Σάββας Κάκος: Πιστέψαμε και πιστεύουμε στη Λάρνακα… Η Κύπρος μπορεί να μετατραπεί σε Σιγκαπούρη της Μεσογείου


H Κύπρος θα πρέπει να εφαρμόσει οικονομίες κλίμακας και θα πρέπει να υιοθετήσει διεθνή μοντέλα ώστε να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της στον τομέα των επενδύσεων. Αυτό ανέφερε ο Σάββας Κάκος, διευθύνων σύμβουλος της Quality Group μιλώντας στο Market Outlook Series: Ακίνητα και Ανάπτυξη Γης που διοργάνωσε η IMH και το περιοδικό INBUSINESS.Η πανδημία, ανέφερε, απέδειξε ότι υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον για μετανάστευση και μεταφορά της μόνιμης κατοικίας ή απόκτησης δεύτερης κατοικίας στην Κύπρο. Μέσα από αυτή την ζήτηση, πρόσθεσε, αναδείχθηκαν νέες αγορές όπως η Νότια Αφρική και η μακρινή Κίνα, για απόκτηση μόνιμης κατοικίας στην Κύπρο ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα ζωής τους.

Ο κ. Κάκος τόνισε πως η διαχείριση της κρίσης και η έγκαιρη παρέμβαση του κράτους επιβεβαίωσε πως η Κύπρος αποτελεί έναν ασφαλή προορισμό. Επικαλέστηκε το παράδειγμα της Σιγκαπούρης η οποία δέχεται έξι φορές περισσότερο τουρισμό, τονίζοντας πως θα πρέπει να ακολουθήσουμε τις διεθνείς τάσεις ώστε να μετατραπεί η Κύπρος σε Σιγκαπούρη της Μεσογείου. Προς το σκοπό αυτό θα πρέπει να υπάρχει σωστός σχεδιασμός και ξεκάθαρος στόχος στον οποίον θα πρέπει να επικεντρωθούν τα πολιτικά κόμματα.

Θα πρέπει, είπε, να υπάρξει βελτίωση της αεροπορικής συνδεσιμότητας της Κύπρου, παραχώρηση φορολογικών κινήτρων για προσέλκυση διεθνών εταιρειών και brands, όπως και παραχώρηση διευκολύνσεων στις διαδικασίες επενδύσεων.

Σε ό,τι αφορά την Λάρνακα, ο κ. Κάκος ανέφερε πως η πόλη του Ζήνωνα έχει μπει σε τροχιά μεγάλης ανάπτυξης με απίστευτες προοπτικές. Αναφερόμενος στις αναπτύξεις του λιμανιού και της μαρίνας, υπογράμμισε πως «θα δώσουμε μια συνέχεια της ανάπτυξης της Λεμεσού, το μέγεθος της ανάπτυξης της Λάρνακας θα είναι πολύ πιο μεγάλη από την ανάπτυξη της Λεμεσού».

Πηγή: InBusinessΚύριες Ειδήσεις

Translate »