Breaking News

FIXED4U – IN Business Awards Nominee στην Κατηγορία Μικρομεσαία Επιχείρηση


Η Fixed4U ξεκίνησε τη λειτουργία της στις αρχές του 2015 και έχει εξελιχθεί, από μια μικρή τοπική επιχείρηση του ενός ατόμου, σε μια αλυσίδα καταστημάτων με 18 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης στην υπηρεσία επισκευής κινητών τηλεφώνων.

Σήμερα λειτουργεί τέσσερα καταστήματα, σε Λευκωσία (Στρόβολο και Έγκωμη), Παραλίμνι και Λάρνακα, ενώ παρά την κρίση που δημιούργησε η πανδημία βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον.

Οι περίπου 43.000 συσκευές που επισκεύασε η εταιρεία από την έναρξη των εργασιών της-τον Οκτώβριο του 2015- μέχρι σήμερα, είναι μια πολύ καθαρή ένδειξη της προτίμησης και εμπιστοσύνης που δείχνουν οι πελάτες της απ’ όλη την Κύπρο για τη ποιότητα των υπηρεσιών της.

Ο Ανδρέας Ματθαίου, ιδρυτής και Technical director της Fixed4U, μιλά στο IN Business για την εταιρεία, την πορεία της και πώς κατάφερε σε ένα δύσκολο  οικονομικό περιβάλλον να σταθεί με αξιώσεις και να ξεχωρίσει στο κυπριακό επιχειρείν.

Ποιοι βρίσκονται πίσω από τη FIXED4U;
Είμαστε συνολικά τρεις συνεταίροι. Ο Αλέξης Παντελίδης, ο Μάριος Νικολαΐδης και εγώ, με πτυχία και εμπειρίες που καλύπτουν όλο το φάσμα των εργασιών μας. Είμαστε μια ομάδα, όπου ο καθένας έχει τον ρόλο και τα καθήκοντά του. Αυτό, μας επιτρέπει να δουλεύουμε αρμονικά προς όφελος της εταιρείας.

Τι υπηρεσίες προσφέρετε;
Στη Fixed4U αναλαμβάνουμε όλων των ειδών επισκευών σε smartphones, smartwatches, tablets, laptops και PCs. Επίσης, βοηθούμε στην ανάκτηση δεδομένων από χαλασμένες συσκευές, αλλά και μεταφορά δεδομένων από μια συσκευή του πελάτη σε άλλη δική του.

Fixed4U Banner 80x200cm

Door to door service
Η εταιρεία παρέχει υπηρεσίες courier για όλη την Κύπρο. Ποιος αναλαμβάνει τα έξοδα του courier;
Ναι, προσφέρουμε υπηρεσίες παραλαβής και παράδοσης (door to door service) μέσω συνεργασιών με τοπικές και παγκύπριες εταιρείες υπηρεσιών courier, ώστε οι πελάτες μας απ’ όλη την ελεύθερη Κύπρο να μπορούν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες μας.

Τα έξοδα μεταφοράς της συσκευής από και προς τον πελάτη μας, είναι όλα δικά μας. Οι πελάτες μας, που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία door to door την οποία προσφέρουμε, μπορούν να μας καλέσουν στο 7777 5858 και να επιλέξουν την υπηρεσία «Δωρεάν Υπηρεσία Ταχείας Αποστολής».

Όταν θα επισκευαστεί μια συσκευή, υπάρχει κίνδυνος να χαθούν δεδομένα, π.χ. φωτογραφίες και επαφές, που είναι αποθηκευμένα;
H προστασία των δεδομένων που έχουν οι πελάτες μας στις συσκευές τους είναι πολύ σημαντική για εμάς. Πριν ξεκινήσει μια επισκευή, βεβαιωνόμαστε πως τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε αυτή δεν θα επηρεαστούν ή να χαθούν.

Σε περίπτωση που μπορεί να υπάρξει οποιασδήποτε κίνδυνος απώλειας, προχωρούμε σε ανάκτηση και αποθήκευση όλων των δεδομένων πριν από την επισκευή, τα οποία στη συνέχεια μεταφέρουμε ξανά πίσω στη διορθωμένη συσκευή.

Εταιρικό πελατολόγιο
Έχετε υπηρεσίες οι οποίες ανταποκρίνονται στις ανάγκες του επιχειρηματία ή των επιχειρήσεων γενικότερα;
Bεβαίως, και μάλιστα δίνουμε μεγάλη έμφαση στην ανάπτυξη του εταιρικού πελατολογίου μας. Oι υπηρεσίες που παρέχονται στον επιχειρηματικό κλάδο (κυρίως σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις) είναι η ανάκτηση, φύλαξη και μεταφορά δεδομένων, στήσιμο υπολογιστή με τα προγράμματα που θέλει ο πελάτης και φυσικά επιδιορθώσεις. Γενικά όλο το φάσμα υπηρεσιών μας μπορεί να προσφερθεί και σε εταιρικό επίπεδο.

Η κρίση της πανδημίας
Σε ποιο βαθμό η κρίση της πανδημίας επηρέασε τις δραστηριότητες της επιχείρησής σας;
Η κρίση της πανδημίας, ως εταιρεία οφείλω να πω ότι ίσως να μας ωφέλησε, καθώς είδαμε τις πωλήσεις μας να ανεβαίνουν σε σύγκριση με πέρσι. Λόγω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, είχαμε πολύ μεγάλη εισροή από tablets, laptops και pcs για επιδιόρθωση, ώστε οι μαθητές να μπορούν να παρακολουθούν τα διαδικτυακά τους μαθήματα.

Πώς διαχειριστήκατε την πανδημία, από την περίοδο του lockdown μέχρι σήμερα;
Το lockdown, μας δίδαξε πολλά και μας άφησε αξέχαστες εμπειρίες και μνήμες.
Ειδικά τις πρώτες μέρες του lockdown, όλα ήταν πρωτόγνωρα για εμάς. Ανοίγαμε τα καταστήματά μας και δεν ξέραμε τι δουλειά θα είχαμε, αν θα είχαμε καθόλου δουλειά και πώς θα εξελισσόταν η κατάσταση τις επόμενες μέρες, βδομάδες και μήνες…

Όμως, προσαρμοστήκαμε και συνεχίζουμε να προσαρμοζόμαστε στα διάφορα διατάγματα που ακολούθησαν στο βαθμό που μας αφορούν.

Τι σας έχει διδάξει η πανδημία όσον αφορά τις επιχειρηματικές σας δραστηριότητες;
Πρέπει πάντοτε να υπάρχει ευελιξία στην αναπροσαρμογή διαδικασιών, υπηρεσιών και προϊόντων, εκπαίδευση προσωπικού, αναπροσαρμογές συμφωνιών με προμηθευτές, αναζήτηση νέων προμηθευτών, διατήρηση της ψηλής ποιότητας υπηρεσιών, συνεχής ενημέρωση των πελατών για τυχόν αλλαγές στις υπηρεσίες μας, κτλ. Στη δική μας περίπτωση εφαρμόσαμε όλα τα πιο πάνω και με τη σωστή οικονομική διαχείριση καταφέραμε να μετατρέψουμε τις προκλήσεις της πανδημίας σε ευκαιρίες.

Σε αυτή την επιτυχία πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε και το όλο το προσωπικό μας, που από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα, στάθηκε και στέκεται δίπλα μας στην προσπάθειά μας να ανταπεξέλθουμε σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες. Και τους ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό.

Οι μελλοντικοί στόχοι
Ποιοι είναι οι στόχοι σας ως εταιρεία για το μέλλον;
Βασικός μας στόχος για την ώρα, είναι με την υφιστάμενη μας υποδομή σε καταστήματα και προσωπικό να συνεχίσουμε να παρέχουμε υψηλό επίπεδο ποιότητας υπηρεσιών στους πελάτες μας, εξελίσσοντας ταυτόχρονα την τεχνογνωσία μας σε όλα τα επίπεδα.  Όταν όμως οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα βάλουμε σε εφαρμογή τα μακροχρόνια πλάνα μας για επέκταση του δικτύου των καταστημάτων μας σε στρατηγικά σημεία, κάποια από τα οποία έχουν ήδη επιλεγεί.

Πώς νιώθετε που η εταιρεία σας έχει προταθεί ως υποψήφια στα φετινά IN Business Awards στην κατηγορία Μικρομεσαίας Επιχείρησης;
H υποψηφιότητά μας είναι μια πολύ σημαντική αναγνώριση της μεγάλης μας προσπάθειας από το 2015 μέχρι σήμερα. Για εμάς έχει μεγάλη σημασία το γεγονός ότι θα είμαστε παρών σε έναν θεσμό με το κύρος των IΝ Business Awards και είμαστε χαρούμενοι και μόνο με τη συμμετοχή μας. Ευχή μας βέβαια, είναι να καταφέρουμε να κερδίσουμε και το βραβείο.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »