Quality Group: Καινοτόμα έργα υψηλής ποιότητας


Πηγή: economytoday.com

Ο Deputy CEO της Quality Group τονίζει πως αποτελεί έναν ισχυρό πυλώνα ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας και ότι επιβάλλεται να υιοθετηθούν μέτρα για στήριξή του.

 

«Η Quality Group διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της ολοκληρωμένα οικιστικά και εμπορικά ακίνητα ασύγκριτης ποιοτικής αξίας», υπογραμμίζει ο Deputy CEO της Quality Group, Ηρακλής Ζαβός, προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι «η Quality Group, ως μια εκ των κορυφαίων εταιρειών κατασκευής και διαχείρισης έργων, στοχεύει στην υλοποίηση καινοτόμων έργων υψηλών προδιαγραφών που να ανταποκρίνονται μελλοντικά στα πρότυπα για βιώσιμη ανάπτυξη». Όσον αφορά τον τομέα των ακινήτων, ο κ. Ζαβός τονίζει πως αποτελεί έναν ισχυρό πυλώνα ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας και ότι επιβάλλεται να υιοθετηθούν μέτρα για στήριξή του.

 

 

 

Ποιες είναι οι πιο σημαντικές αλλαγές που είδατε στον τομέα των ακινήτων λόγω της υγειονομικής κρίσης του COVID-19;

Η πανδημία του κορωνοϊού επέφερε καταλυτικές αλλαγές σε όλους τους τομείς ανά το παγκόσμιο, με σαφώς σημαντικές επιπτώσεις και στον τομέα των ακινήτων. Τα νέα δεδομένα για την οικονομία, παρά τις αντιξοότητες και τον περιορισμό στις μετακινήσεις, οδήγησαν την εταιρεία μας στην επιτάχυνση των διαδικασιών για εφαρμογή νέων τεχνολογιών, προσαρμοσμένων σε ένα ευρύτερο πλαίσιο ψηφιακής αναβάθμισης. Σε αυτό το διάστημα καθιερώθηκε διεθνώς μια νέα τάση στον τομέα, με τη δημιουργία διαδικτυακών δημοπρασιών, εκθέσεων και αγορών ακινήτων, η οποία αναπτύχθηκε και στην Κύπρο.

 

 

Ποια είδη ακινήτων παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη ζήτηση; Ποιοι είναι οι υποψήφιοι πελάτες και τι είδους ακίνητα βρίσκονται στις προτιμήσεις Κυπρίων και ξένων αγοραστών;

Οι τρέχουσες επενδυτικές εξελίξεις για τον σχεδιασμό ανάπτυξης της Λάρνακας, ενόψει του έργου για ενιαία ανάπτυξη της περιοχής του λιμένα και της μαρίνας της Λάρνακας, όπου κυρίως δραστηριοποιούμαστε, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αυξημένη ζήτηση που παρουσιάζουν τα ακίνητα στην περιοχή και ιδιαίτερα από ξένους επενδυτές, όπως και για επενδύσεις στον τουριστικό τομέα. Επίσης, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για νέες κατοικίες και διαμερίσματα από νεαρά ζευγάρια. Η εγκατάσταση ξένων εταιρειών στην Κύπρο (headquartering) συνεχίζει να παρουσιάζει αυξητική τάση, κυρίως λόγω των φορολογικών κινήτρων.

 

 

 

ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ

Ποια μέτρα ή κίνητρα θα πρέπει να δοθούν για στήριξη του τομέα των ακινήτων;

Ο τομέας των ακινήτων αποτελεί έναν ισχυρό πυλώνα ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας και επιβάλλεται να υιοθετηθούν μέτρα για στήριξή του. Οφείλουμε, μέσα από συλλογική προσπάθεια, σε συνεργασία με την πολιτεία, να συμβάλουμε ώστε να ανακάμψει η οικονομία. Θα πρέπει να προσαρμόσουμε στα νέα δεδομένα την υιοθέτηση αλλαγών που θα εντάξουν τον τομέα σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης. Προς αυτή την κατεύθυνση θα μπορούσαν να δοθούν διάφορα κίνητρα, όπως φορολογικά κίνητρα για επένδυση σε ακίνητα, συνέχιση επιδότησης επιτοκίου για στέγαση και κίνητρα σε ξένες εταιρείες για τη δημιουργία headquartering στην Κύπρο. Επίσης, θεωρώ ότι πρέπει να μελετηθεί από την κυβέρνηση ένα νέο, υγιές σχέδιο μετανάστευσης, μια ανάγκη που επέβαλε η παγκοσμιοποίηση τα τελευταία χρόνια, από το οποίο δεν μπορεί να λείπει η Κύπρος.

 

 

 

Ποια έργα βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιό σας και τι περιλαμβάνει ο προγραμματισμός σας για τα επόμενα χρόνια;

Η Quality Group, ως μια εκ των κορυφαίων εταιρειών κατασκευής και διαχείρισης έργων, στοχεύει στην υλοποίηση καινοτόμων έργων υψηλών προδιαγραφών που να ανταποκρίνονται μελλοντικά στα πρότυπα για βιώσιμη ανάπτυξη, προσφέροντας πληθώρα ακινήτων στο χαρτοφυλάκιό της. Ενδεικτικά, μπορούν να αναφερθούν μερικά από τα έργα αυτά, όπως η ανάπτυξη νέων ξενοδοχειακών μονάδων, κατοικιών και διαμερισμάτων σε προσιτές τιμές σε νευραλγικά σημεία της πόλης, καθώς και πολυτελών οικιστικών και εμπορικών ακινήτων.

 

 

 

ΕΡΓΑ ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ

Η ανάπτυξη του τομέα των ακινήτων θα πρέπει πλέον να εξυπηρετεί τους Στόχους για Βιώσιμη Ανάπτυξη. Ποιες δράσεις εγκαινιάζετε εσείς ως εταιρεία προς αυτή την κατεύθυνση;

Η στρατηγική της Quality Group επικεντρώνεται, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, στην υιοθέτηση πράσινων πολιτικών βιώσιμης ανάπτυξης, τις οποίες επισημαίνουν τόσο η Ε.Ε. με τη δέσμευση και των μελών της, θέτοντας ως βασική προτεραιότητα την αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη, όσο και τα Ηνωμένα Έθνη, με την προώθηση της υλοποίησης της Ατζέντας 2030, η οποία ανέδειξε την ανάγκη για δημιουργία μοντέλων βιώσιμης ανάπτυξης. Σε αυτό το πλαίσιο, ο όμιλος έχει εστιάσει τη στρατηγική του στην προώθηση νέων οικιστικών αναπτύξεων που σχεδιάζονται με οδηγό τη βιωσιμότητα και την αειφορία. Δημιουργεί έργα με κύρια χαρακτηριστικά τη μέγιστη ενεργειακή απόδοση και την εγκατάσταση ηλιακής ενέργειας, φιλικά προς το περιβάλλον, στοιχεία που έχει εφαρμόσει και στον σχεδιασμό του έργου Green Habitation. Ένα έργο σχεδιασμένο με υψηλές προδιαγραφές βιωσιμότητας και ποιοτικά χαρακτηριστικά, το οποίο αποτελεί πρότυπο πράσινης ανάπτυξης. Ο όμιλος Quality, στο πλαίσιο της στρατηγικής του, έχει προχωρήσει και σε δράσεις με ανάπτυξη έργων σε χώρους πρασίνου. Παράλληλα, τα ξενοδοχεία του ομίλου έχουν εντάξει νέους στόχους στη στρατηγική τους, με την εφαρμογή σύγχρονων πρακτικών και δράσεων πράσινης ανάπτυξης που εστιάζουν στην κυκλική οικονομία, η οποία στοχεύει στη βιώσιμη ανάπτυξη.

 

 

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΕΡΓΑ ΜΑΣ

Η Quality Group διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της ολοκληρωμένα οικιστικά και εμπορικά ακίνητα ασύγκριτης ποιοτικής αξίας, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη διάφορα έργα τα οποία ολοκληρώνονται προσεχώς και εντάσσονται στο πλαίσιο των τομέων δραστηριοποίησης του ομίλου.

 

 

Quality Hospitality

Στον τομέα της ξενοδοχειακής βιομηχανίας και του πυλώνα Q Hospitality, ο όμιλος έχει συνάψει διεθνείς συνεργασίες με παγκόσμιους κολοσσούς, που αναδεικνύουν την αναγνώριση στην υπεροχή του έργου του, όπως είναι η επιτυχής συνεργασία με την InterContinental Hotels για τη δημιουργία του Indigo Hotel, με την Best Western Premier Collection για τη δημιουργία του Quality Lodge, BW Premier Collection και με τη Radisson Hotels, που οδήγησε στη δημιουργία του ξενοδοχείου Radisson Blu Hotel και στην επικείμενη λειτουργία του Radisson Beach Resort, τα οποία είναι ιδιοκτησίας του ομίλου Quality στη Λάρνακα. Τη διαχείριση των ξενοδοχειακών μονάδων έχει αναλάβει η SunnySeeker Hotels.

 

 

Quality Medical

Ο όμιλος δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα της υγείας με τον πυλώνα Q Medical, όπου υπάγεται το Νοσοκομείο «Τίμιος Σταυρός» στη Λάρνακα. Στα άμεσα σχέδια είναι η επέκταση των εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου και η δημιουργία επιπρόσθετων ιατρικών τμημάτων, καθώς και η ολοκλήρωση του νέου κτιρίου του Διαγνωστικού Κέντρου «Prognosis».

Quality Property Developments

Το Kition αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα και σημείο αναφοράς για τη Λάρνακα, καθώς θα είναι το ψηλότερο κτίριο στην πόλη, με ύψος 23 ορόφους. Βρίσκεται σε κεντρικό σημείο και περιλαμβάνει υπερπολυτελή διαμερίσματα και καταστήματα στο ισόγειο. Βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο υλοποίησης.

 

 

 

Το Habitat είναι ένα έργο υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών που σχεδιάστηκε για να εξυπηρετεί και τις πιο απαιτητικές ανάγκες. Απευθύνεται κυρίως στην τοπική αγορά, παρέχοντας μεγάλα διαμερίσματα και προσφέροντας ανέσεις προσιτής πολυτέλειας. Αποτελείται από δύο οικιστικούς πύργους. Ο πύργος Α περιλαμβάνει 10 ορόφους και 34 διαμερίσματα των ενός, δύο και τριών υπνοδωματίων. Ο πύργος Β περιλαμβάνει 12 ορόφους και 48 διαμερίσματα των ενός, δύο και τριών υπνοδωματίων. Επίσης, παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες σε κοινόχρηστους χώρους, όπως πισίνα, μπαρ, παιδότοπο και κέντρο ευεξίας. Είναι ένα μοναδικό έργο, για το οποίο η εταιρεία παρέχει 20 χρόνια εγγύηση για τον σκελετό του κτιρίου. Η υλοποίηση του έργου βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο.

 

 

 

Το Blue Sky Villas βρίσκεται σε παραθαλάσσια τοποθεσία στη Λάρνακα και αποτελείται από 16 υπερπολυτελείς επαύλεις. Το έργο σχεδιάστηκε με τρόπο ώστε όλες οι κατοικίες να έχουν απρόσκοπτη πανοραμική θέα της παραλίας, η οποία φέρει γαλάζια σημαία. Όλες οι επαύλεις είναι τριώροφες και διαθέτουν ιδιωτική πισίνα, ανελκυστήρα, en-suite δωμάτια, roof garden και άλλες ποιοτικές παροχές. Το έργο έχει ολοκληρωθεί.

 

 

 

Central Business District

Το Central Business District (CBDL) βρίσκεται σε νευραλγικό σημείο στη Λάρνακα και αποτελείται από τρεις εμπορικούς πύργους, ένας από τους οποίους έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί. Είναι επένδυση που μπορεί να αξιοποιηθεί για headquartering και ιδιωτικά γραφεία. Διαθέτει κοινόχρηστους χώρους με γυμναστήρια και χώρους εστίασης.

Εταιρικό προφίλ

Η Quality Group, σε μια πορεία 30 χρόνων, καθιερώθηκε ανάμεσα στους πρωτοπόρους στον κλάδο ανάπτυξης γης και επενδύσεων, έχοντας εδραιωθεί στην πόλη και επαρχία Λάρνακας. Διαθέτει ένα πλούσιο χαρτοφυλάκιο από εμπορικά και οικιστικά ακίνητα, υλοποιώντας καινοτόμα έργα υψηλών προδιαγραφών και προσιτής πολυτέλειας. Η ποιότητα και ο σύγχρονος σχεδιασμός των έργων έχουν ταυτιστεί με την υπογραφή της Quality. Η δυναμική παρουσία του ομίλου στη Λάρνακα έχει αναβαθμίσει το επίπεδο του τομέα ανάπτυξης γης και επενδύσεων στην πόλη του Ζήνωνα, η οποία στην παρούσα φάση βρίσκεται στο επίκεντρο σχεδιασμού ανάπτυξης και επενδυτικών εξελίξεων. Ο όμιλος δραστηριοποιείται επίσης στους τομείς της υγείας και του τουρισμού, συμβάλλοντας παράλληλα σε ισχυρούς πυλώνες ανάπτυξης του τόπου.

Διεύθυνση: Κωνσταντίνου

Παλαιολόγου 41,

6036, Λάρνακα

Τηλ.: 80007766 / +357 24 821855

Email: info@qualitydevelopments.com(link sends e-mail)

Website: www.qualitygroupcyprus.com



Κύριες Ειδήσεις





Translate »