Eπενδυτής Λιμανιού – Μαρίνας: Με μεγάλο ενθουσιασμό ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε αυτό το σημαντικό έργο


Τι θα περιλαμβάνει το έργο και πότε θα ολοκληρωθεί, σύμφωνα με την Kition Ocean Holdings Ltd

Μετά από παρατεταμένες διαπραγματεύσεις με την Κυπριακή Κυβέρνηση, η Κυπριακών και Ισραηλινών συμφερόντων κοινοπραξία Kition Ocean Holdings της εταιρείας Alexandrou Corporate Services, εξέφρασε την ικανοποίηση και τον ενθουσιασμό της που επιλέγησε ως ο επιτυχών προσφοροδότης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «το εμβληματικό αυτό έργο θα έχει κάτι να προσφέρει σε όλους για να απολαύσουν όλο το χρόνο, όχι μόνο για τους πολίτες της Λάρνακας αλλά και για επισκέπτες από ολόκληρη την Κύπρο και το εξωτερικό».

Επιπλεόν, «το συναρπαστικό έργο θα ξεκινήσει το 2021 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2033, σύμφωνα την εταιρεία και θα περιλαμβάνει την επέκταση και την αναβάθμιση της υπάρχουσας περιοχής Μαρίνα Λάρνακας, δημιουργώντας προοπτικές για να μπορεί να φιλοξενήσει 650 γιοτ από 5m – 150m σε μήκος ενώ προνοεί την επέκταση και βελτίωση των τρεχουσών λειτουργιών του λιμένα της Λάρνακας.

Αυτούσιο το δελτίο τύπου της Kition Ocean Holdings Ltd:
Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε ότι η εταιρεία μας Kition Ocean Holdings Ltd, μετά την υποβολή διαγωνισμού και μια μακρά περίοδο διαπραγματεύσεων με την Κυπριακή Δημοκρατία, επελέγη στις 3 Αυγούστου 2020 ως επιτυχοντας προσφοροδότης για την ” Ανάπτυξη του έργου στο Λιμάνι Λάρνακας και Μαρίνα, αναφέρεται σε δελτίο τύπου της εταιρείας Alexandrou Corporate Services 

Με μεγάλο ενθουσιασμό ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε αυτό το σημαντικό έργο που θα φέρει ριζικές αλλαγές στην περιοχή αλλά και σε μεγάλο βαθμό σε ολόκληρη την Κύπρο.

Αυτό το μοναδικό έργο περιλαμβάνει την επέκταση και την αναβάθμιση της υπάρχουσας περιοχής Μαρίνα Λάρνακας για να φιλοξενήσει 650 γιοτ από 5m – 150m σε μήκος και την επέκταση και βελτίωση των τρεχουσών λειτουργιών του λιμένα της Λάρνακας δημιουργώντας πάνω από 2000m σε νέες αποβάθρες που θα μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλα κρουαζιερόπλοια, ενεργειακές εξερευνήσεις πλοία, στρατιωτικά και φορτηγά πλοία, όπως απαιτείται.

Η ανάπτυξη θα περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή σε 240.000 m2 μεικτών ακινήτων όπως ξενοδοχεία, γραφεία, διαμερίσματα, πολυτελείς παραθαλάσσιες βίλες, μια παραδοσιακή εμπορική περιοχή, μια τοπική αγορά, μια λέσχη γιοτ, μια γκαλερί τέχνης, χώρους υπαίθριων δραστηριοτήτων, παιδικές χαρές, μεγάλες περιοχές πρασίνου, κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές, εμπορικές περιοχές και μοναδικά εκπαιδευτικά και ιατρικά κέντρα.

Αυτή η εξέλιξη «ορόσημο» θα έχει κάτι να προσφέρει σε όλους για να απολαύσουν όλο το χρόνο, όχι μόνο για τους πολίτες της Λάρνακας αλλά και για επισκέπτες από ολόκληρη την Κύπρο και το εξωτερικό.

Αυτό το συναρπαστικό έργο θα ξεκινήσει το 2021 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2033.

Εκμεταλλευόμενοι αυτήν την ευκαιρία, θα θέλαμε να εκφράσουμε την εκτίμησή μας και τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας στους συνεργάτες μας που συνέβαλαν σε αυτήν την επιτυχία με την εμπειρία τους και την πολύτιμη υποστήριξη.

Ευχαριστούμε την AECOM, τον κύριο σύμβουλό μας, που από την πρώτη μέρα διεξήγαγε εκτενή έρευνα στην τοπική και διεθνή αγορά για να κατανοήσει τις παραδόσεις, τις ανάγκες, τα οφέλη και τον τρόπο εφοδιασμού για αυτό το έργο και κατασκεύασε το μοντέλο ανάπτυξης του έργου, την Harneys, τη νομική μας ομάδα, την KPMG για την προετοιμασία του οικονομικού μοντέλου και την Notabene Accountants (Cy) Limited για τις ελεγκτικές υπηρεσίες τους.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα αρμόδια άτομα του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για την καλή συνεργασία τους κατά τη διάρκεια της διαπραγματευτικής περιόδου και για όλη τη σκληρή δουλειά τους τα τελευταία 3 χρόνια. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Λάρνακας και το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κύπρου για την ενθάρρυνση και την υποστήριξή τους σε αυτό το έργο.

Τέλος, θα θέλαμε επίσης να εκφράσουμε την ειλικρινή μας ευγνωμοσύνη σε όλους τους εσωτερικούς συνεργάτες και συνεργάτες μας που υποστήριξαν την προσφορά μας.

Προσβλέπουμε σε μια μακροπρόθεσμη, γόνιμη συνεργασία με όλες τις Τοπικές Αρχές, τους υπάρχοντες χρήστες λιμένων και το ευρύ κοινό στη Λάρνακα.Κύριες Ειδήσεις

Translate »