Breaking News

Υποχρεωτικό εμβόλιο ή test 72 ωρών για υπαλλήλους της Τρ. Κύπρου


Σε εγκύκλιο που απευθύνεται στους υπαλλήλους της Τράπεζας Κύπρου, υπογραμμίζεται ότι «όσοι συνάδελφοι δεν εμβολιαστούν, θα πρέπει να προσκομίζουν rapid test κάθε 72 ώρες».

Η Τράπεζα Κύπρου υιοθετεί αυστηρότερα μέτρα για αντιμετώπιση των νέων συνθηκών που σχετίζονται με την Πανδημία.

Μάλιστα σε εγκύκλιο που απευθύνεται στους υπαλλήλους της τράπεζας, υπογραμμίζεται ότι «όσοι συνάδελφοι δεν εμβολιαστούν, θα πρέπει να προσκομίζουν rapid test κάθε 72 ώρες».

Επίσης, σύμφωνα πάντα με την ίδια εγκύκλιο, θα δίνονται διευκολύνσεις για όσους επιθυμούν να εμβολιαστούν, ενώ όλοι, συμπεριλαμβανομένων και των εμβολιασμένων, θα πρέπει να προσκομίζουν rapid test κατά την επιστροφή τους από πολυήμερη άδεια, η οποία εκ φύσεως εμπεριέχει αυξημένο κίνδυνο.

«Ο εμβολιασμός αποτελεί εθνική υπόθεση, και είναι ένα από τα κυριότερα σημεία κλειδί για την συνέχιση της ανάκαμψης της χώρας, για την διατήρηση της εκκολαπτώμενης ανάπτυξης και την προστασία της απασχόλησης. Οφείλουμε να αρχίσουμε από το σπίτι μας, στηρίζοντας όσο μπορούμε την προσπάθεια η χώρα να προστατευτεί από τους νέους κινδύνους», σημειώνουν από την Τράπεζα Κύπρου.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο της Τράπεζας Κύπρου «Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων και η ύπαρξη της ινδικής μετάλλαξης στην κοινότητα έχει επηρεάσει τους επιδημιολογικούς δείκτες στη χώρα μας.

Τα νέα δεδομένα δεν επιτρέπουν τον εφησυχασμό και ως εκ τούτου επιβάλλεται όπως όλο το προσωπικό τηρεί αυστηρά τα υγειονομικά μέτρα, όπως τήρηση αποστάσεων, χρήση μάσκας, χρήση αντισηπτικού.

Υπενθυμίζεται ότι η  χρήση μάσκας από όλο το προσωπικό, σε όλους τους χώρους εσωτερικούς και εξωτερικούς είναι υποχρεωτική.  Επίσης στις περιπτώσεις ταυτόχρονης χρήσης του ανελκυστήρα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις και οπωσδήποτε να γίνεται χρήση μάσκας».

Η Τράπεζα υπογραμμίζει απευθυνόμενη στο προσωπικό της ότι «Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας η προσπάθεια όλων μας είναι να περιορίσουμε τον κίνδυνο μετάδοσης, διαφυλάσσοντας την υγεία μας καθώς επίσης και την εύρυθμη λειτουργία των εργασιών της Τράπεζας.   Λαμβάνοντας υπόψη τα αυξημένα περιστατικά κρουσμάτων έχει αποφασιστεί όπως ο υποχρεωτικός έλεγχος με rapidtest αντιγόνου του προσωπικού (που δεν εμπίπτει στις πιο κάτω κατηγορίες απαλλαγής*) διενεργείται ανά 72 ώρες, με ισχύ από τις 05/07/2021, δηλαδή κάθε Κυριακή και Τετάρτη». 

Ακολούθως, σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρονται στην εσωτερική εγκύκλιο του τραπεζικού ιδρύματος, «Οι Συντονιστές Διεύθυνσης εξακολουθούν να συντονίζουν την εν λόγω οδηγία και οι Time Administrators συνεχίζουν με την καταχώρηση της πληροφόρησης για τα rapid test στο σύστημα ESS/MSS Fiori, ώστε να υπάρχει άμεσα η πληροφόρηση.  Αναγνωρίζουμε την ευθύνη και σας ευχαριστούμε για τη συνεισφορά σας.

Παρακαλούνται οι συνάδελφοι οι οποίοι απαλλάσσονται από τον υποχρεωτικό έλεγχο με rapid test και δεν έχουν προβεί σε ενημέρωση του συστήματος ESS/MSS Fiori όπως το πράξουν άμεσα».

«Πρόσθετα, αναφερόμενοι στους συναδέλφους που δεν έχουν εμβολιαστεί, συνεχίζει η εκγύκλιος,  «δίνεται η διευκόλυνση να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους σε εργάσιμο χρόνο».

Τέλος αναφέρεται ότι «έχει αποφασιστεί όπως οι συνάδελφοι που επιστρέφουν από πολυήμερη ετήσια άδεια (μία εβδομάδα και άνω) και δεν εμπίπτουν στις 2 πιο κάτω κατηγορίες απαλλαγής*, προβαίνουν σε εξέταση rapid test αντιγόνου την προηγούμενη ημέρα της επιστροφής τους στο χώρο εργασίας.  Συστήνεται η διενέργεια rapid test και από τους συναδέλφους που εμπίπτουν στις 2 πιο κάτω κατηγορίες απαλλαγής*.

Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού

*Υπενθυμίζουμε ότι το προσωπικό που εμπίπτει στις πιο κάτω 2 κατηγορίες απαλλάσσεται της υποχρεωτικής εξέτασηςμε rapid test αντιγόνου:

  • (α) Μέλη του προσωπικού που έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση και αφού έχει παρέλθει διάστημα 3 εβδομάδων
  • (β) Μέλη του προσωπικού που έχουν αποδεσμευτεί ως θετικά κρούσματα αλλά δεν έχει παρέλθει το διάστημα των 6 μηνών από την αρχική τους εργαστηριακή διάγνωση».


Κύριες Ειδήσεις

Translate »