Σε ετοιμότητα τράπεζες και Υπουργείο Εργασίας για το ΕΣΤΙΑ


Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκονται οι Τράπεζες και το Υπουργείο Εργασίας καθώς τη Δευτέρα αρχίζει η υποβολή των αιτήσεων για το σχέδιο ΕΣΤΙΑ.

Όπως δήλωσε στον Alpha, η Ανώτερη Λειτουργός του Υπουργείου Εργασίας, Βασιλική Χατζιηαδάμου, το Υπουργείο είναι έτοιμο να αρχίσει την αξιολόγηση των αιτήσεων όταν αυτές καταχωρηθούν στην ειδική πλατφόρμα που δημιουργήθηκε, από τις τράπεζες.

Βασιλική Χατζηαδάμου, Αν. Λειτουργός Υπουργείου Εργασίας
Ήδη η ειδική ομάδα εργάζεται στο να μπορέσει να δεχτεί τις αιτήσεις οι οποίες δεν αναμένουμε να ληφθούν την πρώτη εβδομάδα. Υπολογίζουμε να έχουμε τις πρώτες αιτήσεις στα μέσα του Σεπτέμβρη.

Την ίδια ώρα, προέτρεψε τους δανειολήπτες να απευθύνονται στις τράπεζες για καθοδήγηση.

Βασιλική Χατζηαδάμου, Αν. Λειτουργός Υπουργείου Εργασίας
Οι πολίτες θα πρέπει να αποταθούν στις τράπεζες τους για να τους συμβουλέψουν πως να χειριστούν την αίτηση τους και μετά θα τις αξιολογούν ότι είναι επιλέξιμες και ότι το δάνειο τους είναι βιώσιμο.

Πυρετώδεις διεργασίες

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, η Τράπεζα Κύπρου έχει έτοιμες για καταχώρηση 700 αιτήσεις  και η Ελληνική Τράπεζα 500.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι τράπεζες που συμμετέχουν στο σχέδιο αυτή τη στιγμή κάνουν τους τελευταίους ελέγχους στην πλατφόρμα καταχώρησης των αιτήσεων για να επιβεβαιώσουν ότι όλα κυλούν ομαλά.

Μάλιστα, από την Δευτέρα, θα δημοσιοποιηθεί και εγχειρίδιο με συχνές απορίες δανειοληπτών ενώ οι τράπεζες θα λειτουργήσουν κέντρα εξυπηρέτησης και τηλεφωνικές γραμμές για εξυπηρέτηση των δανειοληπτών.

Υπενθυμίζεται ότι το κράτος θα καλύπτει το ένα τρίτο της δόσης των επιλέξιμων δανειοληπτών, νοουμένου ότι πρώτα έγινε αναδιάρθρωση και καταβλήθηκαν τα 2/3.

Η τελική έγκριση για τις αιτήσεις θα δίδεται από την ειδική ομάδα του Υπουργείου Εργασίας.Κύριες Ειδήσεις

Translate »