Ακατανόητη για την Κοινοπραξία MLKP η απόρριψη της προσφοράς για τα λεωφορεία


Ακατανόητη χαρακτηρίζει η Κοινοπραξία MLKP, την απόρριψη της προσφοράς της από την Επιτροπή του Συμβουλίου Προσφορών του Υπουργείου Μεταφορών για τα λεωφορεία επαρχίας Αμμοχώστου και τα υπεραστικά.
Σε γραπτή ανακοίνωση της η Κοινοπραξία MLKP που αποτελείται από την Kapnos Airport Shuttle και τη Malta Lines «αμφισβητεί την πρόσφατη απόφαση που λήφθηκε από την Επιτροπή του Συμβουλίου Προσφορών του Υπουργείου Μεταφορών, Τηλεπικοινωνιών και Έργων να ακυρώσει τις προσφορές της, όσον αφορά την ανάληψη της λειτουργίας των υπηρεσιών των δημόσιων συγκοινωνιών, για την επαρχία Αμμοχώστου και για τις υπεραστικές διαδρομές».
Προστίθεται ότι η Κοινοπραξία MLKP «έκανε την καλύτερη προσφορά, εξοικονομώντας 35 εκατομμύρια ευρώ συγκριτικά με τους υφιστάμενους λειτουργούς υπηρεσιών λεωφορείων. Η προσφορά της Κοινοπραξίας συνίστατο από την αποτελεσματική λειτουργία των λεωφορείων με τη χρήση έξυπνης τεχνολογίας για τη βελτίωση της εμπειρίας  του κοινού από τις δημόσιες μεταφορές στην περιοχή».
Επιπλέον συνεχίζει η ανακοίνωση «η Κοινοπραξία MLKP ή CPT υλοποίησε με επιτυχία την πρώτη φάση όπως προβλέπονταν από τα 2 συμβόλαια τα οποία κατακυρώθηκαν σε αυτήν. Ο συνδυασμός της τοπικής γνώσης (Kapnos Airport Shuttle) με τη διεθνή εμπειρία (Μalta Lines) κατέστησε δυνατή την επίτευξη εξαιρετικών ορόσημων στην Κύπρο,  ακόμη και με την άνευ προηγουμένου πανδημία που πλήττει άτομα, οικογένειες και εταιρείες με τη χειρότερη κρίση στην πρόσφατη ιστορία».
Η επίτευξη αυτή περιλαμβάνει «εφαρμογή του έργου σε μόλις τέσσερις μήνες, συμπεριλαμβανομένων των αδιεξόδων για 3 μήνες εξαιτίας του Covid-19, όταν η τυπική περίοδος εκτέλεσης που καθορίζεται στον διαγωνισμό ήταν ένα έτος. Επιτυχή μεταφορά 500 υπαλλήλων στη νέα εταιρεία χωρίς καθόλου βοήθεια από καμία αρχή, δεν έμεινε πίσω κανένας υπάλληλος της πρώην εταιρείας, ενώ δημιουργήθηκαν περίπου 100 νέες θέσεις εργασίας στην Κύπρο, επιπλέον από όσες είχαν οι προηγούμενοι φορείς».
Ακόμα έγινε έγκαιρη ανάπτυξη του στόλου των λεωφορείων, παρά τους περιορισμούς που επέφερε η παγκόσμια πανδημία COVID-19, συνεχίστηκαν οι υπηρεσίες με το ίδιο δίκτυο ενώ η εταιρεία είναι έτοιμη να υλοποιήσει τη δεύτερη φάση. Επίσης μισθώθηκαν δύο αεροσκάφη για τη μεταφορά προσωπικού υποστήριξης και ομογενών κατά τη διάρκεια του λανσαρίσματος ενώ με την συγκεκριμένη πτήση βοηθήθηκαν δεκάδες Κύπριοι να επαναπατριστούν».
Η Κοινοπραξία MLKP «έχει αποδείξει με μεγάλη επιτυχία ότι ακόμη και κάτω από τις χειρότερες συνθήκες, είναι σε θέση να προσφέρει επαγγελματικές και αξιόπιστες υπηρεσίες. Συνεπώς» καταλήγει η ανακοίνωση «είναι ακατανόητο γιατί η Επιτροπή του Συμβουλίου Προσφορών αποφάσισε να καταψηφίσει την ίδια τη δική της απόφαση, αποκλείοντας την καλύτερη προσφορά, η οποία είναι επίσης και η πιο βολική για τον φορολογούμενο πολίτη της χώρας».
Η ΚΔ είναι ευνομούμενο κράτος απαντά η Συντονιστική Εταιρειών Λεωφορείων Κύπρου
Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ευνομούμενο κράτος και οι αποφάσεις των δικαστηρίων της γίνονται σεβαστές από όλους, απαντά στην Κοινοπραξία MLKP, η Συντονιστική Εταιρειών Λεωφορείων Κύπρου.
Σε γραπτή ανακοίνωση της η Συντονιστική Εταιρειών Λεωφορείων αναφέρει ότι «με πληρωμένες διαφημίσεις (editorials) στον ημερήσιο τύπο η Κοινοπραξία MLKP αντιδρά για την απόρριψη της προσφοράς της από το Διοικητικό Δικαστήριο για τις συμβάσεις των λεωφορείων της επαρχίας Αμμοχώστου και τα Υπεραστικά».
Η Συντονιστική προς «αποκατάσταση της αλήθειας» υποδεικνύει στην Κοινοπραξία MLKP ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ευνομούμενο κράτος και ότι οι αποφάσεις των Δικαστηρίων της είναι σεβαστές απ’ όλους, ακόμα και από ξενόφερτες εταιρείες, οι οποίες έχουν την ψευδαίσθηση ότι εδώ θα επιβάλουν πρακτικές που ενδεχομένως να εφάρμοσαν σε άλλες χώρες όπου δραστηριοποιούνται, ως σαν να έχουν να κάνουν με ιθαγενείς».
Προστίθεται ότι «ως κύριο ισχυρισμό της η Κοινοπραξία παραθέτει την καλύτερη προσφορά κατά 35 εκατομμύρια ευρώ»» κάτι που η Επιτροπή χαρακτηρίζει «ψέματα» αφού «η βασική τιμή των Υπεραστικών ήταν €32.2 εκατομμύρια ενώ της MLKP  €29.7 εκατομμύρια, σε δεκαετή σύμβαση, με 18 λιγότερα λεωφορεία και με κατακόρυφη μείωση στους μισθούς των εργαζομένων».
Ακόμα η Συντονιστική επικαλείται «την κρίση του επιβατικού κοινού για το μπάχαλο» που όπως ισχυρίζεται έχει δημιουργήσει η Κοινοπραξία «στις επαρχίες Λευκωσίας και Λάρνακας όπου σε 10 μόλις εβδομάδες λειτουργίας» κατήργησαν διαδρομές και αφήνουν «παιδιά στις στάσεις λόγω έλλειψης λεωφορείων».
Σημειώνει επίσης ότι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «ετοιμάζονται για την 3η στη σειρά απεργία σε 10 μόλις εβδομάδες», ενώ η Κοινοπραξία παραλείπει να ομολογήσει την πρόθεση της «για αύξηση των κομίστρων εν μέσω κρίσης».
Στην ανακοίνωση της η Συντονιστική Εταιρειών Λεωφορείων Κύπρου αναφέρει πως «η Κοινοπραξία «πυροβολεί» την Επιτροπή του Συμβουλίου Προσφορών του Υπουργείου Μεταφορών, Τηλεπικοινωνιών και Έργων που δεν αποδέχτηκε τις  προσφορές της, σημειώνοντας ότι «προφανώς δεν υπάρχει δικαιολογία για την απόρριψη από την Επιτροπή της καλύτερης προσφοράς για μια ποιοτική υπηρεσία δημόσιων μεταφορών».
Ακόμα η Συντονιστική αδυνατεί, όπως ισχυρίζεται να αντιληφθεί «και προφανώς δεν  υπάρχει δικαιολογία, γιατί τους κατακυρώθηκαν οι προηγούμενες συμβάσεις, αφού δεν διέθεταν και δεν διαθέτουν τα απαραίτητα υποστηρικτικά έγγραφα. Ωστόσο θα σεβαστούμε τις Δικαστικές διαδικασίες και θα αναμένουμε με αγωνία την συνέχεια» καταλήγει η ανακοίνωση.


Κύριες Ειδήσεις

Translate »