Breaking News

Αρτέμιος Μαλλάς: Εισηγήσεις Στρατηγικής Εσωτερικού Τουρισμού 360°


Για να μπορέσουμε τουλάχιστον να αντισταθμίσουμε την απουσία του εξωτερικού τουρισμού, πρέπει να γίνουν κινήσεις από διάφορους φορείς με στόχο την αύξηση στη ροή εσοδών για τις διάφορες επιχειρήσεις που εξαρτούνται από τον τουρισμό και όχι μόνο:

– Χορήγηση κυβέρνησης για δημιουργία Παγκύπριας ιστοσελίδας όπου οι επιχειρήσεις (μικρές, μεγάλες) θα μπορούν να ανεβάζουν τις προσφορές τους για κρατήσεις και για διαφήμιση Πχ. Ξενοδοχεία, Αυτοεξυπηρετούμενα Καταλύματα, Εστιατόρια, Καταστήματα Ρούχων κτλ. όπου θα χωρίζονται ανά κατηγορία, ανά επαρχία.

 

– Δημιουργία ομάδας στο Υφυπουργείο Τουρισμού, όπου τα καθήκοντα τους θα είναι η εκπαίδευση, ενημέρωση και παρουσίαση σε επιχειρήσεις και Δημους, για τα διαφορετικά μέσα και τα απλά αρχικά βήματα που μπορούν να ακολουθήσουν για την αναβάθμιση των υπηρεσιών τους προς τους τουρίστες. π.χ. Social Media, Merchandising, Branding, Marketing.

 

– Κάλυψη από το κράτος του 50% των εξόδων πτήσης σε αερογραμμές που έχουν βάση στην Κύπρο, για τους ταξιδιώτες που επιθυμούν να επισκεφθούν το νησί το Φθινόπωρο, καθώς και δωρεάν εισιτήρια για μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους του και εκπτώσεις σε δημόσιες συγκοινωνίες.

 

– Δημιουργία κοινού μηνύματος/καμπάνιας από το Υφυπουργείο Τουρισμού για όλη την Κύπρο για μεγαλύτερη προώθηση της σημαντικότητας του Εσωτερικού Τουρισμού.

 

– Κάθε Δήμος και Κοινότητα να προωθήσει πρωτοποριακές συνεργίες μεταξύ διάφορων επιχειρήσεων στην κοινότητα/στο Δήμο τους, με τον στόχο οι συνεργίες να προσφέρουν ελκυστικά τουριστικά πακέτα με διάφορες υπηρεσίες μαζί Π.χ. Ξενοδοχείο, Εστιατόριο, Μπαρ, Δημόσιες συγκοινωνίες. κτλ.

 

– Όλα τα καταστήματα/υπεραγορές/βενζινάδικα που προσφέρουν κανονικά δώρα σε κατόχους Loyalty Card/Family Card/Points να ελκύονται, μέσω διάφορων επιχορηγήσεων, για να αγοράζουν και να δίνουν κουπόνια για ξενοδοχεία της Κύπρου στους καταναλωτές τους που φτάνουν τους πόντους/συμπληρώνουν τα αυτοκόλλητα για δώρα.

 

– Προσέγγιση από τώρα μεγάλων οργανωτών φεστιβάλ μουσικής/τέχνης από το εξωτερικό για δημιουργία διεθνών φεστιβάλ, με επίκεντρο την Κύπρο με στόχο την προσέλκυση τουριστών από κοντινές χώρες αλλά και Σουηδία, Αγγλία κτλ (Για το 2021 και μετά)



Κύριες Ειδήσεις





Translate »