BINTEO&ΦΩΤΟ: Iδού η ολοκαίνουργια Δημοτική Αγορά της Λάρνακας


Πηγή: alphanews.live

Παραδόθηκε επίσημα σήμερα, Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 στις 12.00 μ. η νέα Δημοτική Αγορά και ο Δημοτικός Χώρος Στάθμευσης από την κατασκευαστική εταιρεία C.Roushias Tr. Dev. Ltd.

Ένα έργο για τους Λαρνακείς το οποίο αναμένεται να συμβάλει στην ουσιαστική αναβάθμιση του Εμπορικού Κέντρου της πόλης σε συνδυασμό με την ανάπλαση της αυλής του Οικοδομικού Συμπλέγματος Ζουχούρι, το οποίο θα αλλάξει ριζικά την εικόνα του Εμπορικού Κέντρου της Λάρνακας, καθότι αναμένεται ότι θα είναι ένα μεγάλο βήμα προς αναζωογόνηση του.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

 

Το έργο είναι υψηλής αισθητικής και ποιότητας και οι κατασκευαστικές εργασίες άρχισαν το Μάιο του 2018. Η δαπάνη ανέρχεται περί τα 7,2 εκατομμύρια ευρώ πλέον του ΦΠΑ.  Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020.

Σε ανακοίνωση ο Δήμος Λάρνακας αναφέρει ότι “δυστυχώς υπήρξε καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου η οποία οφείλεται κυρίως στην ανάγκη που προέκυψε για την αντικατάσταση του αρχικού εργολάβου.  Παρά το γεγονός ότι για την καθυστέρηση δεν ευθύνεται ο Δήμος, εκφράζουμε την απολογία μας προς τους Δημότες  για την οποιαδήποτε ταλαιπωρία έχουν υποστεί.”

“Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το η νέα Δημοτική Αγορά και ο Δημοτικός Χώρος Στάθμευσης σε συνδυασμό με την ανάπλαση της αυλής του Οικοδομικού Συμπλέγματος Ζουχούρι, αλλάζει ριζικά την εικόνα του Εμπορικού Κέντρου της Λάρνακας”.

Η ανάπτυξη αποτελείται, στον ισόγειο χώρο από την Δημοτική Αγορά, στην οποία στεγάζονται 20 καταστήματα πώλησης παραδοσιακών προϊόντων και  φθαρτών, χώρος ειδικά σχεδιασμένος για οργάνωση της λαϊκής υπαίθριας αγοράς και Κέντρο Πληροφόρησης. Στον όροφο, στεγάζονται 4 υποστατικά αναψυχής καθώς και εκθεσειακός χώρος.

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

 

Στην οροφή έχουν δημιουργηθεί καθιστικά και χώρος πρασίνου (roof garden). Στην πλειοψηφία τους, όλα έχουν διατεθεί μέσω δημοσίων προσφορών και τον Μάρτιο του 2023 αναμένεται η έναρξη της λειτουργίας τους. Ο πολυώροφος χώρος στάθμευσης περιλαμβάνει 73 χώρους, κατανεμημένους σε 3 επίπεδα. Η ανάπτυξη έχει όλες τις απαιτούμενες πρόνοιες για διευκόλυνση και εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ.

 



Κύριες Ειδήσεις





Translate »