Breaking News

Από 1η Ιουνίου η ευρωπαϊκή κάρτα υγείας για τους δικαιούχους του ΓεΣΥ (ΒΙΝΤΕΟ)


Σειρά προτάσεων που αφορούν στον τομέα της υγείας ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, κατόπιν σχετικών προτάσεων που υπέβαλε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

 

 

Η πρώτη απόφαση αφορά στην έκδοση ευρωπαϊκής κάρτας υγείας για όλους τους δικαιούχους του ΓεΣΥ

Θα εκδίδεται από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη και από την 1η Ιουνίου όσοι είναι εγγεγραμμένοι στο ΓεΣΥ θα μπορούν να την παραλάβουν.

Όσοι είναι στο εξωτερικό και χρειαστούν να λάβουν ιατρική φροντίδα και περίθαλψη, θα μπορούν να το πράξουν στα αντίστοιχα εθνικά συστήματα, τόσο ενδονοσοκομειακά όσο και εξωνοσοκομειακά.

Η δεύτερη απόφαση αφορά στην έγκριση του συμπληρωματικού προϋπολογισμού για τον ΟΚΥΠΥ.

Για είκοσι-πέντε νέες θέσεις γραφέων και οκτώ θέσεις λειτουργών λογιστηρίου, επιπλέον των τριακοσίων θέσεων εργασίας που εγκρίθηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση ασθενών και ιατρικού προσωπικού στα αυτόνομα νοσηλευτήρια.

Ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός θα κατατεθεί στη Βουλή, μετά τις Ευρωεκλογές.

Η τρίτη απόφαση αφορά στην έγκριση Σχεδίου Επιδοτήσεων Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων που θα ενταχθούν στο ΓεΣΥ

Επιδότηση δαπανών για διαπίστευση νοσηλευτηρίου, ύψους 60,000 ευρώ ανά νοσηλευτήριο.

Συνολικό κόστος τρία εκατομμύρια ευρώ για την επόμενη πενταετία

 

 

Εξάλλου, ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου ανακοίνωσε την συνέχιση του μέτρου επέκτασης της υπερωριακής απασχόλησης των γιατρών στα Τμήματα Πρώτων Βοηθειών, κατά τις απογευματινές ώρες.

“Αυτή η εφαρμογή θα συνεχίσει μέχρι 30/01/2020. Αναμένω ότι μετά και τις συναντήσεις που θα έχει ο ΟΚΥΠΥ με τους Διευθυντές των Τμημάτων Πρώτων Βοηθειών να εξεύρουν και άλλους τρόπους επίλυσης των υπαρκτών προβλημάτων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή”

 

 



Κύριες Ειδήσεις





Translate »