Aπο αύριο αιτήσεις στο ΥΠΕΣ για το νέο στεγαστικό πρόγραμμα προσφύγων


Aναθεωρημένα κριτήρια για το στεγαστικό πρόγραμμα που αφορά τους πρόσφυγες ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη.

 

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου υπό την προεδρία του Προεδρεύοντος της Δημοκρατίας, Προέδρου της Βουλής κ. Δημήτρη Συλλούρη, ο Υπουργός Εσωτερικών είπε, μεταξύ άλλων, ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα τα αναθεωρημένα κριτήρια για το νέο στεγαστικό πρόγραμμα που αφορά τους πρόσφυγες.

“Από αύριο, 4 Ιουλίου, θα αρχίσουμε να δεχόμαστε αιτήσεις.”

Το νέο σχέδιο λαμβάνει υπόψη όλα τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται με το χρηματοπιστωτικό σύστημα και προβλέπει ουσιαστικά αυξημένη βοήθεια. Η οροφή του βοηθήματος αυξάνεται από 29 χιλιάδες ευρώ σε 45  χιλιάδες ευρώ, και αυξάνονται και τα εισοδηματικά κριτήρια των δικαιούχων, ώστε να αυξηθεί και ο αριθμός των δικαιούχων. Ο λόγος που αυξάνεται η βοήθεια είναι για να μπορούν να εξασφαλίσουν οι δικαιούχοι και δάνειο για το υπόλοιπο και να είναι επαρκής η βοήθεια κάτι που μέχρι σήμερα ήταν πολύ δύσκολο».

Ερωτηθείς είπε ότι δεν επιχορηγούνται αγορές για ανέγερση κατοικίας πέραν των 250 τετραγωνικών.

Εξήγησε επίσης ότι όλοι οι πρόσφυγες που ήδη έκαναν αίτηση είτε έκαναν αίτηση, η οποία έχει εγκριθεί και εκκρεμεί η πληρωμή καθίστανται αυτόματα δικαιούχοι του νέου σχεδίου και δεν χρειάζεται να υποβάλουν ξανά αίτηση, αρκεί να αποκομίσουν πιστοποιητικό για τους επαρκείς πόρους για την αγορά ή την ανέγερση κατοικίας.

Ο κ. Πετρίδης είπε ακόμα ότι το Υπουργείο Εσωτερικών έχει προσλάβει 12 λειτουργούς με στόχο τη σύντομη διεκπεραίωση των αιτήσεων και πρόσθεσε ότι σύντομα θα προσληφθούν και άλλοι οκτώ λειτουργοί για τον ίδιο σκοπό.

Είπε επίσης ότι το παρόν σχέδιο αποτελεί «το τρίτο σκέλος μετά από παρόμοια σχέδια για τα οποία λαμβάνουμε αιτήσεις και που αφορούν ορεινές και ακριτικές περιοχές».



Κύριες Ειδήσεις





Translate »