Ι. Χατζηκωστή: Διευθύντρια Πολιτιστικού Ιδρύματος Τρ. Κύπρου


Καθήκοντα διευθύντριας Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου ανέλαβε η Ιωάννα Χατζηκωστή η οποία εργάζεται στο Πολιτιστικό Ίδρυμα από το 2007 ως Επιμελήτρια της Συλλογής Χειρόγραφων και Παλαιών Βιβλίων.

Η Δρ. Ιωάννα Χατζηκωστή αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, με BA στην Ελληνική Φιλολογία με εξειδίκευση στα Κλασσικά. Σπούδασε με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών στην Ελλάδα (Ι.Κ.Υ.). Στη συνέχεια συνέχισε τις σπουδές της στην Κλασική Φιλολογία στο University College του Λονδίνου (UCL), όπου της απονεμηθεί MA στα Κλασσικά, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίηση τη διδακτορική της διατριβή με τίτλο «Αισχύλος και ο Τρωικός Κύκλος: Οι χαμένες τραγωδίες».

Παραχώρησε διαλέξεις σε διεθνή συνέδρια και τα αποτελέσματα των ερευνών της δημοσιεύτηκαν σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ είναι ο συντάκτης τριών συλλεκτικων τόμων. Δίδαξε Αρχαία Ελληνικά και Πρώιμη Βυζαντινή Λογοτεχνία (ELP 21) ως Λέκτορας στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Από το 2007 εργάζεται στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου ως Επιμελήτρια της Συλλογής Χειρογράφων και Παλαιών Βιβλίων. Η Δρ Χατζηκωστή έχει οργανώσει και διαχειριστεί σειρά εκδηλώσεων, εκθέσεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και συνεδρίων, ενώ έχει συμμετάσχει σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα που αφορούν τις Συλλογές του Πολιτιστικού Ιδρύματος και επιμελήθηκε σειρά εκδόσεων του Ιδρύματος.Κύριες Ειδήσεις

Translate »