Διορίστηκε ο Επίτροπος Εποπτείας για το ΓεΣΥ-Ποιες οι αρμοδιότητές του


Τον διορισμό Επιτρόπου Εποπτείας για το ΓεΣΥ, ο οποίος θα εξετάζει και θα αξιολογεί παράπονα και καταγγελίες, ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο Κλέλια Βασιλείου, σε συνέχεια προηγούμενης απόφασης του Δεκεμβρίου, εγκρίθηκε ο διορισμός του Δρα. Χριστόδουλου Καϊσή ως Επιτρόπου Εποπτείας για το ΓεΣΥ, για να εξετάζει και να αξιολογεί τα τυχόν παράπονα ή καταγγελίες που υποβάλλονται από οποιοδήποτε πρόσωπο, αφού με τον τρόπο αυτό θα διασφαλίζεται η πρέπουσα αντιμετώπιση του προβλήματος, με ημερομηνία έναρξης διορισμού την 1η Μαρτίου 2019.

Ο Επίτροπος θα έχει αρμοδιότητα να εξετάζει παράπονα που υποβάλλονται από οποιοδήποτε πρόσωπο και αφορούν σε οποιεσδήποτε πράξεις, παραλείψεις ή αποφάσεις του Οργανισμού και περικλείεται στον περί Γενικού Συστήματος Υγείας (Τροποποιητικό) Νόμο του 2017.

«Επίσης, ο Επίτροπος εξετάζει αυτεπάγγελτα οποιοδήποτε θέμα γενικότερου ενδιαφέροντος που αφορά στην αποτελεσματική εφαρμογή και λειτουργία του Συστήματος και διερευνά, μετά από εντολή του Υπουργικού Συμβουλίου, οποιοδήποτε θέμα αφορά στη λειτουργία και εφαρμογή του Συστήματος», ανέφερε κ. Βασιλείου.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »