Breaking News

Ακόμη 30 μήνες φυλάκιση στον Χρίστο Ορφανίδη


Μόνο στα χαρτιά φαίνεται πως είναι πλέον οι ποινές φυλάκισης που επιβάλλονται στον άλλοτε ισχυρό άντρα των υπεραγορών «Ορφανίδης», Χρίστο Ορφανίδη.

Την Τρίτη, έκλεισε η αυλαία για δεκάδες άλλες περιπτώσεις ακάλυπτων επιταγών.

Συγκεκριμένα, ο Χρίστος Ορφανίδης παραδέχθηκε ενοχή σε περίπου 110 κατηγορίες έκδοσης ακάλυπτων επιταγών. Επρόκειτο για μια σειρά υποθέσεων οι οποίες εκκρεμούσαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

Ο Δικαστής ο οποίος επιλήφθηκε των υποθέσεων επέβαλε στον καταδικασθέντα διάφορες ποινές φυλάκισης με μεγαλύτερη αυτή των 30 μηνών.

Οι ποινές αυτών των υποθέσεων θα συντρέχουν. Ωστόσο, θα εκτιθούν διαδοχικά της ποινής των 14 μηνών φυλάκισης που επέβαλε, στις 26 του περασμένου Σεπτεμβρίου, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας σε παρόμοια υπόθεση η οποία αφορούσε έκδοση ακάλυπτων επιταγών συνολικού ποσού 400.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από είκοσι ημέρες, το ίδιο δικαστήριο, επέβαλε στον Χρίστο Ορφανίδη, για άλλες 70 υποθέσεις, διάφορες ποινές φυλάκισης με μέγιστη αυτή των 28 μηνών, η οποία θα συντρέχει με αυτή των 30 μηνών.

Ουσιαστικά, το αποτέλεσμα των χθεσινών ποινών είναι ότι προστέθηκαν στην ποινή που θα εκτίσει ο Χρίστος Ορφανίδης, ακόμα δύο μήνες φυλάκιση. Συνολικά δηλαδή 44 μήνες (14 από την πρώτη καταδίκη και 30 από τη χθεσινή).

Παράλληλα, για ακόμα μια φορά, το Δικαστήριο έκρινε πως δεν υπήρχε περιθώριο για έκδοση διαταγής προς τον καταδικασθέντα για καταβολή των εξόδων των παραπονουμένων, ούτε και έδαφος για έκδοση διαταγμάτων έστω και για μερική αποζημίωση των θυμάτων.

Αυτό σημαίνει ότι η όποια αποζημίωση θα πρέπει να περάσει μέσα από τη διαδικασία των αγωγών.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρίστος Ορφανίδης έχει ασκήσεις ήδη εφέσεις προσβάλλοντας τις αποφάσεις με τις οποίες του επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης οι οποίες δεν είναι συντρέχουσες με την ποινή της πρώτης φυλάκισης που του επιβλήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Πηγή: philenws.com



Κύριες Ειδήσεις





Translate »