Breaking News

ΓεΣΥ: To αγκάλιασε η κοινωνία


Πέρασε το πρώτο σοβαρό τεστ το Γενικό Σύστημα Υγείας. Οι πολίτες τοποθετούνται θετικά έναντι του Συστήματος, αφού όσοι εξυπηρετήθηκαν χθες από τον ιδιωτικό τομέα παρουσιάστηκαν πολύ ικανοποιημένοι και όσοι επισκέφθηκαν κρατικά νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, αν και είχαν ταλαιπωρηθεί, δήλωσαν στην πλειονότητά τους έτοιμοι να κάνουν υπομονή μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση. 
Ιδιαίτερη αίσθηση φαίνεται να κάνει στους πολίτες ο τρόπος με τον οποίο προμηθεύονται πλέον τα φάρμακά τους. Πρώτον, επισκέπτονται χωρίς πρόβλημα το φαρμακείο της γειτονιάς τους και δεύτερον, πληρώνουν πολύ λιγότερα σε σχέση με εκείνα που πλήρωναν μέχρι σήμερα.
Σε ό,τι αφορά τον ιδιωτικό τομέα η μέρα κύλησε ομαλά και κάποια τεχνικά προβλήματα που προέκυπταν επιλύονταν μέσω του κέντρου διαχείρισης που στήθηκε στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας.
Προβλήματα καταγράφηκαν, όμως, στον δημόσιο τομέα, λόγω καθυστερήσεων που έχουν παρατηρηθεί στην προώθηση κάποιων διαδικασιών, οι επαγγελματίες υγείας δεν ήταν εξοικειωμένοι με το λογισμικό του ΓεΣΥ, οι ίδιοι οι πολίτες δεν ήταν ενημερωμένοι για το νέο σύστημα και γενικά σε κάποιες περιπτώσεις παρατηρήθηκε ασυνεννοησία και ταλαιπωρία τόσο των ασθενών όσο και των ίδιων των λειτουργών υγείας.
Κάποιοι πολίτες είχαν μεταβεί σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας για τα προγραμματισμένα ραντεβού τους, αλλά λόγω μη εξοικείωσης των λειτουργών με το σύστημα, στο τέλος εξυπηρετήθηκαν με βάση τις παλιές διαδικασίες, κάποιοι άλλοι επισκέφθηκαν τις υπηρεσίες του δημοσίου χωρίς ραντεβού με αποτέλεσμα να περιμένουν αρκετές ώρες μέχρι να εξυπηρετηθούν, ενώ ήταν και κάποιοι που αναζήτησαν υπηρεσίες υγείας χωρίς να έχουν προχωρήσει σε εγγραφή τους στο ΓεΣΥ.
Σε όλα τα νοσοκομεία είχαν στηθεί κέντρα εξυπηρέτησης των πολιτών. Υπουργείο Υγείας και Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας βρίσκονται επί ποδός. Στον ΟΑΥ οι λειτουργοί εργάζονται πυρετωδώς με την υπογραφή συμβολαίων από γιατρούς, προσωπικούς και ειδικούς οι οποίοι δεν έχουν ακόμα συμβληθεί με το σύστημα, αλλά και από φαρμακοποιούς, κλινικά εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα. Παράλληλα, συνεχίζεται η καταχώρηση στο λογισμικό επιπρόσθετου αριθμού φαρμάκων, τα οποία θα ενταχθούν στο ΓεΣΥ και η διαδικασία αυτή θα συνεχίζεται καθόλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου και το επόμενο διάστημα.


Κύριες Ειδήσεις





Translate »