Breaking News

HR & Workforce Trends: Πρόκληση η προσέλκυση κορυφαίων ταλέντων


Η PowerImage/MISCO Cyprus, μία από τις ηγέτιδες εταιρείες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού στην Κύπρο, παρουσίασε για δεύτερη συνεχή χρονιά σε Διευθυντές και επαγγελματίες Ανθρώπινου Δυναμικού με επιτυχία την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου 2018, τα αποτελέσματα της έρευνας με θέμα: “HR & Workforce Trends” για το έτος 2018. Η έρευνα διεξήχθη κατά το τέλος του έτους 2017. Μπορείτε να κατεβάσετε τη λεπτομερή έκθεση αποτελεσμάτων πατώντας εδώ.

Οι παρευρισκόμενοι που αποτελούν πελάτες της PowerImage / MISCO Cyprus ή συμμετέχοντες στην έρευνα, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις προκλήσεις στα θέματα Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΔΑΔ) που αντιμετώπισαν οι εταιρείες στην Κύπρο κατά το 2017, καθώς επίσης και για τις προτεραιότητες που θέτουν και τις παρεμβάσεις που θα εφαρμόσουν το 2018.

Επίσης κατά τη διάρκεια του μέρους των ερωταπαντήσεων αναπτύχθηκε ενδιαφέρουσα συζήτηση σε θέματα ΔΑΔ, όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θέσουν τις απορίες και τις ανησυχίες τους για τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν κατά το 2018 και τα επόμενα χρόνια.

Ανάμεσα στα σημαντικότερα ευρήματα της έρευνας ξεχώρισαν ως κυριότερες προκλήσεις για το 2017 η ανάγκη προσέλκυσης κορυφαίων ταλέντων στον οργανισμό, η διατήρηση του ταλέντου και η δέσμευση (engagement) των υπαλλήλων προς την εταιρεία. Ως σημαντικότερες προτεραιότητες για το 2018 οι εταιρείες επέλεξαν την αύξηση παραγωγικότητας και αποδοτικότητας του προσωπικού, τη δέσμευση και διατήρηση του προσωπικού και τη διαχείριση της εταιρικής κουλτούρας.

Σε σχέση με πέρσι, οι οργανισμοί επέλεξαν δράσεις με πιο μακροχρόνια διάρκεια παρά γρήγορες λύσεις λόγω του ότι ξεφεύγουν πλέον από στρατηγικές επιβίωσης που είχαν τα προηγούμενα χρόνια και κινούνται προς ενέργειες που έχουν πιο μακροπρόθεσμα αποτελέσματα, με σκοπό να επιτύχουν ανάπτυξη και να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί.

Την παρουσίαση των αποτελεσμάτων διεξήγε η κ. Στέφανη Δικαίου Φεσσά, Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας PowerImage/MISCO Cyprus ενώ κατά το μέρος των ερωταπαντήσεων συμμετείχε και ο κ. Lawrence Zammit, Σύμβουλος (Director) της εταιρείας PowerImage/MISCO Cyprus και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας MISCO Consulting Ltd (Malta).



Κύριες Ειδήσεις





Translate »