Breaking News

Επιδόματα: Mε αναδρομική ισχύ οι αλλαγές που ανακοίνωσε το Υπουργείο-Στα €350 το κατώτατο όριο του ειδικού επιδόματος


Πηγή: alphanews.live

Λύση για όσους ανέργους έλαβαν χαμηλά ποσά στην πρώτη φάση καταβολής των επιδομάτων και βοηθημάτων από το Υπουργείο Εργασίας στο πλαίσιο των σχεδίων στήριξη εργοδοτών και εργαζομένων λόγω των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού, βρήκε το Υπουργείο Εργασίας. Η Ζετα Αιμιλιανίδου ανέφερε ότι με νεότερες οδηγίες, θα συνυπολογίζονται οι ασφαλιστές αποδοχές του 2018, του 2019 και ο μισθός Ιανουαρίου 2020 ώστε να καταβάλλεται το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό επιδόματος, κατ΄ αναλογία ύψος μέχρι και 60%.

“Θα έχει και αναδρομική ισχύ, γίνονται αλλαγές στο μηχανογραφικό σύστημα για να δώσουμε συμπληρωματικές πληρωμές της πρώτης φάσης από 16 Μαρτίου εώς 12 Απριλίου”

Σε ότι αφορά στις λανθασμένες αιτήσεις, μόλις ταυτοποιηθούν τα στοιχεία και εντοπιστούν τα λάθη το Υπουργείο Εργασίας προχωρά καθημερινά σε πληρωμές. Την ίδια ώρα, η κυρία Αιμιλιανίδου ανέφερε ότι το Υπουργείο Εργασίας προανατολίζεται στο καθορισμό κατώτατου ποσού επιδόματος στα 350 ευρώ τον μήνα, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι αρκετοί πολίτες έλαβαν χαμηλά ποσά.

“Έστω και αν είναι μικρότερο το ποσό το οποίο υπολογίζεται. Προσανατολιζόμαστε στο ποσό που θα λάμβανε και κάποιος με χαμηλά εισοδήματα για σύνταξη”

Παράλληλα, το Υπουργείο Εργασίας έχει εντάξει στα σχέδια εργαζόμενους άνω των  65 ετών που δεν δικαιούνται θεσμοθετημένη σύνταξη καθως δεν πληρούν τα κριτήρια των ασφαλιστέων αποδοχών.

“Σε αυτές τις περιπτώσεις είπαμε ότι είναι ορθό και δίκαιο να πάρουν τα ειδικά επιδόματα”

Από σήμερα ισχύει επίσης η ένταξη επιχειρήσεων μέχρι εννεά εργαζομένων με αναστολή εργασιών, θα λαμβάνουν και τα εννέα επιδόματα συμπεριλαμβάνομένων Γενικών Διευθυντών και συνεταίρων.

“Είναι σε συνεννόηση με τον Υπουργό Οικονομικών που γίνονται οι αλλαγές, δεν αλλάζουν τον προγραμματισμό γιατί πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντική η στήριξη των εργαζομένων σε αυτή τη δύσκολη περίοδο”

 



Κύριες Ειδήσεις





Translate »