Breaking News

Ελληνική: Τι θα ισχύει για τους πελάτες του Συνεργατισμού


Τέλος εποχής και επίσημα για το Συνεργατισμό, καθώς την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, η ΣΚΤ παραδίδει την τραπεζική της άδεια στην Κεντρική Τράπεζα.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη, οι καλές εργασίες του συνεργατισμού αρχίζουν από την Δευτέρα να ενσωματώνονται στην Ελληνική Τράπεζα. Σε ότι αφορά τους πελάτες του Συνεργατισμού οι οποίοι μεταφέρονται στην Ελληνική Τράπεζα, γι αυτούς δεν αλλάζουν πολλά πράγματα, πέραν από το γεγονός ότι οι συναλλαγές τους θα σταματήσουν να διενεργούνται από τον Συνεργατισμό και θα ενσωματωθούν στο πελατολόγιο της Ελληνική Τράπεζας.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά τους επόμενους μεταβατικούς μήνες, οπότε και θα κλείνουν σταδιακά κάποια υποκαταστήματα του Συνεργατισμού (100 στο σύνολο)  θα ισχύουν τα ακόλουθα:

  • Οι πιστωτικές κάρτες που εκδόθηκαν από τον Συνεργατισμό θα συνεχίσουν να λειτουργούν
  • Οι χρεωστικές κάρτες της ΣΚΤ θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν, δηλαδή, οι κάτοχοι των συγκεκριμένων καρτών θα μπορούν κανονικά να κάνουν τις αγορές τους, ενώ θα δύνανται να διενεργούν τις αναλήψεις τους και από ATM της Ελληνικής Τράπεζα χωρίς οποιοιδήποτε χρέωση.
  • Ο αριθμός λογαριασμού θα μείνει ο ίδιος
  • Τα βιβλιάρια επιταγών θα ισχύουν κανονικά.
  • Σε ότι αφορά τα εξυπηρετούμενα δάνεια της ΣΚΤ, μεταφέρονται στην Ελληνική  με τους όρους και τα επιτόκια που ισχύουν στη δανειακή σύμβαση που είχε εξ’ αρχής υπογραφεί με το Συνεργατισμό. Σε περίπτωση που κάποιοι δανειολήπτες επιθυμούν να αλλάξουν τα επιτόκια του δανείου τους, βάσει του τι ισχύει στην Ελληνική Τράπεζα, μπορούν να το πράξουν.
  • Στο κομμάτι των καταθέσεων, τα γραμμάτια καταθετών του Συνεργατισμού θα μεταφερθούν στην Ελληνική με το επιτόκιο, το οποίο φέρουν και θα ισχύουν βάσει του τι προβλεπόταν με τη συμφωνία τους με τη ΣΚΤ μέχρι και την ημερομηνία λήξης τους οπόταν και θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση.
  • Επίσης, τα ασφαλιστικά συμβόλαια θα εξακολουθήσουν να ισχύουν

Σταδιακό λουκέτο σε υποκαταστήματα 
Στόχος της Ελληνικής είναι το κλείσιμο, μέσα στον επόμενο μήνα, 44 υποκαταστημάτων, από τα συνολικά 100 που αναμένεται να βάλουν λουκέτο σε βάθος 12 – 15 μηνών.

Όπως πληροφορείται το InBusinessNews, την ερχόμενη Δευτέρα, θα μπει ανακοίνωση στα 44 αυτά υποκαταστήματα ότι πρόκειται να κλείσουν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Πρόκειται επί της ουσίας για 28 καταστήματα που λειτουργούσαν υπό καθεστώς μερικής απασχόλησης και 16 που δούλευαν σε πλήρη απασχόληση.  Τα συγκεκριμένα υποκαταστήματα, τα οποία κυρίως βρίσκονται σε ορεινές κοινότητες, δεν εξυπηρετούσαν σημαντικό αριθμό πελατών και η συνεπώς η συνέχιση της λειτουργίας τους κρίνεται ως ασύμφορη. Βεβαίως, για την εξυπηρέτηση των πελατών των εν λόγω κοινοτήτων, έχει δρομολογηθεί η λειτουργία κινητών τραπεζικών μονάδων, οι οποίες στην πλήρη εφαρμογή τους θα εξυπηρετούν σε σταθερή βάση πέραν των 40 κοινοτήτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη κινητή μονάδα θα αρχίσει να λειτουργεί περί τα τέλη Σεπτεμβρίου και η δεύτερη λίγο αργότερα.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »