Breaking News

Hot spots: Oι περιοχές που αλλάζουν το προφίλ κάθε επαρχίας – Τι ισχύει για τη Λάρνακα


Η εικόνα της Κύπρου έχει αλλάξει ριζικά τα τελευταία χρόνια. Πολυτελή ξενοδοχεία, επαύλεις και πύργοι έχουν κάνει την εμφάνισή τους κι έδωσαν μια διαφορετική νότα στην αγροτική Κύπρο. Τα μεγάλα έργα αλλάζουν τον χαρακτήρα μιας περιοχής κι έχουν τη δυνατότητα να την αναβαθμίσουν. Όλο και περισσότερες άδειες οικοδομής κατατίθενται με στόχο την ανέγερση μεγάλων έργων υποδομής.

 

Τα νέα έργα υποδομής αλλάζουν τον χάρτη της Κύπρου αφού πολλές περιοχές αναβαθμίζονται με αποτέλεσμα ακόμα και κάποιες που παλαιότερα θεωρούνταν απόμερες πλέον να έχουν αναπτυχθεί, ενώ ανέβηκε και η αξία της γης. Η μαρίνα Λεμεσού έδωσε μια διαφορετική νότα στην περιοχή εκείνη, ενώ σε συνδυασμό με την ανάπλαση του παραλιακού δρόμου έχουν μεταμορφώσει τη συμπρωτεύουσα. Η κάθε επαρχία του νησιού δρομολογεί τα δικά της έργα και ευελπιστεί να αναβαθμίσει περιοχές και να τις αναπτύξει.

Είτε πρόκειται για έργα του δημόσιου τομέα είτε για καθαρά ιδιωτικές πρωτοβουλίες, ένα είναι το σίγουρο. Θα αλλάξουν την εικόνα των περιοχών που μέχρι σήμερα θεωρούνταν πιο υποβαθμισμένες.

 

Λάρνακα

Έπειτα από την απόφαση για μετακίνηση των διυλιστηρίων στο Βασιλικό, ο Δήμος Λάρνακας άρχισε τους σχεδιασμούς για ενιαία ανάπτυξη και ανάπλαση της περιοχής. Πρόκειται για παραλιακό μέτωπο συνολικού μήκους 2,2 χιλιομέτρων που δεσμεύεται από τον χώρο του παλιού διυλιστηρίου, από τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης κρατικών αποθεμάτων πετρελαίου και τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης ιδιωτικών αποθεμάτων πετρελαίου και υγραερίου.

Η περιοχή αναμένεται να πάρει ραγδαία ανάπτυξη. Γίνονται συζητήσεις για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και την ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας, ωστόσο δεν έχουν καταλήξει κάπου. Η υλοποίηση του έργου της ενιαίας ανάπτυξης του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας αναμένεται να δημιουργήσει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας, αλλά κυρίως θα αναβαθμίσει το εμπορικό και τουριστικό προϊόν της Λάρνακας.

Σύμφωνα με τη μελέτη, θα πρέπει να γίνει ανάπλαση όλου του μετώπου του λιμανιού της Λάρνακας, με ελλιμενισμό μεγαλυτέρων σκαφών, αφού υπάρχει η θέληση να αναπτυχθούν άλλες λειτουργίες του λιμανιού, όπως π.χ. τα κρουαζιερόπλοια. Δυτικότερα προς τη Δεκέλεια σχεδιάζονται νέα ξενοδοχεία, όπως το δεύτερο Radisson Blu και το πρώην Beau Rivage το οποίο αγοράστηκε από την αμερικανική NCH Capital για να αναπτυχθεί.

Διαβάστε περισσότερα στο philenews.com



Κύριες Ειδήσεις





Translate »