Cyprus Airways: Ένας χρόνος πτήσεων Αθήνα – Λάρνακα


Ένα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε η πτήση Αθήνα – Λάρνακα της Cyprus Airways, έχοντας διακινήσει 77.000 επιβάτες (από τις 29/3/18 έως τις 31/3/19).

 

 

Στο εφετινό θερινό πρόγραμμα, η εταιρεία δρομολογεί 7 εβδομαδιαίες πτήσεις προς την Αθήνα, 4 στη Θεσσαλονίκη και 2 σε Ηράκλειο, Σκιάθο και Ρόδο. Σημειώνεται ότι η κυπριακή αγορά είναι η 6η μεγαλύτερη αγορά διεθνών επιβατών, σημειώνοντας αύξηση 7% το 2018.

Ο μακροπρόθεσμος στόχος της εταιρείας είναι να συμβάλει στην αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού στην Κύπρο, ενώ παράλληλα να διευρύνει τις ταξιδιωτικές επιλογές των Κυπρίων. Η Cyprus Airways έχει ως βάση τη Λάρνακα και όλες οι πτήσεις της εταιρείας λειτουργούν με δυο αεροσκάφη Airbus A319, χωρητικότητας 144 θέσεων Οικονομικής, τα οποία στόχος είναι το 2020 να γίνουν τέσσερα.

Υπενθυμίζεται ότι, τον Ιούλιο του 2016, η Charlie Airlines Ltd, εταιρεία εγγεγραμμένη στην Κύπρο, κέρδισε το διαγωνισμό για το δικαίωμα χρήσης του εμπορικού σήματος Cyprus Airways για μια δεκαετία. Η εταιρεία ξεκίνησε πτήσεις τον Ιούνιο του 2017 σε 4 προορισμούς. Τον Ιούλιο 2018 η Cyprus Airways ολοκλήρωσε με επιτυχία  την επιθεώρηση που έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος IOSA (Επιχειρησιακός Έλεγχος Ασφάλειας της ΙΑΤΑ) που αποτελεί ένα από τα υψηλότερα πρότυπα στον κόσμο για την ασφάλεια των αερομεταφορών. Τον Οκτώβριο 2018, η εταιρεία έγινε μέλος της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA).

 



Κύριες Ειδήσεις





Translate »