Σε απόγνωση οι επαγγελματίες των χώρων εκδηλώσεων- Πανικός με τις κρατήσεις


Έντονες αντιδράσεις στους επαγγελματίες των χώρων εκδηλώσεων αλλά και σε όσους επηρεάζονται προκάλεσε η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τη σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Να σημειωθεί ότι η διευκρινιστική ανακοίνωση, ξεκαθάρισε κατά κάποιο τρόπο το τοπίο, εντούτοις, άτομα που δραστηριοποιούνται στον χώρο εξέφρασαν στο Sigmalive τους προβληματισμούς τους.

 

Σύμφωνα με τον Γιάννη Μαλλουρή, Γενικό Διευθυντή της Pandora Catering, με την ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας προκλήθηκε πανικός στον κόσμο, με αναβολές για εκδηλώσεις που είχαν ενταχθεί στους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Ο προβληματισμός έγκειται στο γεγονός ότι υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση των κέντρων εστίασης και των κέντρων εκδηλώσεων. Μιλώντας στο Sigmalive, ο διευθυντής του Lemon Park, Κωνσταντίνος Μωσαϊκός, ανέφερε ότι είναι οξύμωρο το άνοιγμα του εσωτερικού χώρου για τα κέντρα εστίασης να εντάσσεται στην τρίτη φάση, ενώ τοποθέτησαν τους χώρους εκδηλώσεων στην τέταρτη φάση. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, σε μια βάπτιση θα μπορούσε να έχει λιγότερο κόσμο από ένα κέντρο εστίασης.

Σύμφωνα με τον κ. Μωσαϊκό, η προσέγγιση της Κυβέρνησης δεν είναι στην σωστή βάση, ακόμα και μετά τις διευκρινίσεις ότι από 7 Ιουλίου μέχρι 30 Αυγούστου, θα επιτρέπονται οι συναθροίσεις (φυσική παρουσία στο ίδιο υποστατικό/εγκατάσταση ανεξαρτήτως εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου) μέχρι 75 άτομα σε εσωτερικό χώρο ή μέχρι 150 άτομα σε εξωτερικό. Διατύπωσε την θέση ότι κριτήριο θα πρέπει να αποτελούν οι αποστάσεις ανά τετραγωνικό εντός και εκτός του χώρου εκδηλώσεων και όχι ο αριθμός των ατόμων.

Άτομα που δραστηριοποιούνται στον χώρο θεωρούν ότι υπάρχουν ζητήματα που ακόμα πρέπει να διευκρινιστούν, αφού εάν κάποιος δεν ονοματίσει μια συγκέντρωση «βάφτιση ή γάμο» και ακολουθήσει το πρωτόκολλο δέκα άτομα ανά τραπέζι, ποια θα είναι η διαφορά με ένα δείπνο σε εστιατόριο;

Σύμφωνα με τον κ. Μαλλούρη, στις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης υπάρχουν αντιφάσεις. Εξήγησε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο να ακολουθήσουν τις εισηγήσεις της επιδημιολογικής ομάδας (αποστάσεις, μπουφέ, απολυμάνσεις κτλ), αλλά θεωρείται παράλογο εάν μια εκδήλωση είναι κάτω από την ομπρέλα της βάφτισης για παράδειγμα να αντιμετωπίζεται διαφορετικά.

Πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που προκύψει κάποιο κρούσμα, σε αυτές τις εκδηλώσεις υπάρχει κατάλογος καλεσμάτων, υπάρχει ακριβές σχεδιάγραμμα για το πού κάθεται ο καθένας, οπότε αυτό θα βοηθήσει στην ιχνηλάτηση, σε αντίθεση με ένα εστιατόριο, όπου δεν υπάρχει ιστορικό των επισκεπτών.

Επίσης, θέτουν το ερώτημα, πόσο λιγότερα επικίνδυνα είναι τα εμπορικά κέντρα, τα αεροδρόμια, τα καζίνο και άλλοι κλειστοί χώροι πυκνής επισκεψιμότητας.

Πέρα από τα ζητήματα που πρέπει να λυθούν όμως, υπενθυμίζουν στην Κυβέρνηση ότι η βιομηχανία διοργάνωσης εκδηλώσεων (γάμοι, βαπτίσεις, συναυλίες, φεστιβάλ) απασχολεί μεγάλο αριθμό εργαζομένων και επιχειρήσεων (catering, wedding planners, ανθοπωλεία, φωτογράφους, ρουχισμό, ζαχαροπλαστεία, ενοικιάσεις εξοπλισμού κτλ). Ο κ. Μωσαϊκός τόνισε ότι με καλή θέληση θα μπορούσαν να βρεθούν λύσεις, με γνώμονα πάντα την ασφάλεια του κόσμου και του προσωπικού.

Σύμφωνα με τον κ. Μαλλουρή, αύριο θα ετοιμαστεί μια επιστολή, η οποία θα υπογράφεται από όλους τους επαγγελματίες του χώρου και θα παραδοθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. Στην επιστολή, οι επαγγελματίες του χώρου θα ζητούν διευκρινίσεις για τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης, ώστε να έχουν χρόνο για την σωστή προετοιμασία, τόσο από πλευράς επιχειρήσεων όσο και από πλευράς πελατών.

Πηγή: sigmalive.comΚύριες Ειδήσεις

Translate »