Οι κάρτες της Τράπεζας Κύπρου σε νέα εποχή


Βασικός γνώμονας το συμφέρον και η καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.

Σημαντικές αλλαγές στην αγορά πιστωτικών καρτών συντελούνται σε παγκόσμιο επίπεδο. Η νέα τεχνολογία, η εδραίωση της ψηφιακής εποχής, οι νέες τάσεις που μεταβάλλουν, πολλές φορές ριζικά, τις απαιτήσεις των πελατών, υποχρεώνουν πλέον ολόκληρη τη βιομηχανία πληρωμών να αλλάξει σχέδια και να ενστερνιστεί τα νέα δεδομένα.

Αποτέλεσμα αυτών των εξελίξεων είναι και οι μεγάλες αλλαγές στις πληρωμές μέσω καρτών, πιστωτικών ή και άλλων. Εταιρείες που εκδίδουν κάρτες, αλλά και οι τράπεζες, τροποποιούν τα πλάνα τους με βασικό γνώμονα το συμφέρον και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών τους.

Μία από τις μεγάλες εταιρείες που επέλεξε να μεταβάλει τον τρόπο διάθεσης των πιστωτικών της καρτών είναι και η American Express. Αποφάσισε να εγκαταλείψει τη στρατηγική της, που έδινε την ευχέρεια σε τράπεζες να εκδίδουν κάρτες American Express. Το μέτρο αφορά όλες τις ευρωπαϊκές τράπεζες και έχει ήδη υλοποιηθεί σε αρκετές χώρες της Γηραιάς Ηπείρου.

Έρχεται η Master Card

Οι αλλαγές αυτές αφορούν άμεσα και την Τράπεζα Κύπρου, η οποία έχει ήδη σταματήσει την έκδοση καρτών American Express και ενεργεί, ώστε να διασφαλίσει την ομαλή μετάβαση των πελατών της σε μια νέα κάρτα, συνδεδεμένη με τους υφιστάμενους λογαριασμούς τους. Ως εκ τούτου, η κάρτα American Express τερματίζεται στις 31 Μαρτίου 2019. Μέχρι τότε, οι κάτοχοι μπορούν να χρησιμοποιούν την κάρτα τους κανονικά.

Οι πελάτες κάτοχοι καρτών American Express χωρίζονται σε δυο βασικές κατηγορίες. Είναι η κατηγορία πελατών που έχουν συνδεδεμένη μόνο κάρτα American Express στον λογαριασμό τους, και είναι και η κατηγορία πελατών που έχουν συνδεδεμένη τόσο κάρτα American Express όσο και κάρτα Visa στον ίδιο λογαριασμό.

Για την κατηγορία πελατών που έχουν συνδεδεμένη μόνο κάρτα American Express στον λογαριασμό τους, η Τράπεζα θα εισηγηθεί στους πελάτες αυτούς να αντικαταστήσουν την American Express με τη MasterCard, η οποία θα προσφέρει προνόμια, προγράμματα επιβράβευσης και άλλα οφέλη, διευκολύνοντας έτσι τους κατόχους της να καλύπτουν τις ανάγκες τους.

Για την κατηγορία πελατών, που έχουν συνδεδεμένη τόσο κάρτα American Express όσο και κάρτα Visa στον ίδιο λογαριασμό, η Τράπεζα θα εισηγηθεί στους πελάτες αυτούς να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την κάρτα VISA για να καλύπτουν τις ανάγκες τους. Στην περίπτωση που δεν έχουν στην κατοχή τους είτε την κάρτα είτε τον προσωπικό κωδικό χρήσης (PIN), μπορούν να ζητήσουν δωρεάν επανέκδοση.

Τα πρακτικά ζητήματα

Με τη μετάβαση των πελατών στις κάρτες MasterCard και VISA, θα ισχύσουν τα ακόλουθα:

* Σχέδιο «Ανταμοιβή»: Οι κάρτες θα συμμετέχουν στο σχέδιο «Ανταμοιβή»

* Σχέδιο Υπεραγορών της American Express: Θα συνεχίσει να ισχύει μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2018. Οι δικαιούχοι θα λάβουν την τελική επιταγή μετά το τέλος του σημερινού Σχεδίου και θα έχουν στη διάθεσή τους ολόκληρο το 2019 για να την εξαργυρώσουν. Το Σχέδιο Υπεραγορών θα αντικατασταθεί από προνόμια, και άλλα οφέλη της MasterCard.

* Οι νέες κάρτες: Θα είναι διαθέσιμες από τον Φεβρουάριο 2019. Εντός Φεβρουαρίου, οι δικαιούχοι θα κληθούν, αν επιθυμούν, να λάβουν την κάρτα από το κατάστημά τους. Σε αντίθετη περίπτωση θα μπορούν να τερματίσουν τον λογαριασμό τους, χωρίς καμία επιβάρυνση, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2019.

Πηγή: EconomyTodayΚύριες Ειδήσεις

Translate »