Σάββας Περδίος: Tο Υφυπουργείο Τουρισμού θα είναι πάντα δίπλα στην Βορόκληνη


Τι ανέφερε ο Σάββας Περδίος

Το Υφυπουργείο Τουρισμού θα είναι πάντα δίπλα στην Κοινότητα Βορόκληνης, η οποία προσπαθεί με δικά της έργα να προσελκύσει τουρισμό και επενδυτές, ανέφερε σήμερα ο Σάββας Περδίος.

Σε δηλώσεις κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στη Βορόκληνη ο κ. Περδίος εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι «είναι μια φιλοπρόοδη Κοινότητα που μέσα από δικά της έργα επιχειρεί να προσελκύει όχι μόνο τουρισμό, αλλά και επενδυτές, με στόχο τα ιστορικά ξενοδοχεία που βρίσκονται στη περιοχή, να έχουν ανακαινιστεί ή να έχουν κατεδαφιστεί για να χτιστούν καινούργια». Αυτό είναι κάτι το εξαιρετικό, είπε και σημείωσε πως «είναι ένα μοντέλο για διάφορες περιοχές της Κύπρου».

 

Πρόσθεσε ότι «η Βορόκληνη δεν έχει χάσει αυτό που πάντα είχε, δηλαδή τη φιλοξενία και την παράδοση και αποδεικνύει πέρα για πέρα ότι είναι μια περιοχή που προσφέρεται όχι μόνο για τουρισμό το καλοκαίρι λόγω της παραλίας της, αλλά είναι και μια περιοχή, η οποία μπορεί να προσφέρει πολλές αυθεντικές εμπειρίες. Είναι ακόμα μια περιοχή που μπορεί να προσφέρει στον επισκέπτη πάρα πολλές εμπειρίες σε μικρό χρονικό διάστημα».

Εξέφρασε ακόμα την εκτίμηση πως «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν στην Κύπρο πολλές κοινότητες που έχουν αυτό το προτέρημα, το οποίο η Βορόκληνη έχει εκμεταλλευθεί στο έπακρο». Συνεχίζοντας είπε ότι “ίμαι βέβαιος ότι η Κοινότητα θα συνεχίσει την πρόοδο, που έκανε τα τελευταία χρόνια” και σημείωσε πως «είναι μια περιοχή, η οποία  με τη διάπλαση του δρόμου Ορόκλινης – Δεκέλειας θα βοηθηθεί ακόμα περισσότερο».

Ο Σάββας Περδίος ανέφερε επίσης πως «το  Υφυπουργείο Τουρισμού θα είναι πάντα δίπλα στη Βορόκληνη» η οποία όπως είπε ήταν μεγάλο κομμάτι της ζωής του αφού επισκέφθηκε για αρκετά καλοκαίρια την περιοχή και ήταν «μία από τις πιο παραδοσιακές περιοχές της Κύπρου, με ιστορικά ξενοδοχεία» τα οποία και έζησε από κοντά.

Από την πλευρά του ο Κοινοτάρχης Βορόκληνης Νεόφυτος Φακοντής είπε πως  το Κοινοτικό Συμβούλιο ενημέρωσε τον Υφυπουργό Τουρισμού, στην πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Κοινότητα, για τα αναπτυξιακά έργα, τις δραστηριότητες, την υποδομή και την ανάπτυξη που παρατηρείται στην περιοχή τα τελευταία χρόνια».

Πρόσθεσε ότι «όπως είχαμε τη στήριξη μέχρι τώρα του πρώην ΚΟΤ, την ζούμε και σήμερα που είναι Υφυπουργός ο Σάββας Περδίος. Πιστεύω ότι αυτή η στήριξη θα συνεχισθεί και θα ενισχυθεί για το καλό της Βορόκληνης, της επαρχίας Λάρνακας, της Κύπρου και της οικονομίας μας».

Ο κ. Φακοντής ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Τουρισμού γιατί όπως εξήγησε έδειξε ενδιαφέρον να μεταβεί στη Βορόκληνη που είναι μια φιλοπρόοδη Κοινότητα, με όραμα, που έχει μπροστά της ανοικτούς ορίζοντες για να δημιουργήσει μια πολύ μεγάλη τουριστική υποδομή και να προσελκύσει καλό τουρισμό στην περιοχή».

 

Μετά τη συνάντηση στο Κοινοτικό Μέγαρο ο Υφυπουργός Τουρισμού επισκέφθηκε την πλατεία της Βορόκληνης, ενώ ξεναγήθηκε στην τουριστική περιοχή και περπάτησε στο νέο παραλιακό πεζόδρομο. Ταυτόχρονα είδε από κοντά έργα που εκτελούνται από το Κοινοτικό Συμβούλιο και έργα που αφορούν ιδιωτικές πρωτοβουλίες όπως ξενοδοχεία που είτε ανακαινίζονται, είτε ανεγείρονται καινούργια στη θέση παλαιοτέρων.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Κύριες Ειδήσεις

Translate »