Μαρουάν Μπισιάρα: Η “Infinity Properties” να γίνει μια εταιρεία με άπειρες δυνατότητες στον κατασκευαστικό τομέα της Κύπρου


Η εταιρεία INFINITY ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2018 με σκοπό την ανάπτυξη ακινήτων στην Κύπρο, αρχίζοντας από τη Λάρνακα. Τα γραφεία της INFINITY βρίσκονται στη Λάρνακα και συγκεκριμένα στην οδό Φανερωμένης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία και τα έργα της παρακαλώ επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της εταιρείας: www.infinityproperties.com.cy

 

 

Συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας είναι ο νέος επιχειρηματίας, Μαρουάν Μπισιάρα.

Γεννήθηκε στα Περβόλια της Λάρνακας το 1986. Ο πατέρας του είναι από τον Λίβανο και η μητέρα του από την Κύπρο. Αποφοίτησε από την Αμερικανική Ακαδημία Λάρνακας και στη συνέχεια υπηρέτησε στην Εθνική Φρουρά.

Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και ακολούθως απέκτησε Μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από τον Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ (University of Cardiff) στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Εργάστηκε ως Μηχανολόγος Μηχανικός σε διάφορες ιδιωτικές εταιρείες μέχρι που ανακάλυψε το πάθος του στον τομέα τον ακίνητων, όπου και έχει αφοσιωθεί τα τελευταία πέντε χρόνια.

Είναι παντρεμένος με την Άννα Κάτσουρα Μπισιάρα κι έχουν μία κόρη, τη Χαρά.

Ο Μαρουάν μας καλωσόρισε στα γραφείο του για μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

 

 

 

Aκολουθεί συνέντευξη της δημοσιογράφου Νάσιας Γεωργίου

1. Κύριε Μαρουάν είστε ένας νέος επιχειρηματίας. Γιατί επιλέξατε να ασχοληθείτε με τον τομέα των κατασκευών;

Από μικρός μου άρεσε να δημιουργώ. Μου άρεσε να εξερευνώ, να σχεδιάζω, να κατασκευάζω. Αυτό γίνεται και στον τομέα των κατασκευών και γι’ αυτό επέλεξα να ασχοληθώ με αυτόν.

 

2. Τι σας ώθησε να προχωρήσετε με την ίδρυση της εταιρείας INFINITY και γιατί το όνομα INFINITY?

Μέσα από την εμπειρία μου στον χώρο των ακινήτων τα τελευταία χρόνια, διαπίστωσα ότι στη Λάρνακα υπάρχει μεγάλη ζήτηση για καινούργια διαμερίσματα από νέους αγοραστές με απαιτήσεις, που δεν προσφέρει η σημερινή αγορά. Ο καινοτόμος σχεδιασμός, η αισθητική στην αρχιτεκτονική και η ποιότητα είναι μερικά από αυτά που θέλουμε να προσφέρουμε στους νέους αγοραστές, γι’ αυτό και ιδρύσαμε την εταιρεία: INFINITY.

Η λέξη “INFINITY” σημαίνει “άπειρο” και πηγάζει από το όραμα της εταιρείας μας:

 

 

 

3. Οι περισσότερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ανάπτυξης ακινήτων επιλέγουν κυρίως τη Λεμεσό, την Πάφο ή την Αμμόχωστο ως κύρια βάση. Εσείς γιατί επιλέξατε τη Λάρνακα;

Η Λάρνακα είναι η πόλη που γεννήθηκα, η πόλη που μεγάλωσα, η πόλη που αγαπώ και εμπιστεύομαι και πιστεύω θα είναι το next big thing στην Κύπρο.

 

 

4. Μιλήστε μας λίγο για την τα άτομα που είναι πίσω από την εταιρεία Infinity Properties και την εμπειρία τους στον τομέα των ακινήτων.

Η INFINITY είναι μια νεοσύστατη εταιρεία στον χώρο των κατασκευών στην Κύπρο, αλλά οι εμπειρίες, οι αξίες και η αξιοπιστία των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από την εταιρεία θα την οδηγήσουν πολύ σύντομα στις κορυφαίες εταιρείες ανάπτυξης γης στη Λάρνακα και σε ολόκληρο το νησί. Συνιδρυτές της εταιρείας, είναι μεγαλοεπιχειρηματίες στον τομέα των ακινήτων και των κατασκευών στο Ηνωμένο Βασίλειο και συγκεκριμένα στο Λονδίνο.

 

 

5. Ποια θεωρείτε τα δυνατά σημεία της εταιρείας σας και γιατί κάποιος να σας εμπιστευθεί;

Η INFINITY είναι μια εταιρεία που ήρθε για να μείνει και να αναπτυχθεί στην Κύπρο. Αυτό θα πραγματοποιηθεί μόνο με σεβασμό προς τους πελάτες και τους συνεργάτες μας.  Ό,τι σχεδιάζουμε και κατασκευάζουμε το κάνουμε με πολλή αγάπη και προσοχή, σαν να ήταν δικό μας, έτσι ώστε οι πελάτες μας να νιώθουν χαρούμενοι και ευχαριστημένοι με αυτό που αγοράσανε και με τον τρόπο που χειριστήκαμε τις ανάγκες τους. Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε το δυνατότερο μέσο μάρκετινγκ, το “word of mouth”, από στόμα σε στόμα δηλαδή, που θα στηρίζεται στον καινοτόμο σχεδιασμό, την καλύτερη ποιότητα κατασκευής, τον επαγγελματισμό και την εμπιστοσύνη. Το έχουμε καταφέρει στο Λονδίνο και είμαστε βέβαιοι ότι θα το καταφέρουμε και στην Κύπρο.

 

 

6. Ήδη έχετε σε διαδικασία ανέγερσης το πρώτο σας έργο. Μιλήστε μας λίγο για αυτό (τοποθεσία, αριθμό διαμερισμάτων, πωλήσεις)

Το “Infinity Residence”  βρίσκεται στην καρδιά της Λάρνακας, σε προνομιακή τοποθεσία πίσω από τον δρόμο της Μακαρίου, μόλις 10 λεπτά περπάτημα από τις Φοινικούδες. Είναι μια μικρή πολυκατοικία των τεσσάρων (4) ορόφων που αποτελείται από εννέα (9) διαμερίσματα, ενός και δύο υπνοδωματίων, και ρετιρέ τριών υπνοδωματίων στον τέταρτο όροφο. Έχει σχεδιαστεί από έμπειρους αρχιτέκτονες της πόλης μας και έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε ένα εντυπωσιακό έργο για τα δεδομένα της Λάρνακας, βασισμένο στον καινοτόμο σχεδιασμό, την αισθητική στην αρχιτεκτονική, την ποιότητα και τις ανάγκες τις περιοχής. Τα περισσότερα από τα διαμερίσματα έχουν ήδη προπωληθεί και η ανέγερση του έργου θα ξεκινήσει περίπου σε ένα μήνα.

 

 

7. Σε ποιο κοινό απευθύνονται τα έργα σας και γιατί;

Δεν έχουμε κάποιο συγκεκριμένο κοινό στο οποίο απευθυνόμαστε. Θεωρούμε ότι ανάλογα με το έργο και την τοποθεσία, υπάρχει ο κατάλληλος αγοραστής από την Κύπρο ή το εξωτερικό. Αυτό όμως που θέλουμε να πετύχουμε είναι έργα στα οποία να υπάρχει ζωή από τους ιδιοκτήτες ή από τους ενοικιαστές.

 

 

8. Ποιά είναι τα επόμενα σας έργα;

Έχουμε ήδη προχωρήσει στην αγορά ενός ακόμα οικοπέδου στην οικιστική περιοχή πίσω από το Debenhams στη Λάρνακα, με σκοπό την ανέγερση του “City Home Residence”.

Το “City Home Residence” θα βρίσκεται μόλις 5 λεπτά περπάτημα από το κατάστημα Debenhams και 2 λεπτά με το αυτοκίνητο από τη λεωφόρο Στρατηγού Τιμάγια. Θα αποτελείται από έξι (6) διαμερίσματα δύο υπνοδωματίων και δύο (2) ρετιρέ τριών υπνοδωματίων με roof garden.

Πιστεύω ότι αυτό το έργο θα απορροφηθεί πολύ γρήγορα από την κυπριακή αγορά, κυρίως από νεαρά ζευγάρια, καθώς θα προσφέρονται διαμερίσματα δύο υπνοδωματίων σε πολύ προσιτές τιμές σε σύγκριση με την υπόλοιπη αγορά.

Είμαστε στην διαδικασία αγοράς και άλλων οικοπέδων στη Λάρνακα στις περιοχές Μακένζυ και Αγίου Λαζάρου.

 

 

9. Πώς βλέπετε τη Λάρνακα ως επενδυτικό προορισμό;

Η Λάρνακα έχει πολλά να προσφέρει και έχουμε πολλά να της προσφέρουμε. Είναι μια αρκετά υποσχόμενη και αναδυόμενη αγορά σε όλους τους τομείς με πολλές ευκαιρίες για επενδύσεις, πάντα με σεβασμό προς την κοινότητα και το περιβάλλον. Εμείς ως εταιρεία μέσα από την στρατηγική μας στο Μάρκετινγκ δίνουμε έμφαση σε ποιοτικό content το οποίο αναδεικνύει και προβάλλει τις ομορφιές της Λάρνακας, γιατί στην τελική ένας ξένος αγοραστής θέλει να βλέπει κάτι περισσότερο από τα έργα μας.

 

 

10. Πιστεύετε ότι η Λάρνακα αλλάζει την εικόνα της προς το καλύτερο; Πώς κρίνετε τα έργα που γίνονται σήμερα στην πόλη μας;

Θεωρώ ότι γίνονται αρκετές προσπάθειες προς το καλύτερο από πολλούς, ιδίως από το Δημαρχείο και τους επιχειρηματίες τόσο του τουριστικού όσο και του κατασκευαστικού τομέα. Πιστεύω ότι οι κινήσεις που θα δώσουν μια γρήγορη και παράλληλα υγιή ανάπτυξη στην πόλη μας είναι η καινούρια μαρίνα της Λάρνακας, η απομάκρυνση των δεξαμενών πετρελαίου και η έγκριση για αδειοδότηση ψηλών κτιρίων σε περιοχές που μπορούν να δοθούν, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις τεχνικές όσο και τις αισθητικές και κοινωνικές επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρουν.

 

 

 

 

11. Ως ένας νέος επιχειρηματίας της Λάρνακας θα θέλαμε να μας πείτε πώς βλέπετε την πόλη τα επόμενα χρόνια όσον αφορά τις ευκαιρίες ανάπτυξης και επενδύσεων

Νιώθω ότι η Λάρνακα θα συνεχίσει να αναπτύσσεται συνεχώς για επόμενα χρόνια. Σίγουρα οι τομείς που θα αναπτυχθούν περισσότερο είναι ο κατασκευαστικός και ο τουριστικός τομέας, αλλά πιστεύω ότι η Λάρνακα, λόγω της γεωγραφικής της θέσης και του αεροδρομίου, πρέπει και μπορεί να προσεγγίσει και άλλου τύπου επενδύσεις, όπως για παράδειγμα στους τομείς της Παιδείας, της Υγείας, των Γενικών Υπηρεσιών και του Εμπορίου. Η Εταιρεία μας θα προσπαθήσει να συμβάλει θετικά σε αυτήν την προσπάθεια.

 

 

 

 

12. Πως είναι η συνεργασία σας με τον Δήμο Λάρνακας και ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζετε με τις δημόσιες υπηρεσίες;

Γενικά υπάρχει μια καλή συνεργασία, αλλά σίγουρα υπάρχουν πάντα περιθώρια βελτίωσης.

 

13. Και μια τελευταία ερώτηση και κλείνουμε. Από που αντλείτε δύναμη και θετική ενέργεια, για να αντέχετε στο δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον του τομέα σας;

Δύναμη και θετική ενέργεια, αντλώ από τους φίλους μου και από την οικογένειά μου, αλλά κυρίως από τις δύο γυναίκες της ζωής μου, τη σύζυγό μου και την κόρη μου.

Η κόρη μου είναι η ζωή μου! Από το χαμόγελό της αντλώ δύναμη καθημερινά.

 

Στοιχεία επικοινωνίας της εταιρείας

Τηλ: 7000 5021 –  99 979710

Email: info@infinityproperties.com.cy

Web: www.infinityproperties.com.cy

FB: www.facebook.com/infinitypropertiescyprus 

 

 Κύριες Ειδήσεις

Translate »