Breaking News

ΓεΣΥ: Η σκληρή στάση και οι αλλαγές που έφεραν λύσεις


Βρίσκουν λύσεις με στόχο να μην υπάρξουν ανατροπές την υστάτη
Δύο μήνες πριν την εφαρμογή της πρώτης φάσης του ΓεΣΥ φαίνεται ότι όλα παίρνουν το δρόμο τους, καθώς αν και οι αντιδράσεις συνεχίζονται ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας μέσα από κάποιες τροποποιήσεις καταφέρνει να τις ελαχιστοποιήσει.

Μάλιστα αν και ο ΠΙΣ ακόμα αντιδρά στην ένταξη των γιατρών στο προτεινόμενο ΓεΣΥ φαίνεται, ότι πλέον έχει χάσει για τα καλά το επικοινωνιακό παιχνίδι, κάτι άλλωστε που παραδέχονται και κάποια από τα μέλη του.

Τα σημερινά δεδομένα ανατρέπουν για τα καλά την άποψη που υπήρχε πριν από μερικούς μήνες ανάμεσα στο ιατρικό κόσμο, βάζοντας ακόμα και τους πολέμιους του συγκεκριμένου ΓεΣΥ ε σκέψεις χωρίς να αποκλείεται αργά η γρήγορα να συμβληθούν τελικώς με τον ΟΑΥ και να παρέχουν τις υπηρεσίες τους εντός ΓεΣΥ.

Η αλλαγή κλίματος φαίνεται άλλωστε και από την απόφαση του εκπροσώπου Τύπου του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου Βάσου Οικονόμου να ενταχθεί στο ΓεΣΥ, γεγονός που στον ΟΑΥ θεωρούν μεγάλη επιτυχία, καθώς ο Δρ. Οικονόμου υπήρξε τα τελευταία χρόνια τόσο εκπρόσωπος τύπου του σώματος των γιατρών, όσο και Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΠΙΣ.

Η συγκεκριμένη απόφαση μπορεί να μην έφερε από μόνη της μεγάλη αύξηση του αριθμού των γιατρών που εντάσσονται στο ΓεΣΥ, αλλά δίνει επικοινωνιακούς πόντους στον ΟΑΥ ενόψει και της συνέχειας, και ταυτόχρονα φέρνει αναστάτωση στο ΠΙΣ.

Αυτό μάλιστα φαίνεται και μέσα από τις δημόσιες δηλώσεις του ίδιου του Προέδρου του ΠΙΣ Δρ Πέτρου Αγαθαγγέλου, ο οποίος αν και επισήμανε ότι  οι προσωπικές απόψεις του καθενός είναι σεβαστές, ανέφερε ότι δεν έχουν ενοχληθεί με την απόφασή του, αλλά με τον τρόπο που τοποθετήθηκε ενώ ήταν Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΙΣ, και υπήρχε ήδη από την γενική συνέλευση μια συγκεκριμένη απόφαση.

 

 

Νέες προτάσεις που φέρνουν «Ναι»

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας θα πρέπει να πιστωθεί το γεγονός ότι, κατάφερε το τελευταίο διάστημα να πετύχει ανατροπή του κακού κλίματος που υπήρχε.

Αυτό επήλθε κυρίως μέσα από βελτιωμένες προτάσεις στους παρόχους Υγείας, οι οποίες έφεραν θετικές, απαντήσεις.

Το σκηνικό αυτό άλλωστε το είδαμε και στην περίπτωση των Φαρμακοποιών όπου μέχρι και μια μέρα πριν την έκτακτη συνέλευση του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου γίνοντας διαπραγματεύσεις, με τις τελικές προτάσεις του ΟΑΥ να λύνουν ουσιαστικά τον γόρδιο δεσμό και οι Φαρμακοποιοί να ψηφίζουν κατά πλειοψηφία ένταξη τους στο ΓεΣΥ.

Παράλληλα φαίνεται ότι μέσα από την επιμονή του ο ΟΑΥ, κατάφερε να επιστρέψουν στο τραπέζι των συζητήσεων τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια με κάποια ήδη να ανακοινώνουν την ένταξη τους στο νέο σύστημα Υγείας.

Τέλος, μελανό σημείο για την ώρα στον ΟΑΥ θεωρούν το γεγονός ότι δεν κατάφεραν να εξεύρουν το απαιτούμενο αριθμό παιδιάτρων, αν και ευελπιστούν ότι με τις νέες προτάσεις και την αλλαγή κλίματος που υπάρχει στο τέλος της ημέρας θα έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

 



Κύριες Ειδήσεις





Translate »