Αναστάτωση και αβεβαιότητα για την τέλεση γάμων και δεξιώσεων (ΒΙΝΤΕΟ)


Πηγή: alphanews.live

Aύξηση στον αριθμό ατόμων σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους εστίασης δεν ικανοποιεί τους επαγγελματίες γάμων και δεξιώσεων.

Η Εκπρόσωπος του Συνδέσμου, Γιώτα Καπαρή δήλωσε πως οι συγκεκριμένοι αριθμοί που ανακοινώθηκαν δεν αφορά γάμους και δεξιώσεις. Συγκεκριμένα ο αριθμός αυξήθηκε στα 100 άτομα σε εσωτερικούς χώρους εστίασης και στους 200 σε εξωτερικούς.

“Ευελπιστούμε ότι αύριο που θα το συζητήσει ξανά ο Πρόεδρος θα αναθεωρήσουν τα δεδομένα και θα αλλάξουν και για μας τα νούμερα”.

Πρόσθεσε πως ο Σύνδεσμος επαγγελματιών γάμου και δεξιώσεων βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις υγειονομικές υπηρεσίες.

“Μας έχουν διαβεβαιώσει ότι έχουν εξετάσει όλα τα μέτρα που έχουμε εισηγηθεί και αναμένουμε την πολιτική απόφαση”.

Η κα. Καπαρή πρόσθεσε πως πολλά ζευγάρια βρίσκονται στην αναμονή.

“Πολλά ζευγάρια δεν ξέρουν αν πρέπει να αρχίσουν τις προετοιμασίες, υπάρχει αναστάτωση και αβεβαιότητα που δεν βοηθούν τον κλάδο. Αν βγει θετική απόφαση ενδεχομένως πολλά ζευγάρια να μην μπορέσουν να προετοιμαστούν και αυτό σημαίνει ότι πολλοί γάμοι αναβάλλονται. Έχουμε κάποιες αναβολές για Σεπτέμβριο γιατί δεν είναι ξεκάθαρο αν θα επιτρέπονται τα δείπνα με πόσα άτομα και με ποια πρωτόκολλα”.

 

Ερωτηθείς για τη διεξαγωγή γάμων και δεξιώσεων ο καθηγητής Παθολογίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, κ.Κωνσταντίνος Τσιούτης είπε πως χρειάζεται να παρακολουθήσουν για δυο εβδομάδες τα επιδημιολογικά δεδομένα, ώστε να γίνουν συστάσεις για περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων.

 



Κύριες Ειδήσεις





Translate »