Breaking News

ΓεΣΥ: Έρχονται αλλαγές στα φαρμακεία


Τι γίνεται με τα φάρμακα στα οποία υπήρξαν ελλείψεις 

Νέες αλλαγές έρχονται στο ΓεΣΥ από την πρώτη Σεπτεμβρίου όσον αφορά τα φαρμακεία, καθώς από τις 31 Αυγούστου τα δημόσια φαρμακεία θα σταματήσουν την λειτουργία τους για εξωτερικούς ασθενείς. Συγκεκριμένα από τα δημόσια φαρμακεία θα παραμείνουν ανοιχτά για εξωτερικούς ασθενείς μόλις 14 σε περιοχές όπου για την ώρα δεν έχει αναπτυχθεί ιδιωτική πρωτοβουλία.

Πιστεύετε ότι η αλλαγή αυτή θα είναι υποβοηθητική για τους ασθενείς καθώς θα μπορούν να παίρνουν τα φάρμακα τους ευκολότερα από το φαρμακείο της γειτονιάς χωρίς να περιμένουν για ώρες στην ουρά των δημόσιων φαρμακείων.

Υπενθυμίζεται ότι προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των ασθενών, οι συνταγές που περιέχουν φάρμακα από συμβεβλημένους ή μη συμβεβλημένους με το ΓεΣΥ γιατρούς των ειδικοτήτων Ογκολογίας, Ρευματολογίας, Νευρολογίας, Ψυχιατρικής και Γαστρεντολογίας, θα συνεχίσουν να εκτελούνται από τις θυρίδες των νοσοκομειακών φαρμακείων ΟΚΥπΥ και του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου, με το υφιστάμενο καθεστώς με απώτατο όριο την 31η Μαΐου 2020 ή μέχρι την συμπερίληψη των προϊόντων στο ΓεΣΥ.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι όπως επισημαίνουν στην ιστοσελίδα μας αρμόδιες πηγές από τον Σεπτέμβριο θα απαμβλυνθεί και  η κατάσταση με τις ελλείψεις φαρμάκων.

Σημειώνεται ότι με στόχο την απάμβλυνση στην έλλειψη φαρμάκων που δημιουργήθηκε στην αγορά, άρχισε από την περασμένη Τετάρτη, η διανομή φαρμάκων από τις αποθήκες φαρμάκων του Υπουργείου Υγείας στα ιδιωτικά φαρμακεία.

Η διανομή των φαρμάκων αυτών γίνεται από ιδιωτική εταιρεία που έχει επιλεχθεί και είχε συνεργαστεί παλαιότερα με τον ΟΑΥ και που έχει δίκτυο διανομής σε όλα τα φαρμακεία.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »