολίες στην οικογένεια του. Επομένως υπάρχει μια ευρύτητα εφαρμογών ακόμα και σε ένα manager πως να ηγηθεί της ομάδας του.

Είμαστε σε μια εποχή που η ηγεσία δεν είναι να πούμε του άλλου τι να κάνει , αλλά να μπορέσουμε να τον εμπνεύσουμε για να μπορέσει να συνεργαστεί μαζί μας και να παράξουμε καινούργιες ιδέες , να προχωρήσουμε μπροστά.Το NLP, λοιπόν,  είναι το κατάλληλο μέσο που μας δείχνει πως να χρησιμοποιήσουμε τον πλούτο που ο καθένας κρύβει μέσα του με πολύ πρακτικό τρόπο , άμεσα εφαρμόσιμο και με μετρήσιμα αποτελέσματα.

Ο κ. Brian Colbert για να δώσω ορισμένα παραδείγματα , για τον κύριο εκπαιδευτή μας και τον δημιουργό του οργανισμού, εκτός του ότι είναι διεθνούς φήμης, συνεργάζεται με κολοσσούς της αγοράς , ακριβώς επειδή φέρει μετρήσιμα αποτελέσματα, όπως την Google , την Pepsi, την CRH. Έχει μπορέσει να φέρει στην Pepsi από 5% συμμετοχή σε χιλιάδες αριθμό προσωπικού  στα εργοστάσια της ,  στο 25% συμμετοχή μέσα σε ένα δύο μήνες και κρατήθηκε για περισσότερο από ένα χρόνο αυτή η συμμετοχή. Τη μέθοδο αυτή την έχει εφαρμόσει και σε εργοστάσια της Αμερικής , στην Google το ίδιο, σε εταιρείες μπόρεσε να φέρει μέσα σε ένα μήνα αύξηση των πωλήσεων στο 35%, το οποίο διατηρήθηκε μέσα στα επόμενα ένα δύο χρόνια.

Εμείς θέλουμε να μπαίνουμε σε ένα οργανισμό , ή τα άτομα που έρχονται και συνεργάζονται μαζί μας να έχουν άμεσα και πρακτικά αποτελέσματα, και τα έχουν, καθώς είναι πιο ευτυχισμένοι , επειδή ξέρουν να τρέξουν τις ζωές τους , τις επιχειρήσεις τους και πραγματικά βλέπουν τεράστια διαφορά από το σημείο που ήταν και στο σημείο που μπορούν να φτάσουν και να συνεχίσουν να προχωρούν.

Είναι η 3η χρονιά φέτος που συνεχίζουμε το προγράμματα και υπάρχουν δύο, αν θέλετε κατηγορίες προγραμμάτων. Το ένα κομμάτι αφορά τις δημόσιες εκπαιδεύσεις στα οποία μπορεί ο καθένας να συμμετέχει και αυτά φτάνουν μέχρι και το επίπεδο διπλώματος. Το άλλο κομμάτι αφορά τα “in house trainings”, τα οποία αφορούν οργανισμούς εταιρίες , startup επιχειρήσεις και όπου γίνονται στα πλαίσια κάθε εταιρείας , αφού εξακριβώσουμε ποιες είναι οι ανάγκες και που θέλουμε να οδηγήσουμε αυτήν την εταιρεία.

Όσον αφορά τα δημόσια trainings μπορεί κάποιος να τα αξιοποιήσει για να ξεκινήσει μια καινούργια καριέρα σαν mind coach. Μπορεί κάποιος τα να αξιοποιήσει, όπως το πρώτο σεμινάριο , το πρώτο βήμα, που είναι το “The Happiness Habit”, το οποίο είναι ένα πρόγραμμα self-coaching, για να μάθει πως να διαχειριστεί με μια ξεκάθαρη μεθοδολογία ολόκληρη τη ζωή του, τους στόχους του, την οικογένεια , τους φίλους, το πόσο πιο χαρούμενος μπορεί να γίνει, αλλά και επιτυχημένος.

Αυτό είναι το πρώτο επίπεδο σεμιναρίου που θα πραγματοποιηθεί τώρα τον Μάρτη στις 17 με 18 του μήνα εδώ στη Λάρνακα. Ακολούθως, προχωρούμε στο επίπεδο πρακτικής, όπου εκεί αρχίζουμε να εμβαθύνουμε στην τεχνολογία του NLP , πως να δημιουργήσουμε ένα σωστό προφίλ και να ξέρουμε ανά πάσα στιγμή με το άτομο που έχουμε μπροστά μας ποια είναι τα βασικά του χαρακτηριστικά με την πρώτη συζήτηση που θα έχουμε μαζί του και πως να το παρακινήσουμε , νοουμένου ότι γίνεται με σωστό κώδικα ηθικής. Από τι στιγμή που κάποιο άτομο έχει να κάνει με κόσμο το πρακτικό επίπεδο πραγματικά επιβάλλεται, καθώς δείχνει ακριβώς πως μπορεί κάποιος να επικοινωνήσει και να έχει αποτέλεσμα. Είχαμε ανθρώπους από μεγάλους οργανισμούς που ήρθαν να το παρακολουθήσουν ακριβώς για να μάθουν πως δουλεύει το μυαλό , πως μπορώ, δηλαδή, με ορισμένες λέξεις να παρακινήσω κάποιον.

Το κεντρικό νευρικό μας σύστημα παίρνει πληροφορίες από τις αισθήσεις μας  και τις φιλτράρει  βάση κάποιων προτιμήσεων μας , καθώς μιλούμε για την μοναδικότητα του κάθε ατόμου. Επομένως το κεντρικό νευρικό μας σύστημα μας δίνει μια μικρή αντίληψη της πραγματικότητας , άρα όλοι βλέπουμε ένα δικό μας κουτάκι αν θέλεις. Από την άλλη πλευρά, το NLP μας φέρει να σταθούμε σε μια άλλη θέση και μας διευρύνει αυτή την αντίληψη , έτσι ώστε να μπορέσουμε να δούμε και πιο καθαρά τους ανθρώπους που έχουμε απέναντι μας και να επικοινωνήσουμε μαζί τους.

Ακόμα και στο γραπτό λόγο είχαμε δημοσιογράφους γνωστών περιοδικών που μπόρεσαν να αντιληφθούν γιατί στις σπουδές καλέστηκαν να χρησιμοποιηθούν συγκεκριμένη μεθοδολογία στον τρόπο γραφής τους . Άρα, από τη στιγμή που καταλαβαίνουμε πως δουλεύει ο εγκέφαλος , πως επικοινωνούμε τότε ελευθερώνεσαι και δημιουργείς τέτοιο πλούτο που ούτε εσύ ο ίδιος δεν μπορείς να το φανταστείς. Οπότε αυτό τον πλούτο , αλλά με απλό τρόπο τον δίδουμε εμείς μέσα από τις εκπαιδεύσεις μας.

Κάτι που είναι πολύ χαρακτηριστικό και θα ήθελα να το πω είναι ότι δουλεύουμε με ένα διπλό τρόπο και αυτό οφείλεται στο κ. Colbert. Καταρχήν, δεν μας αρέσει να εντυπωσιάζουμε το να εντυπωσιάσουμε είναι το πιο εύκολο. Εμείς θέλουμε να δίνουμε πραγματικά εργαλεία , διδάσκουμε NLP χρησιμοποιώντας NLP που αυτό σημαίνει ότι όσα μαθαίνει ο κόσμος αυτόματα εγκαθιδρύονται στο τρόπο σκέψης του άρα, φεύγει από εμάς και μπορεί να τα εφαρμόσει χωρίς καν να σκέφτεται. Την ίδια στιγμή, όμως τους δίνουμε ξεκάθαρα βήμα προς βήμα την μεθοδολογία που χρησιμοποιούμε, έτσι ώστε να ξέρουν πότε και τι να κάνουν όταν το χρειαστούν. Άρα, ανοίγουμε τα βιβλία μας , ανοίγουμε ξεκάθαρα τα χαρτιά μας , δεν κρατούμε κρυμμένα χαρτάκια ακριβώς γιατί το μεγάλο όραμα πίσω από αυτό τον οργανισμό είναι η ελευθερία του ατόμου.

 

 

Ερώτηση 5

Όσον αφορά το σεμινάριο «The Happiness Habit» που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρνακα 17&18 Μαρτίου , ποιος είναι ο στόχος του και σε ποια άτομα αφορά κυρίως το πρόγραμμα;

Το πρόγραμμα αναφέρεται σε κάθε άνθρωπο σε κάθε επαγγελματία σε κάθε φοιτητή στο καθένα, ο οποίος θέλει να ξεκινήσει μια δική του επιχείρηση. Είναι ένα σεμινάριο το οποίο δείχνει μια ξεκάθαρη μεθοδολογία για το πως ο καθένας θα μπορέσει  να ηγηθεί της ζωής του και να φέρει τα αποτελέσματα που θέλει. Συγκεκριμένα με ποιους πραγματικά στόχους μπορεί να στοιχειοθετήσει που να έχουν αποτέλεσμα και να μην είναι , δηλαδή, ουτοπικές σκέψεις. Επίσης στην πορεία το πως θα συνεχίσουμε να παρακινούμε τον εαυτό μας κάτω από τις προκλήσεις, πως θα διαχειριστούμε τους δύσκολους ανθρώπους. Έτσι, δείχνει ένα τρόπο μέσα από τον οποίο ο κάθε άνθρωπος είναι ικανός να φέρει ευτυχία στην ζωή του και να νιώθει εσωτερικά χαρούμενος.

Αυτός είναι ο στόχος του προγράμματος γι αυτό και είναι κατάλληλο για όλους , αλλά πραγματικά θέλω να δω νέους ανθρώπους να συμμετέχουν , γιατί βλέπω τον πλούτο που κουβαλούν μέσα τους , αλλά βλέπω και την ίδια ώρα πως κανένας δεν τους εξήγησε πως να δώσουν την ευκαιρία στον εαυτό τους πραγματικά να πετύχει.

 

 

Ερώτηση 6

Πείτε μας λίγα λόγια για τον εκπαιδευτή του προγράμματος κ. Brian Colbert ;

Ο κ. Colbert είναι ένας παγκοσμίου φήμης εκπαιδευτής και το έργο του είναι γνωστό τα τελευταία 15 χρόνια στην Ευρώπη , έχει εκπαιδεύσει και στην Αμερική, συνεργάζεται, όπως είχα αναφέρει προηγουμένως με κολοσσούς στον κόσμο των επιχειρήσεων , και είναι γνωστός για την αποτελεσματικότητα του , την μεθοδολογία του τον τρόπο σκέψης του. Επίσης, έχει καλεστεί να φέρει λύσεις σε υψηλού επιπέδου περιβάλλον , όποτε είναι γνωστός γύρω από αυτό το κομμάτι το οποίο φέρουμε τώρα και στην Κύπρο.

Έχει γράψει δύο βιβλία τα οποία έχουν γίνει best seller και είναι και τα δύο μεθοδολογίες, που όταν κάποιος τα διαβάσει δεν θα δει ρητά μέσα αλλά καθαρή μεθοδολογία. Το ένα είναι το «The Happiness Habit» πάνω στο οποίο είναι βασισμένο και το πρώτο σεμινάριο και το δεύτερο βιβλίο είναι το «Fron ordinary to extraordinary» και αφορά το πως θα ξεπεράσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό και να οδηγηθούμε στις πραγματικά ανώτερες μας δυνατότητες. Έχει δημιουργήσει την πιο πολυκατεβασμένη εφαρμογή στο κόσμο  τη DG Pil , ενώ τώρα ετοιμάζει μια άλλη εφαρμογή. Συνέχεια εργάζεται , συνέχεια αναβαθμίζεται, συνέχεια προχωρά σε καινούργια πράγματα τα οποία έχουν να δώσουν κάτι ουσιαστικό στην ανθρωπότητα.

 

 

Ερώτηση 7

Ποιος είναι ο δικός σας ρόλος στο IAMC ;

Ο λόγος που επέλεξε εμένα ο κ.Colbert είναι γιατί έχω εκπαιδευτεί μαζί του και έχω παράξει έργο το οποίο είναι αντίστοιχο του οργανισμού αυτού. Έτσι, μπορέσαμε και μέσα από δική μου εισήγηση στο να ανοίξουμε και αυτό το τμήμα σε αυτή την περιοχή. Αυτό έγινε το 2016 και η αρχική εισαγωγή μας στην αγορά ήταν με συνεργασία ενός τμήματος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας το Global Training και μετά συνεχίσαμε να προσφέρουμε τα προγράμματα μας, ενώ κάποια από αυτά τα σεμινάρια αξιοποιούνται και αυτόνομα για να μπορέσει κάποιος να τα προσαρμόσει όπως θέλει ανάλογα με το δικό του πρόγραμμα.

Ουσιαστικά είμαι εγκεκριμένη εκπαιδεύτρια του οργανισμού και έχω την πρακτική μου εδώ και 15 χρόνια στο νησί με εξαιρετικά αποτελέσματα. Ασχολούμαι με άτομα όλων των ηλικιών και ακουμπώ θέματα τα οποία αφορούν τον κάθε άνθρωπο καθημερινά. Αν ξέρει κάποιος να χρησιμοποιήσει σωστά το NLP είναι τόσο επιρρεπή με τα αποτελέσματα του να διαρκούν στο καθένα.

Στην πορεία μου εγώ σαν άνθρωπος έψαχνα πάντα, όταν αποφάσισα να ασχοληθώ με αυτό το κομμάτι του να προσφέρω στους ανθρώπους , έψαχνα να βρω την πιο καθαρή και αποτελεσματική μέθοδο και νιώθω πάρα πολύ ευγνώμων που βρήκα στο δρόμο μου το Irish Institute of NLP και τον Brian Colbert γιατί, ακριβώς μου έδωσαν την δυνατότητα να φέρω αποτέλεσμα.

 

 

Ερώτηση 8

Όσον αφορά την πόλη της Λάρνακας τι είναι αυτό που επιδιώκετε να πετύχετε ; Έχετε ορισμένες βλέψεις για αξιοποίηση των προγραμμάτων που να βοηθούν την πόλη σε κάποιο συγκεκριμένο τομέα;

Στην ουσία αυτό που βλέπαμε για την Λάρνακα είναι ότι θέλαμε να δημιουργήσουμε αυτή την βάση εξέλιξης αυτού του οργανισμού και να αποτελέσει ένα κέντρο, αυτό είναι και το όραμα, που θα τραβήξει κόσμο από το εξωτερικό στη Λάρνακα για να εκπαιδεύετε σε αυτά τα θέματα και ήδη υπάρχει το περιθώριο λόγω της εγγύτητας των άλλων περιοχών , όπως τον Λίβανο , την Αιγύπτου, το Ισραήλ, την Ελλάδας, όπου με μια πάρα πολύ σύντομη πτήση μπορούν να βρεθούν εδώ και να απολαύσουν το διήμερο τους , την εκπαίδευση τους να πάρουν τις γνώσεις τους και να προχωρήσουν, οπότε αυτό είναι το όραμα και πιστεύω θα έχει θετικό αντίκτυπο έτσι και αλλιώς από μόνο του.

 

 

Ερώτηση 9

Έχετε σκοπό να επεκταθείτε και σε άλλες επαρχίες της Κύπρου;

Δεν χρειάζεται , καθώς η Λάρνακα είναι πάρα πολύ κοντά σε όλες τις πόλεις και όλοι εκπαιδευόμενοι μας έρχονται στην Λάρνακα και έτσι κάναμε μέχρι στιγμής , δηλαδή, είτε από Λευκωσία έρχονται είτε από Λεμεσό συναντιόμαστε εδώ στη Λάρνακα , εκτός αν χρειαστεί να εκπαιδεύσουμε σε κάποια εταιρεία που τα γραφεία της βρίσκονται σε κάποια άλλη πόλη.

 

 

Ερώτηση 10

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Εκτός από το να επεκταθούμε σε όλη την περιοχή της Μεσογείου και της Ανατολικής Μεσογείου , θέλουμε να ενισχύσουμε τις επιχειρήσεις startups, θέλουμε να ενισχύσουμε τους φοιτητές , θέλουμε να δούμε τους δασκάλους να διδάσκουν με ποιο σωστό τρόπο ,ενώ ξέρουμε ότι υπάρχει η μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου την ίδια ώρα δεν υπάρχει κανένα σύστημα να σεβαστεί αυτό το πράγμα. Ωστόσο, αν ξέρουν να εφαρμόσουν την τεχνολογία του NLP , να ξέρουν ποιο μωρό έχουν απέναντι τους , πως θα είναι επιρρεπής σε κάθε μυαλό μέσα στην τάξη την ώρα που διδάσκουν , αυτό θα δώσει το περιθώριο που θέλουμε , δηλαδή, το σεβασμό στην μοναδικότητα του κάθε παιδιού.

Σκεφτείτε τώρα τους γιατρούς, το να μιλά σωστά κάποιος σε ένα ασθενή του , πως να το παρακινήσει να μπορέσει να τον καθοδηγήσει σωστά, χωρίς να υπάρχει ο πανικός, για να μπορέσει να γιατρευτεί πιο νωρίς. Θέλουμε να επηρεάσουμε , δηλαδή, όλους τους τομείς με τρόπο που αναλογεί στο καθένα, μια επιρροή θετική σε κάθε τομέα γύρω μας. Για παράδειγμα, θα θέλαμε να δούμε κάποια στιγμή και προγράμματα startups νέων επαγγελματιών ή φοιτητών να χρηματοδοτούνται από οργανισμούς και να λειτουργήσουμε σε συνεργασία με άλλους οργανισμούς.

Έχουμε μεγάλα οράματα σε σχέση με το θετικό κομμάτι και τη θετική επιρροή που θέλουμε να υπάρχει στην κοινωνία γύρω μας. Έτσι, θέλουμε να ευεργετήσουμε και να βρούμε τρόπους οι οποίοι να μην έχουν κόστος για κάποιους νεαρούς ή νέους επιχειρηματίες στο να προχωρήσουν.

 

 

Ερώτηση 11

Ποια είναι η δική σας άποψη ;

“Εγώ απλά θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να καταλάβει ο κάθε άνθρωπος ότι του αξίζουν τα καλύτερα ότι υπάρχει η μεθοδολογία και ο τρόπος να τα φτάσουν και είναι κρίμα να ταλαιπωρείται κάποιος και να χάνει χρόνια , να χάνει τα όνειρα του, ενώ μπορεί να τα φτάσει να είναι επιτυχημένος να έχει χαρά και να απολαμβάνει την επιτυχία στη ζωή του, οπότε είμαστε εδώ για να τους βοηθήσουμε”.

Επιμέλεια
Νίκη Μιχαήλ
(Δημοσιογράφος)

The Happiness Habit 17& 18 Marchhttps://web.facebook.com/events/212078746007961/

IAMC Cyprus Facebook Page:https://web.facebook.com/pg/IAMCCyprus/photos/?ref=page_internal

Irish Institute of NLP:https://www.nlp.ie/



Κύριες Ειδήσεις





Translate »